GBM חוזרת ואימונותרפיה

דיון מתוך פורום  טיפול בסרטן

04/11/2021 | 16:30 | מאת: תמר

שלום רב בני אובחן עם GBM נותח והוקרן .בביופסיה יש צביעה שלילית בתאי הגידול ל MLH1 ו PMS 2 .בבדיקה גרמינלית יש מוטציה ב MLH1 מתאים לתסמונת לינץ .בבדיקה מולקולרית ה TMB הוא - 11Muts/Mb Microsatellite status - MS-Stable .כעת הגידול חזר והרופאים שוקלים ניתוח חוזר ומתן אימונותרפיה השאלה שלי האם TMB גבוה ב GBM קשור בתגובה לאימונותרפיה כמו בגידולים אחרים כי באינרפטציה של הדוח כתוב אם הבנתי נכון ש TMB גבוה הוא לא פרדיקטור לתגובה ב GBM 'אבל הרופאים טוענים שבספרות יש נסיונות מוצלחים ב TMB גבוה . ושאלה שניה מצד אחד אני מבינה שההיעדר צביעה בתאי הגידול ל MLH1 ומציאת מוטציה גרמינלית ל MLH 1 הם בעד גידול על רקע תסמונת לינץ שלמיטב הבנתי קשור בסיכוי טוב להגיב לאימונותרפיה ומצד שני ה Microsatellite status הוא Stable שזה אני מבינה בעד היעדר תגובה לאימונותרפיה ,אז אני מבולבלת לפי מה מסתכלים האם על ה Microsatellite status או על הצביעות והבדיקה הגרמינלית בהקשר לניבוי תגובה לאימונותרפיה תודה רבה

11/11/2021 | 16:23 | מאת: ד"ר שירה פלג חסון

לפעמים יכולה להיות העדר צביעה אך בדיקת MSI תהיה STABLE. אין ספק שבנוכחות העדר צביעה לMLH1 יש בהחלט סיכוי להגיב לאימונותרפיה. יש לשקול את החלופות הטיפוליות האחרות. אבל אימונותרפיה בהחלט נראית כמו אופציה לגיטימית בSETUP כזה מקווה שזה עוזר. רפואה שלמה, שירה

מנהל פורום טיפול בסרטן