האם חיבים ניתוח או שאפשר טיפול מקומי בקולונוסקופיה עם ESD

דיון מתוך פורום  טיפול בסרטן

05/09/2021 | 18:23 | מאת: עוז

שאלה לדוקטור . אני אח במקצועי .בגלל אנמיה עברתי קולונוסקופיה שבה נמצא פוליפ עם האי גרייד דיספלזיה .בחתכים סריאלים נראות בלוטות דיספלסטיות אשר נראות חודרות בין הסיבים של המוסקולריס מוקוזה .הימצאות של הבלוטות החודרות מעלה חשד ל early submucoosal invasion of carcinoma .ברביזיה יש עדות למעורבות של בלוטות לימפה באזור הסאבמוקוזה השטחי ולאור זאת ממליצים על ניתוח כריתת מעי גס שאלות שיש לי 1. האם יש בלוטות לימפה באזור הסאבמוקוזה 2.האם אי אפשר לעשות ESD במקום ניתוח תודה רבה

09/09/2021 | 16:58 | מאת: ד"ר שירה פלג חסון

איני מכירה אופציה של esd בסנריו הקליני שאתה מתאר. לאור הספק שקיים ההמלצה לניתוח נראית בעיני סבירה בהחלט. בהצלחה.

מנהל פורום טיפול בסרטן