סרטן שד טריפל נגטיב

דיון מתוך פורום  טיפול בסרטן

02/09/2021 | 19:15 | מאת: דורית

תודה על האפשרות לשאול .אני חולת שד טריפל נגטיב שאובחן בתחילת 2018 .כשגילו את זה זה היה רק גידול בשד שמאל בלבד .נשלחתי לטיפול בכימותרפיה לפני הניתוח אבל הגידול גדל תחת הכימותרפיה ולכן נותחתי ועברתי הקרנות וסימתי עם זה באוגסט 2018 .ביולי 2020 הגידול חזר לי מספר גושים בדופן בית חזה שמאל ששוב ביופסיה חזרה טריפל נגטיב .הרופאים קבעו שזה לא נתיח כי גוש אחד גדול עירב עור ושריר וקיבלתי טיפול באברקסן וטיסנטריק .בחודש 11 הרופאים ראו שהגוש בדופן בית החזה הכפיל את עצמו וגוש קטן בריאה RUL גדל .ולכן עברתי לטיפול מחקרי שגם הוא כשל והגידול בדופן בית החזה גדל ופרץ לעור .בסיטי שבוצע ב 2/2021 נמצא שהגוש בריאה RUL הכפיל את עצמו לעומת 11/2020 אבל לא השתנה מ ה CT שבוצע ב 12/2020 .עברתי לטיפול של קסלודה והקרנות ששיפרו מאוד מאוד את ההגוש בדופן בית החזה אבל בפט שעשיתי הופיעה קליטה פתולוגית של FDG בעוצמה של 12 SUV MAX בקשרית ב RUL שקוטרה עלה ל 1.7 סנטימטר בהשוואה ל CT מ 2/2021 הקשרית גדלה .המפענח גם ציין שבפט הקודם ב 2/2021 הגוש לא קלט ועכשיו הוא כאמור קולט הרופאים רוצים לעשות ביופסיה לגוש בריאה ומיד אחריו בלי לחכות לתוצאות להקרין בשיטה של SBRT .לא ברור לי למה לא להמתין עד תוצאת הביופסיה ,האם הקרינה כהה דחופה עוד לא ברור לי האם קיים סיכוי שזה בכלל גידול אחר .קרובת משפחה רופאת משפחה אמרה לי שסרטן שד טריפל נגטיב אם הוא גרורתי הוא מתנהג באלימות ואילו אצלי זה רק גרורה אחת וגם היא צומחת באופו איטי ולכן יש סיכוי שבכלל מדובר בסרטן ריאה ולא בגרורה של סרטן שד .האם היא צודקת ?.תודה רבה

09/09/2021 | 16:56 | מאת: ד"ר שירה פלג חסון

אני חושבת שלאור המהלך הלא אופייני יש בהחלט מקום לביופסיה. לפעמים הגרורה רוכשת מאפיינית אחרים כגון her2. הסבירןת שזה סרטן ריאה קיימת אך מאוד נמוכה. לגבי הקרינה, ניתן להמתין לתוצאות הביופסיה כל עוד אינך סימפטומטית ואין קוצר נשימה וכו׳. אך זה ככל הנראה לא ישנה את ההמלצה הטיפולית לתת קרינה. בהצלחה

מנהל פורום טיפול בסרטן