אנמיה- מחסור בברזל, פריטין יורד לאפס

דיון מתוך פורום  טיפול בסרטן

30/09/2020 | 21:04 | מאת: יעל

שלום, אני כל הזמן הופכת לאנמית עקב מחזור בברזל פריטין נמוך. עשיתי גסטרו לפני 5 שנים יצא תקיןכך הבנתי למרות שיש שם פוליפ. בעיקרון רציתי לדעת אם יש לי ממה לחשוש כי הרופאה מפצירה בי שוב לעשות גסטרו וקולנסקופיה. במשפחה: סבתא שנפטרה מסרטן קיבה. הבת שלה-דודה שלי נפטרה מסרטן וושט. לאבא שלי(הבן שלה) היו פוליפים במעי גס. לא טופל כימותרפית. האם זה אומר שכל 5 שנים אצטרך להיבדק? האם אפשר לעשות בדיקות גנטיות במקום?- אם כן מה לבקש? ממה עוד יכול לנבוע מחסור בברזל? אגב לא נמצא הליקובקטר ואין לי בעיות עיכול ולא חסר לי b12 ולא חומצה פולית. אם לא אקח ברזל אהיה חלשה ואנמית. תודה רבה

30/09/2020 | 21:25 | מאת: ד"ר שירה פלג חסון

ממליצה לפנות למרפאת משפחות במכון גסטרו באיכילוב לביצוע בירור גנטי ומעקב אנדוסקופי מתאים. רפואה שלמה

מנהל פורום טיפול בסרטן