סרטן דרכי מרה גרורתי

דיון מתוך פורום  טיפול בסרטן

27/01/2021 | 15:22 | מאת: רוית

שלום האם טיפול ב RFA או IRE יכול לעזור לסרטן דרכי מרה תוך כבדי עם גרורות לעצמות ( אין גרורות לאיברים סמוכים או בלימפה) והגידול בכבד ממוקם בזנב וגדול מאוד הכוונה להארכה ולא לריפוי.... כרגע טיפול בסיסי רק בגימזר שלפי מה שקראתי זה לא נותן כלום

31/01/2021 | 08:58 | מאת: ד"ר שירה פלג חסון

הטיפול בממאירות מרה גרורתית מבוססת על טיפול בכימותרפיה. במרכזים הגדולים יש מחקרים קלינים הכוללים בירור מולקולרי מקיף והתאמת טיפול מותאם אישית לפי המוטציה המאובחנת.

19/05/2022 | 01:07 | מאת: עצוב אמיתי

אימי חלתה בזה זה סרטן ללא ריפוי, בבת אחת נתגלה בעקבות צהבת. היא מבחירה לא רצתה שום טיפול. זה עצוב אבל זו האמת. ששאלתי רופאה, בלי להגיד שזו אמא. היא אמרה זה בית קברות. נורא כואב היינו בהלם. אם יש תרופות שעוזרות להאריך חיים ללא תופעות קשות כדאי. טיפולים קשים מסתבכים.אימי כבר בשלב האבחון והביופסיה הסתבכה עם זיהום ומימת ביטנית. זה נורא כואב להגיד, צריך להניח לחולה בעיקר שלא יסבול. זה רק בדיעבד כי הדחף הראשון להציל אותו תרופות בכל דרך. אלא שבסרטן דרכי המרה אם זה לא ממש בהתחלה וגיל צעיר לרוב זה גמור. גם כל הרחבת דרכי מרה סטנט זה הכל סיכון זיהום פנימי, כותב בכאב רב אבל זו האמת.

מנהל פורום טיפול בסרטן