מעקב לאחר פעמיים סרטן האשך

דיון מתוך פורום  טיפול בסרטן

15/02/2021 | 06:45 | מאת: מייק

שלום. כעת בן 47. בשנת 2000 סרטן אשך ימין נון סמינומה שכלל כריתה ושלושה סבבים של bep. בשנת 2014 סרטן אשך שמאל ברובו סמינומה שכלל כריתה ומעקב. ב 21 השנים האחרונות עברתי 35 ct עם ובלי חומר ניגודי לצורכי מעקב.רובם בטן ואגן. שאלותיי וחששותיי: הבנתי שהסיכוי לסרטן נוסף הינו גבוה בגלל הכימותרפייה שעברתי ובדיקות ההדמייה. 1.האם בחלוף 20 שנה מהכימו הסיכוי מתחיל לקטון? 2.האם יש בדיקות ספציפיות שמומלץ לעשות לצורכי גילוי מוקדם? 3.האם ניתן להקטין את הסיכוי לסרטן נוסף? 4.האם ידוע איזה סרטן בעל סבירות גבוהה יותר מופיע במחלימי סרטן אשך? אני פשוט חי בחרדה יומיומית וכל כאב חדש מריץ אותי לרופאים. תודה

04/03/2021 | 08:35 | מאת: ד"ר שירה פלג חסון

1. בהחלט 2. מעקב אצל אונקולוג מטפל ובדיקות לפי שיקולו הקליני 3. יש מחקרים שדנים בפעילות גופנית ואורח חיים בריא עם משקל גוף תקין שהקטינו את הסיכוי להשנות בממאירויות אחרות. 4. זה תלוי בטיפול שקיבלת ואם נחשפת לקרינה כל טוב ובריאות שלמה

מנהל פורום טיפול בסרטן