פירוש בבקשה

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

03/03/2014 | 18:31 | מאת: מייק

בן 65 , אנדוסקופיה: ושט,תקין בקש סרעפטי גולש קטן מעבר לקיבה כ38 סמ מהשיניים. קיבה כולל היפוך:מתנפחת היטב,קפלים סדיר.מבנה מעט קסקדי,תוכן מרתי רב,גסטרעטיס קלה.תריסיון:בצל: דואודניטיס ובלט רירית כ 2 סמ,חלק שני תקין. eus:בצל תרסיון זוהה נגע שתואר בגסטרוסקופיה. בEUS הממצא הודגם כתהליך היפראקואי הומוגני בממדים 5X13 ממ שמקורו בשבת SUBMUCOSA.לא קיבלתי הסבר.מה נמצא .?ומה לעשות הלאה ? תודה

מדובר על גוש קטן שנמצא בדופן התריסריון . על סמך התיאור הגוש יכול להיות ליפומה שומנית או קרצינואיד קטן אבל מי שעשה את ה EUS צריך לתת לך הסבר ותוכנית מעקב. יתכן וניתן לכריתה אנדוסקופית .

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול