דימום בצואה

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

24/02/2014 | 08:36 | מאת: בני

שלום רב, אתמול מיד לאחר היציאה ירד לי דם (ממש זרם של דם) שלאחריו היה דם באסלה ובניגוב, הדם היה נראה דם טרי. לאחר מכן במשך עוד ארבי יציאות במהלך היום ירד לי דם שהפעם הדם היה על הצואה. (לפעמים פסים על הצואה ולפעמים כמות של דם בחלק אחד של הצואה). מיציאה ליציאה הדימום נחלש אך עם זאת הדם הפך להיות כהה יותר. גם שיצא לי רק נוזל, כמו ריר, הוא היה מלווה בדם. רציתי לדעת ממה זה יכול לנבוע שכן התופעה הזאת חזרה על עצמה ארבע פעמים במשך שלושת החודשים האחרונים,(דימומים במשך כל היום ביציאות)אך היה הפרש של כמה שבועות בין כל פעם שזה קרה. אציין שיש לי טחורים פנימיים בדרגה 2 מזה 6-7 שנים, אך עד לפני 3 חודשים הם לא דיממו. לתשובתך בהקדם אודה.

24/02/2014 | 11:49 | מאת: רחל גינגולד בלפר

נשמע מאוד הגיוני שהדימום הוא מהטחורים הפנימיים - ייתכן שביציאות קשות הם נפגעים יותר ומדממים אבל בכל מקרה בדימום רקטלי כדי להיות בטוחים מומלץ לבצע קולונוסוקפיה לשלול גידול כגורם לדימום הרקטלי

24/02/2014 | 17:15 | מאת: בני

ראשית תודה רבה על תשובתך המהירה. אציין שאני בן 29 ויציאותי לרוב הינן רכות. בשנת 2011 עברתי קולונוסקופיה בשל יציאות מרובות שיצאה תקינה. אני סובל ממעי רגיז. לאור העובדות הנ"ל אם לדעתך אני צריך לחשוש מגידול ובכל זאת לעבור בדיקה או שסביר שזה מהטחורים. עברתי קולונוסקופיה גם בשנת 2009 שיצאה תקינה והבדיקה היא לא ממש נעימה, בלשון המעטה, ביחוד ההכנה אליה. לתשובתך אודה בני

25/02/2014 | 07:49 | מאת: בני

היום שוב היה לי דם בצואה. ואציין שהטחורים לא כואבים לי במהלך היציאות והדימום

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול