שאלה נוספת באותו נושא

דיון מתוך פורום  טיפול בסרטן

28/08/2021 | 21:37 | מאת: נועה

האם בנשאיות של 1 BRCA יש יותר נטיה להמליץ על כריתה מניעתית. האם היה מחקר שבדק בנפרד ,כריתה מניעתית מול מעקב בנשאיות BRCA1 או שכל המחקרים כללו BRCA1 ו BRCA 2 ביחד ורק נעשה subgroup analysis על כל סוג תודה רבה

29/08/2021 | 11:35 | מאת: ד"ר שירה פלג חסון

שלום, ההמלצה לכריתה מניעתית תלויה במספר גורמים. בין היתר הגורם המשפיע ביותר הוא הסיפור האישי והמשפחתי. ממליצה לגשת לייעוץ אונקוגנטי רשמי לצורך המלצה. כעקרון מחקרים מראים שנשאיות brca1 נמצאות בסיכון גבוה יותר לפתח גידול מסוג טריפל נגטיב שהינו אגרסיבי יותר ולרב מצריך גם טיפול כימותרפי ולכן יש לדון עם המטופלת ביתרונות אל מול חסרונות.

מנהל פורום טיפול בסרטן