בדיקת פט סי טי בתדירות גבוהה.

דיון מתוך פורום  טיפול בסרטן

26/10/2020 | 11:53 | מאת: נילי

שלום, כל כמה זמן ניתן לעבור בדיקת פט סי טי ? מדובר בבדיקה עתידית שלישית, כל פעם בהפרש של שלושה חודשים. האם עצם הבדיקה עצמה לא מסוכנת במידה מסויימת. אני מכירה את השיקול/נימוק של נזק מול תועלת - אבל בכל זאת רציתי לדעת. תודה רבה

26/10/2020 | 12:43 | מאת: ד"ר שירה פלג חסון

בדיקת פטסיטי הינה בדיקה עם קרינה . בזמן המעקב שוקלים את תועלת הבדיקה (לדוגמא במחלה עם סיכויי הישנות גבוהים) לעומת חסרונותיה (ובעיקר בחולים צעירים). ממליצה להיוועץ עם אונקולוג מטפל לגבי היתרונות והחסרונות

מנהל פורום טיפול בסרטן