פורום אנדומטריוזיס - כאבי מחזור ואגן כרוניים

פורום זה סגור לשליחת הודעות חדשות. לפורום הפעיל - כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן
פורום אנדומטריוזיס נועד לתת מענה ומידע בנושאים הקשורים במחלת האנדומטריוזיס - תסמינים, איבחון וטיפול. נשים הסובלות מכאבים בעת הווסת, כאבים בעת מגע מיני, כאבים בעת מתן שתן או יציאות בווסת או כל תופעה אחרת החשודה כאנדומטריוזיס, כמו גם נשים לפני ניתוחים או טיפולים באנדומטריוזיס - תוכלנה לפנות ולקבל מידע והבהרה לשאלה. מחלת האנדומטריוזיס מופיעה בשכיחות של כ-10% מכלל הנשים בגיל הפריון ומתבטאת בכאבים בזמן הווסת (דיסמנוריאה), כאבים בעת מגע מיני (דיספראוניה), כאבים בעת מתן שתן (מיקטלגיה), כאבים בעת מתן יציאות (דיסכזיה), כאבים כרוניים ואי פריון. עד כ-50% מהנשים עם אי פריון סובלות מאנדומטריוזיס. ממצאי האנדומטריוזיס מערבים את אברי האגן, שחלות, חצוצרות, רחם, מעורבות מערכת השתן, שלפוחית שתן, שופכנים ומעי גס. דרגת החומרה של המחלה משתנה מאישה לאישה כתלות בממצאים השונים. הקושי המרכזי הוא באבחון המחלה. מחקרים לאומיים ובינלאומיים מצביעים על איחור רב באבחון אנדומטריוזיס בקרב המטופלות. הטיפול במחלה התקדם רבות בעשור האחרון וכולל טיפולים תרופתיים, ניתוחיים להסרת המוקדים וטיפולי פריון. יש צורך בהתייחסות רב מערכתית לנשים עם אנדומטריוזיס. פורום זה, בניהולו של ד"ר רון שינמן, יעסוק בכל ההיבטים של אבחון וטיפול באנדומטריוזיס. נשמח לענות על כל שאלה הנוגעת לאנדומטריוזיס - אבחון, טיפול ניתוחי, תרופתי, טיפולים תומכים וכל נושא אחר. לכניסה לפורום לחצו כאן.
333 הודעות
288 תשובות מומחה

מנהל פורום אנדומטריוזיס - כאבי מחזור ואגן כרוניים

מענה. האם הפורום נסגר?

אני סובלת מאנדמטריוזיס בשחלה הימנית מזה 3 שנים. (בגדול סובלת ממחזורים קשים וכל התופעות כבר מגיל צעיר מאוד...) היום, שנה אחרי לידה והריון ivf בעקבות האנדו. לפני שבועיים התחלתי סבב נוסף והחזרה של עוברים מוקפאים שוב בעקבות ניסיונות כושלים להשיג היריון ספונטני. ביום ההחזרה התאשפזתי מכאבי תופת בבטן - בבירור שנעשה בתל השומר האנדו עלו הממצאים הבאים: בכבד הודגמו שני ממצאים היפודנסים בגודל 1.1 ס"מ עם מוקד היפרדנסי בתוכם. איברי אגן מודגם תוכן הטרוגני ברחם. בשחלה השמאלית מודגמים מספר תהליכים היפודנסים בגדלים שונים היכולים להתאים לציסטות. בשחלה הימנית מודגם ממצא מעוגל בעל תוכן היפודנסי בסמיכות גבוה מעט מנוזל צלול בגודל 4*5.5 דפנו מעט מתאדרת. באבחנה המבדלת ציסטה עם תוכן מעט סמיך. בct נצפה נוזל חופשי באגן ובין לולאות המעי בבטן ימנית תחתונה. כשיקשתי הסבר אמרו שבגדול האנדו הזדהם ובנוסף יש מים בחצוצרה. המליצו לי ככה: לנתח ולהוציא את החצוצרה ואת האנדו'. להתחיל טיפול במרפאה לאנדו בתל השומר. (דרך אגב, העובר שהחזירו לא שרד..) אז יש לי המון שאלות: 1. האם אפשר לקבל הסבר במילים קצת יותר פשוטות למה שמצאו אצלי בבקשה? 2. ניתוח- כן/לא? רוצה כמובן עוד ילדים... 3. המרפאה לאנדו בתל השומר או באיכילוב? (או בכלל בכל ביח אחר) תודה וחג שמח!

10/04/2016 | 14:58 | מאת: אני

רציתי לשאול- מהם ההשלכות שישנם נגעי אנדומטריוזיס שטחיים על המעי.? אובחן אצלי נגעים אלו בניתוח לפרסקופיה והוחלט להשאירם -לא נערכתי להסירם. אני בסה"כ בת 26 וחוששת מאד שהנגעים האלה יגדלו עוד ויפגעו בי. האם עצם הישארותם יגרום לחזרה מהירה יותר של הנגעים בשאר המקומות? -(באגן ובשחלות כפי שהיה) עברתי כבר שני ניתוחי לפרסקופיה בגלל האנדומטריוזיס. רציתי לשאול- מהם ההשלכות להישארותם של נגעי אנדו' על המעי ? והאם זה גורם לממחלה -לממצאים שהיו לחזור מהר יותר

06/04/2016 | 15:20 | מאת: לאה

שלום האם זה בסדר שעושים אפילציה ואחרי שבוע מגלים הריון? האם זה לט יעשה נזק?

05/04/2016 | 21:09 | מאת: נוגה

שלום רב, אני בת 25 ויש לי אנמיה תורשתית. שנים שאני סובלת מכאבי מחזור עוד לפני שהמחזור מתחיל. בימים הראשונים של המחזור אני מתקשה לתפקד ונוטלת כדורים רבים. לאחרונה הגעתי לסף עילפון וחולשות רבות ביום הראשון של המחזור ואף הנורופן שאני לוקחת משפיע בצורה חלקית ועדין כואב לי.. ביחד עם הכאבים יש לי לעיתים גם יציאות רבות. לפני כשנה גדל לי על הישבן טחור אשר מכאיב לי בזמן היציאות, בייחוד בזמן מחזור. האם זה יתכן שיש לי אדרומטריוזיס? מה עליי לעשות? תודה.

31/03/2016 | 22:42 | מאת: ענבר

שלום רב האם יש צורך לעשות בדיקת פרופיל הורמונאלי לפני כל טיפול ivf . את הפרופיל ההורמונאלי האחרון עשיתי 22.12.15

24/03/2016 | 13:35 | מאת: ענבר

שלום רב, מתחילת המחזור שלי חוויתי תסמינים הדומים לדלקת בדרכי השתן- תכיפות במתן שתן, דם יורד רק בעת ריקון שלפוחית השתן ולא זורם (אם אני מכניסה טמפון הוא כן מתמלא בדם) ושריפה במתן שתן. כמו כן, עצירות ושלשולים, כאבים חזקים מאוד בגב ובבטן התחתונה ותחושה של הצורך להקיא. האם אתה חושב שזה קשור לאנדומטריוזיס? כבר כתבתי שאלה בנוגע לאולטרסאונד אך ברצוני לדעת האם רופא מומחה בנושא של אנדומטריוזיס חושב שזה שהתסמינים נובעים מאנדומטריוזיס. תודה רבה, ענבר

24/03/2016 | 13:40 | מאת: ענבר

כמו כן, יש לציין שהמחזור שלי אינו "רגיל" ולא מתרחש כל 28-35 ימים אלא כל 44 ימים. עברו 3 שנים מאז שקיבלתי בפעם הראשונה מחזור. תודה רבה, ענבר

שלום רב, התלונות שלך מאד מכוונות לאנדומטריוזיס. אני חושב שאת צריכה בהחלט הערכה מסודרת עי מומחה לאנדומטריוזיס. כמובן שללא בדיקה לא ניתן להגיע למסקנה ברורה. את מוזמנת לפנות לבדיקה ואשמח לעזור. בברכה דר שינמן

24/03/2016 | 13:27 | מאת: ענבר

שלום רב, אני ענבר בת 15, בעקבות תסמינים שתיארתי לגניקולוג הוא חושב שיש לי אנדומטריוזיס והפנה ואותי למרכז טיפול באנדומטריוזיס בשיבא כאשר קבעתי תור אמרו כי אעבור בדיקת גניקולוג ובדיקת אולטרסאונד וגינלי. שאלתי היא: האם עושים אולטרסאונד וגינלי לבתולה במקרה זה? האם זה יכאב? האם זה יגרום לקריעת קרום הבתולין? לא אכפת לי מהימצאות קרום הבתולין אך אני רוצה להיות "מוכנה נפשית" למקרה זה. כמו כן, קראתי באינטרנט שאסור לשטוף את איבר המין בסבון אינטימי לפני בדיקת גניקולוג, האם זה נכון? בנוסף, השתמשתי בחודש שעבר בזמן המחזור ב-menstrual cup וזה גרם לכאבי בטן נוראיים במשך כל שבעה הימים של המחזור וכל הדם שהיה זה קרישי דם... האם אתה חושב שזה קשור לחשד לאנדומטריוזיס? תודה רבה, ענבר

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, בדכ לא מקובל לבדוק נשים בתולות בדיקה וגינלית. ניתן לעשות את הבדיקה בגישה בטנית. אומנם פחות מהימנה, אך לא נהוג לבצע בדיקה וגינלית בשל כך. לגבי הכאבים עם ה cup יכולים להיות קשורים בהפרעה לניקוז הדימום, אם כי זה לא שכיח. בברכה

שלום אני בת 45 וסובלת מאדנומיוזיס. אני כרגע לוקחת סרזט וביום ה 15 התחילו לי כאבי בטן לאחר אוכל. בהמשך השבוע ראיתי כתמים ולפני 3 ימים החל מחזור עם דימום וכאבי בטן אני בקושי מתפקדת - כאבי בטן תחתונה עם רגישות במעיים (בדרך כלל משפיע לי על המעיים) כאבי שרירים וראש תשישות . עדיין לא סיימתי עם החפיסה אך השאלה אם להמשיך אותה. האם זה נובע מהבעיה ברחם או מהסרזט. יש לציין שגם בחודש וחצי לפני שהתחלתי את הסרזט הרגשתי כאבי בטן שגברו עם האוכל. נשלל הליקובטור.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, כאבי בטן לאחר אוכל לא קשורים לסרזט וכן אני לא רואה את הקשר באופן ישיר. יתכן שהדימום גרם לכאבים באיזור המעיים במידה ויש מעורבות של אנדומטריוזיס שם. בכל מקרה זה בדכ מסתדר עם המשכת הטיפול. המלצתי לא להפסיק ולפנות לבדיקה במרפאת אנדומטריוזיס. בברכה דר שינמן

05/03/2016 | 19:45 | מאת: איילה כהן

אני בהריון בשבוע תשע הרופא נשים שלי אמר שהעובר ניראה קטן בהתפתחותו בשבוע רציתי לשאול אם איחור שכזה צריך להלחיץ או שזה נורמאלי

לקריאה נוספת והעמקה

אנא פני לפורום על הריון

עברתי ניתוח של הורדת הרחם והחצוצרות וצוואר הרחם נשארו השחלות הסיבה לניתוח - אנדומטריוזיס מה קורה מבחינת יחסים כרגע ? אני צריכה אמצעי הגנה ?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, את לא צריכה אמצעי מניעה. בדכ מומלץ לחכות חודשיים מהניתוח לפני קיום יחסי מין. בברכה

ילדתי לפני 10 חודשים ומניקה, אני לוקחת גלולות למניעת הריון - סרזט, הבנתי שרמת ההגנה יורדת כאשר ההנקה היא רק חלקית או כאשר מתחילים להיות הכתמות דמיות, ברצוני לבבר מהי רמת ההגנה של סרזט עם הנקה חלקית ( כ 4 פעמים ביום)? האם צריך לעבור לגלולות משולבות בשלב מסוים של ההנקה ויהיה ניתן עדיין להמשיך בהנקה? האם הכתמות מעידות על ירידה בהגנה של הגלולה? וכן לאחרונה יש לי בחילות וכאבי מחזור לעיתים קרובות האם יכול להיות שאני בהריון?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, אם לוקחים סרזט באופן מסודר ההגנה לא נפגעת מהפחתת ההנקה וגם לא מהופעת דמם. בברכה

24/01/2016 | 20:49 | מאת: נטלי

שלום ד"ר, בת 34, בלי ילדים, לא מעשנת,לפני כחצי שנה אבחנו אצלי מספר נגעים של אנדומטריוזיס. הגדולה היא 30 מ"מ. כטיפול הונחתי להשתמש בגלולות ברצף למשך כמה חודשים. שאלתי היא עד כמה חודשים ניתן לקחת גלולות ברצף? האם שנה זהו משך זמן ארוך מידי? ב3 וחצי החודשים האחרונים עם גלולות סבלתי מדימומים יומיומיים. האם בכך השפעת הגלולות על הנגעים ירדה? בתודה מראש נטלי

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, אין הגבלה על משך הטיפול באנדומטריוזיס. נציין כי דימומים יכולים להופיע אך בדכ לא משפיעים על יעילות הטיפול. בברכה דר שינמן

21/01/2016 | 11:55 | מאת: שירה

שלום וברכה ד"ר! אני סובלת מתכיפות נוראה בשתן ומכאבי בטן חזקים. בניתוח לפרוסקופי שעשיתי לפני כ 5 שנים להוצאת ציסטה מהשחלה התגלה אננדומטריזים עם נגעי אנדו מרובים על פני שלפוחית השתן, קיר הבטן, מעי גס ודוגלס. הציסטה הוצאה אבל הנגעים לא. יש לציין שכיום יש שוב ציסטות קטנות בשחלות שמתאימות לאנדומטריומות. 1. האם התכיפות בשתן יכולה להיות כתוצאה מהנגעים? (בדיקות דם ושתן שעשיתי שוללות סיבות אחרות). 2. האם ניתו לראות נגעי אנדומטריזיס בMRI או CT? 3. אני בת 43 האם התסמינים יעברו לבד עם סיום גיל הפוריות? 4. מכיוון שבגלולות לא מעוניינת האם ניתוח להסרת הנגעים מומלץ או שהנגעים עלולים לחזור כמו הציסטות? מה אתה ממליץ? תודה מראש על התשובות

לקריאה נוספת והעמקה

שירה שלום רב, תלונותיך כולל התלונות של השתן בהחלט יכולות להיות בעקבות מוקדי האנדומטריוזיס. בכל מקרה חשוב לבצעה הערכה מסודרת, להבין את כל בעיותך ולפיה להחליט אם יש צורך בבדיקות נוספות. לעיתים יש שיפור בסיום גיל הפריון ומעבר לגיל במנופאוזה, אך לא תמיד ולא בכל התלונות. על כן אני ממליץ לבצע הערכה מלאה ולהחליט אם יש מקום לטיפול נוסף / ניתוח ועוד. את מוזמנת לפנות למרפאתי ואשמח לעזור. בברכה דר שינמן

שלום, יש לי אדנומיוזיס ודימום ווסתי מאוד חזק, בביקור אצלך אמרת לי לקחת עם תחילת הווסת כדורים בשם הקסאקפרון, 2 כדורים 3 פעמים ביום. נטלתי הבוקר את 2 הכדורים הראשונים ואני עם בחילות מאוד חזקות מאז, שאלתי היא האם מותר לי להפסיק את הכדורים? האם לא יגרם נזק בעקבות הפסקת הכדורים? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

היי אנא פני אלי ישירות דרך המרפאה. בברכה

16/01/2016 | 22:53 | מאת: טלי

שלום ד"ר שיינמן אני בת 27 מאובחנת מזה כשלוש שנים באנדומטריויזס ואדנומיזיס עשיתי לפרסקופיה לפני כשלוש שנים אז הוגדר האנדו' ברמה בינונית. בניתוח כרתו את הפריטנאום השמאלי . כיום- אני סובלת מכאבי אגן חוזרים ונשנים . ואנדומטריומה שהחלה לאחר טיפול ivf לפני כארבעה חודשים. - גודל הציסטה 2 ס"מ והיא מקרינה כאבים לאגן לצד הימני של האגן. אני מטופלת בגלולות כ 4 חודשים -האנדומטריומה היתה בגודל 3 ס"מ וקטנה ל-2ס"מ. אבל הכאבים מטרידים מאד. כאבי בטן ואגן ובעיקר בצד ימני של האגן. וכאבים בזמן מתן שתן. ובזמן קיום יחסים. מה עליי לעשות? אני עושה ivf עבור פונדקאות. ובינתיים סובלת מאד מכאבים. האם כדאי לעשות כבר עכשיו ניתוח? האם בכלל כדאי לעשות ניתוח? מה עליי לעשות? ומתלבטת וסובלת. בנוסף בא"ס נאמר לי כמה וכמה פ' שהשחלות נושקות זל"ז.

לקריאה נוספת והעמקה

טלי שלום רב, את מתארת מצב של אנדומטריוזיס הקחב אך גם אדנומיוזיס. תלונותיך עלולות להיות משני המצבים. בכדי לענות על שאלותיך תשובה נאמנה למציאות יש צורך בבדיקה והערכה מלאה שלך. באופן כללי ניתן לומר כי כאשר את בטיפולי פריון, גם בעבור פונדקאות לא ניתן לטפל בך תרופתית. לעיתים האופציה הניתוחית היא התשובה. אולם על מנת לראות מה ניתן וצריך לעשות יש צורך לבדוק אותך. את מוזמנת לפנות אלי ואשמח לעזור. בברכה דר שינמן

24/01/2016 | 23:25 | מאת: טלי

השאלה- אם אחליט להמשיך כן. ןלעשות טיפולי ivf עד שהפונדקאית תקלט. ורק אח"כ לטפל באנדו'. האם יש חשש שהאנדומטריומה בגודל 2 ס"מ תפריע לטיפולים?

07/01/2016 | 18:02 | מאת: dafna

שלום רב, לפני כחודש התחלתי טיפול פוריות וביום החמישי הגעתי למרפאה לבדיקה שגרתית עם כאבים עזים בבטן ובגב. עקב ממצאים באולטרסאונד הכולל גם ציסטה בשחלה, נשלחתי לניתוח חרום של לפרוסקופיה שבמהלכו התברר שאני סובלת מאנדומטריוזיס. אני חייבת לציין שאני בת 34 עדין ללא לידות וללא תסמינים של המחלה. כאשר שוחררתי מהבית חולים רופא הפוריות שלי נתן לי זריקה של דקאפפטיל 3.75 ונאמר לי שאני צריכה לקבל עוד זריקה בעוד שישה שבועות על מנת לדכא את המחלה. ע"פ הבנתי מפורומים שונים וכתבות בנושא נאמר שלקיחת התרופה מעכבת את אפשרות טיפולי הפוריות בכחצי שנה בעוד שרופא הפוריות שלי טוען שלאחר 3 חודשים של זריקות אנו יכולים להתחיל שוב. ברצוני לברר האם אכן הזריקות מעקבות את ההפריות והאם יש טיפול אחר? והאם יש סיכון שכאשר אני אקח את ההורמונים עבור ההפריה, המחלה תחזור שוב?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, טיפול בדקפפטיל מאפשר טיפול ivf אך לא טיפולים אחרים. כמו כן חשוב להבין כי טיפולי פריון יכולים ללבות את האנדומטריוזיס. אני ממליץ שתפני למרפאת אנדומטריוזיס להמשך בירור לפני המשך טיפולים על מנת להבין את מידת חומרת האדומטריוזיס ולקבל החלטה על הטיפול הנכון. בברכה דר שינמן

19/11/2015 | 22:42 | מאת: שרון

שלום עקב אדנומיוזיס הוחלט שאקח פמינט. רכשתי את הגלולות ועכשיו שקראתי את העלון רשום שלא כדאי לקחת אם יש פיברואדנומה בשד ושגלולות יכולות לגרום לסרטן (יש לי היסטוריה משפחתית) בנוסף גם קרישי הדם וסכרת מרתיעים אותי מלקחת. אני בת 43 ולא ילדתי ובגלל החשש מהסיכון חשבתי להזריק לוקרין שיש בו רק פרוגרסטרון. מה דעתך? האם לוקרין פחות מסוכן או עדיף גלולות העשויות רק פרוסטרון כדאי שלא יגרם נזק כלשהוא? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, יתכן כי פמינט לא מתאים לך לאור כל הרקע שציינת, בעיקר הסכרת. לגבי הגברת סיכון לסרטן אין הוכחה חד משמעית לכך, ולגבי השד יש סיכון לשינוי בצפיפות השד. אם כך יש הגיון להשתמש בכדורי פרוגסטרון סגון סרזט. נציין כי לוקרין אינו פרוגסטרון כלל וכלל. פני לרופא מטפל או למרפאת אנדומטריוזיס להמשך טיפול. בברכה דר שינמן

18/11/2015 | 08:11 | מאת: שחר

היי, התחלתי לקחתי ויזאבל לפני 3 שבועות, ואני לוקחת פבוקסיל 150 מ"ג כבר 3 חודשים להתמודדות עם חרדה. מאז תחילת הויזאבל אני חווה כאבי בטן קשים באיזור בטן עליונה/אמצעית (לא באיזור האנדו). מצאתי בעלון לצרכן כי יכולה להיות אינטראקציה בין שתי התרופות והפחתתי לפני כמעט שבוע (עם ייעוץ פסיכיאטרי) את הפבוקסיל ל100 מ"ג. אני עדיין חווה כאבי בטן. האם יהיה נכון להחליף לגמרי את הפבוקסיל? האם יש סיכוי שהכאבים מהויזאבל בלבד ללא קשר לתרופה השניה? או שכדאי לתת לגוף עוד זמן הסתגלות לבדוק האם הפחתת המינון משפיעה על הקשר בין שתי התרופות? (הבנתי שפבוקסיל מעכב פירוק של ויזאבל ולכן יכול להגביר את התופעות לוואי שלה). תודה!

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, אם ניתן להחליף את הפבוקסיל היית מנסה זאת. לחילופין ניתן לנסות לשנות את הטיפול של ויזבל לתכשיר אחר. היוזבל לא אמור לגרום לכאבי בטן. בברכה דר שינמן

07/11/2015 | 21:24 | מאת: טליה

שלום,רציתי להתייעץ-קבעו לי תור לייעוץ אצל מומחה בבי"ח מאחר ויש חשד גדול לאנדומטריוזיס.התור נקבע ליום לאחר שאני מקבלת ווסת,השאלה ,האם ניתן לראות בבירור את המצב בזמן ווסת או שעדיף לחכות שיסתיים? אני רוצה לציין שאאלץ לחכות 3 חודשים לתור חדש.. בתודה מראש על תשובתך.

שלום רב, תגיעי לבדיקה. אין מניעה לבדיקה בווסת ואף עדיף כך. בברכה דר שינמן

17/10/2015 | 23:34 | מאת: ליאת

היי, מיזה כשנה שאני נוטלת גלולות ויזאבל באופן רצוף וללא הפסקה. ביום חמישי האחרון שכחתי לנטול גלולה אחת ומאז אני מרגישה כאילו אני במחזור אך ללא דימום (אותם הסימפטומים אבל הכאבים אינם ממש חזקים כפי שהיו בעבר אך עדיין חזקים). האם זה הגיוני שהדבר נוצר מאי לקיחת גלולה אחת?? בנוסף מה עלי לעשות? המשכתי לקחת הגלולות כרגיל תודה!

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, את מתארת מצב שכיח, כאשר שוכחים גלולה ודימום מתחיל. אין צורך כעת בטיפול נוסף אלא סבלנות וזה יסתדר. בברכה דר שינמן

14/09/2015 | 23:34 | מאת: בנימין

שלום רב, אני בן 18 (משקל 57) וסובל לאחרונה מכאבים באזור תחילת האגן העליון מימין (עצם האגן מתחת למותן הימני), וכל פעם שאני נוגע בו אני חש צריבה, (דומה מאוד לכאב של מכת שמש) בטווח של 10 סמ. ממה אני אמור לחשוש? תודה

15/09/2015 | 13:54 | מאת: לאה

ייתכן שמדובר בפרסטזיה, תופעה מוכרת ונפוצה. אין לה קשר לאגן וזה בעיה בעור. אם זה לא חולף תוך 4 ימים תפנה לרופא המשפחה שלך.

05/09/2015 | 18:02 | מאת: אירה

לום דר' היקר. מבקשת יעוץ נוסף. בת 32 אחרי 2 ניתוחים קיסריים. האחרון לפני שנה וחצי. ברקע שחלות פוליציסטיות ומחזור והיה מאוד לא סדיר כמו פעם ב4 חודשים. אחרי קיסרי האחרון המחזור די הסתדר פעם בחודש. בחודש אוגוסט הוא הקדים והתקבל ב14.08. במהלך 3 ימים היה דימום רגיל ולאחר מכן במשך שבועיים וחצי הפרשות דמיות המלוות בכאבי בטן תחתונה וגב תחתון די חזקים. אתמול הדימום התחזק ויותר דומה למחזור. כמו שזה נראה שהוא שוב הקדים והתקבל לאחר 16 יום מהמחזור האחרון, אך לא מאסיבי כמו תמיד. בוצע בדיקת אולטראסאונד: שתי השחלות פוליציסטיות עם זקיקים רבים קטנים. רירית הרחם בעובי 6 ממ מעט היפראקוגנית עם מרקם שרירני. בוצע בדיקת פיפל תקינה. אולטראסאונד כליוץ ודרכי השתן תקינה חוץ מציסטות פשוטות בכליה ימנית ומוקדים אקוגנים בקוטר 0.3 מתאימים לאבנים. ממתינה לתוצאות בדיקת פאפ. בנוסף סובלת משיעור יתר בכל הגוף עור שומני ואקנה. עודף משקל. לטענת הרופא מדובר בשיבוש הורמונלי. ביום ראשון אגש לבצע בדיקת דם לפרופיל הורמונלי. אשמח לדעתך, האם יש צורך בהיסטרוסקופיה? האם חלילה מדובר במשהו רע? האם שיבוש הורמונלי יכול לגרום לכאבי בטן גב ודימומים? תודה רבה ממש לחוצה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, כמובן של ניתן לתת תשובה כך ללא בדיקה. אולם בדכ ברוב המקרים מדובר בהפרעה הורמונלית. אם תשובת הפיפל תהיה תקי ה והדימום ימשיך אז יהיה מומרץ לבצע היסטרוסקופיה על מנת לוודא אם יש בעיה בחלל הרחם. בברכה דר שינמן

שלום רב, את מתארת מצב של תסמונת שחלות פוליציסטיות. אלו מלוות גם בדימום לא סדיר. אולם אם הנל לאמסתדר, את חייבת בירור מקיף יותר ויתכן אף היסטרוסקופיה. כעת לא ברורה עדיין האבחנה ולא ניתן לדון לגבי סיבת הדימום לפניסיום הבירור. את מוזמנת לפנות לבדיקה מסודרת ואשמח לעזור. בברכה דר שינמן

22/08/2015 | 22:38 | מאת: ג'ני

שלום רב. לפני 4 חודשים התחלתי טיפול בויזאבל, ומאז לא היה לי מחזור כלל האם זה בסדר שאין לי מחזור? תודה מראש

שלום רב, זה תקין לגמרי ואף רצוי שלא יהיה ווסת, כי זה מטרת הטיפול הממושך. התשיכי כך. בברכה דר שינמן

שלום רב אובחנתי לפני שנה וחצי כסובלת מאנדומטריוזיס עם מעורבות רקטווגינלית. עברתי מאז 3 סבבי ivf. בשבוע האחרון סובלת מכאבי גב תחתון וכן פעילות מעיים לא תקינה שמתבטאת בגזים, צורך להגיע לשירותים מיד אחרי אוכל, רעשים ותנועתיות במעיים. הייתכן וקשור לאנדומטריוזיס בכלל ולמוקד הרקטווגינלי שלא הוצא בפרט? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, אנדומטריוזיס מעורב במעי יכול להתבטא בכל הלונות שלך. אני ממליץ שתפני לבדיקה והערכה. בברכה דר שינמן

11/06/2015 | 18:43 | מאת: לולי

שלום ד"ר, אני לוקח מזה כשלושה חודשים גלולות ברצף (פמינט). בימים האחרונים הופיע לי כאב חד, אולי דוקר מהפיטמה כלפי פנים השד. האם הכאב נובע מהגלולות ברצף? לקחתי אותן גם בעבר ולא היו תופעות כאלו אך עכשיו חזרתי לקחת אותן אחרי הפסקה של שנה בערך. מה עלי לעשות בנושא? תודה

שלום רב, קשה לי לקבוע ללא בדיקה מה מקור הכאבים. על פניו אני לא משוכנע שיש קשר לגלולות. אני ממליץ לפנות לבדיקה אצל רופא מטפל בברכה דר שינמן

04/06/2015 | 23:14 | מאת: מאי

שלום אני בת 42 ולא ילדתי. סובלת שנים ממחזור קשה ביותר והובחנתי פעמיים ע"י ד"ר ורד אייזנברג שיש לי אדנומיוזיס וגם בmri ראו רחם מוגדל. לפני 4 שנים הזריקו לי לוקרין וזה הפסיק את המחזור ל5 חודשים, הוקל מצד אחד אך החריפו לי החרדות והמצבי רוח משתנים, אפיזודות של דיכאון. כיום אינני מתכוונת ללדת בקרוב (אין זוגיות) ועקב החרפה בכאבי מחזור (הכאבים שלי הם בעיקר בגב התחתון היכן שיש לי פריצת דיסק והם מחריפים במחזור) הייתי רוצה שוב להזריק לוקרין. האם כדאי פעם שניה? לא מסוגלת לקחת גלולות ולא יכולה יותר לסבול ולהפסיד ימי עבודה. תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, אין בעיה בזריקה שניה של לוקרין. בברכה דר שינמן

12/05/2015 | 06:58 | מאת: דנית

ני בת 60 סובלת מיבש בנרתיק אך מנועה מלהשתמש בתרופות המכילות הורמונים .גם לא טבעיים. יש משחה או תרופה שיכולה לעזור . למעט ג'ל סיכוך שהוא עוזר מעט האם יש תופעות לוואי לשימוש בגל על בסיס סילקון כמן WET JEL או ID JEL תודה דנית

לקריאה נוספת והעמקה

אני ממליץ על מסככים. אפשר גם על בסיס סיליקון

יש באינטרנט כמה כתובות וטלפונים של מרפאות שלך. גם במדיקל סנטר, גם במרכ מור לאישה וגם בכפר סבא. מה מעודכן? אני מעוניינת לבוא בפרטי. לאן לפנות?

שלום רב, את מוזמנת לפנות למור לאישה 03-7946444 ואשמח לעזור בברכה דר רון שינמן

01/05/2015 | 17:24 | מאת: רונית לוי

שלום, אני נמנצאת כעת לקראת לידה שניה. בהריון זה גילו לי שרירנים ברחם דבר שלא היה בהריון הקודם. הריון קודם ילדתי רגיל אך היה לי דימום לאחר הלידה pph . כל ההריון הנוכחי היתי במעקב הריון בסיכון והרופא אמר לי שבגלל שהשרירנים נמצאים גבוה ולא מפריעים לעובר לצאת מה שנקרא אין טומר-פרויה . עדיף ללדת רגיל . העניין הוא שאני כעת נמצאת בשבוע 41 ואין שום סימן ללידה קרבה לא צירים, לא פתיחה לא מחיקה , צוואר רחם ארוך . ורוב הסיכויים שב 41+4 אני אשלח להשראת לידה . חשוב לציין שבהריון הקודם ילדתי ב 41+5 לאחר השראת לידה . השאלה שלי היא כזו : אני ביקשתי מהרופא ניתוח והוא אמר לי שהסיכונים בניתוח גדולים יותר עקב דימום בעיקר אם בקודם היה לי דימום וייתכן שחס וחלילה יכרתו לי את הרחם !! .. ואני שואלת האם השראת לידה לא יכולה להביא בסופו של דבר אם לא מתקדם הלידה ללידת קיסרי חירום ??? אז לא עדיף להמנע מכך ?? אני ככ חוששת ולא יודעת מה לעשות!! דבר נוסף, מדוע אין לי צירים האם קיים דבר כזה שישנם נשים שאין להם צירים ?? אשמח לחוות דעתך ? האם קיימת אופציה שבה בזמן הלידה יהיה נוכח רופא מומחה .. אפילו בתשלום באופן פרטי ??

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, ההתייחסות לרחם שרירני בלידה כאשר אין הפרעה בתעלת הלידה היא בעיקרון כמו בלידה רגילה. והטיפול תלוי בהתקדמות הלידה. בברכה דר רון שינמן

01/05/2015 | 07:17 | מאת: לילי

שלום רב , אני חצי שנה אחרי לידה ואחרי הנקה מלאה . חודש אחרי הפסקת ההנקה קיבלתי מחזור עם דימום חזק וקשה כאבי בטן ולחץ בגב תחתון . בעבר הייתי מאובחנת כסובלת מאנדו והייתי מקבלת גלולות באופן קבוע שלושה חודשים והפסקה של חודש בגלל הכאבים . השאלה היא האם הגיוני דימום כזה חזק והאם ניתן לחזור לטיפול בגלולות ?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, מכיוון שזו ווסת ראשונה לא הייתה קופץ למסקנות. אולם אם אובחן בעבר אנדומטריוזיס יתכן שתפסלי מכך שוב, וזה בעיקר תלוי בסוג הטיפול שקיבלת. ראשית אני ממליץ שתפני לבדיקה והתחלת גלולות תתבצע לפי ממצאים בבדיקה. בברכה דר רון שינמן

25/04/2015 | 18:54 | מאת: עדי

שלום, אני בת 23 וכבר חצי שנה אינני נוטלת גלולות בשל הפרשות חומות שהחלו להופיע כעשרה ימים לפני כל וסת. (גם לאחר הפסקצ נטילתן ההפרשות נמשכות עד היום) משיחה עם רופא הנשים ולאחר אולטרסאונד תקין הוא אמר שעליי לחזור ליטול גלולות. סליחה על אי הבקיאות אך המידע האינטרנטי כיום יכול להבהיל(כאשר הוא מקשר תסמינים פשוטים למחלות כגון מחלה זו) ובעיקר איננו מהימן. לכן אשמח לדעת האם יש מקום לפנות לרופא, והאם אולטרסאונד תקין מפיג את החששות. יש לציין שאני בריאה בדכ, סובלת מכאבי מחזור אך הדימומים תקינים. תודה מראש, עדי

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, דימומםי בלבד אינם סימן מספק לאבחנה. כאבים בווסת יכולים לכוון. אולם על מנת לאבחן יש צורך בבדיקה מסודרת ומלאה. אם את חוששת אני ממליץ שתפני לבדיקה מסודרת במרפאת אנדומטריוזיס. את מוזמנת לפנות ואשמח לעזור. בברכה דר רון שינמן

15/04/2015 | 14:18 | מאת: יוליה

שלום רב, אני סובלת מאנדומטריוזיס ברמה קלה. נותחתי לפני שנה וחצי להוצאת האנדומטיומה משחלה שמאל. כ-8 חודשים מנסה להיכנס להריון טבעי, בנתיים ללא הצלחה. רופא הנשים שלי המליץ לי לקחת כדורים של לטרוזול Letrozole (פמרה בשמו הגנרי) לצורך השבחת הביוץ. האם ידוע על השפעה כלשהי של התרופה הזאת על מחלת האנדומטריוזיס? האם יכולה להיות החמרה במצבי?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, לצערי אין מידע ספציפי בעניין זה. אולם כל טיפול שהגברת ביוץ עלול להשפיע על עידוד האנדומטריוזיס. לעיתים כמובן אין ברירה, אבל צריך לעשות זאת בקפידה. היום יש רבים שחושבים שאם אשה עם אנדומטריוזיס לא מצליחה להרות באופן ספונטני יש לשקול מעבר ישיר להפרייה, וזה ברור עוד יותר כאשר יש בעיה של זרע לא תקין או פגיעה בחצוצרות. בברכה דר שינמן

07/04/2015 | 21:35 | מאת: נועה

שלום, ילדתי לפני 4 וחצי חודשים ואני מניקה הנקה מלאה. לפני חודש התחלתי לקחת את הגלולות סרזט ומתוך החודש דיממתי שבועיים בערך(דימום קשה כמו מחזור). מאובחנת באנדומטריוזיס כבר 4 שנים בלפרוסקופיה. שאלתי האם להמשיך את הגלולות או להפסיק בשל הדימומים. מתכוונת להפסיק להניק עוד חודש וחצי, האם להפסיק ולהמשיך גלולות אחרות כשאפסיק להניק. תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, תמשיכי להניק והדימום קרוב לוודאי יסתדר בברכה

04/04/2015 | 11:48 | מאת: אנה

היי , אני משתמשת ברואקוטן מזה 4 חודשיים מאז שהתחלתי את הטיפול לא קיבלתי מחזור אך לפני שבועיים קיבלתי מחזור קל מאוד בלי כאבים ההפך ממה שיש ליי ! השאלה שלי למה זה קורה לי ? שבועיים מחזור ללא הפסקה ??

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, לאחר 4 חודשים ללא דימום זה יכול להיות נורמלי. תעקבי ואם ימשיכו שינויים נוספים פני לבדיקה. בברכה דר שינמן

01/04/2015 | 21:09 | מאת: ש

שלום, בשל רחם רב שרירני עם דחיקה של חלל הרחם לאחרונה עברתי ניתוח מיומקטומי בלפרוסקופיה. בדוח ניתוח: רחם שרירני מוגדל 15 שבועות. נצפה שרירן פונדלי אחורי 6 ס"מ בנוסף מאחור מאוד נמוך שרירן 5 ס"מ. בנוסף נצפתה מסה גדולה של אדנומיוזיס הן בדופן האחורית והן בקידמית. אופן כריתת השרירן intramural. בוצעה כריתה של שני השרירנים ללא כניסה לחלל הרחם בנוסף הוצאה מסה גדולה של אדנומיוזיס עד לקבלת מבנה רחם קרוב לגודל תקין. האם לאור הנ"ל עשויה להיות בעיה בכניסה להריון? מהן השלכות האדנומיוזיס?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, אדנומיוזיס עלול לפגוע בסיכוי להרות. אולם באופן תאורטי (לגבי הממצאים חשוב להתייעץ עם המנתח שניתח) הניתוח עשוי לשפר את מצבך ולהטיב עם היכולת להרות. כמובן חשוב להבין שזה לא תמיד קורה. בברכה דר שינמן

שלום. מזה שנים רבות אני סובלת מכאבי מחזור בלתי נסבלים. לפני כחודש הייתי בבדיקה במחלקת אנדומטריוזיס בבית חולים שיבא, בבדיקה אכן נמסר לי כי יש אנדומטריוזיס. נשלחתי לעשות אולטרסאונד ייעודי ושם נמצא כי בנוסף לנגעים ישנה שחלה שדבוקה לרחם. אשמח מה המשמעות של אבחנה זו?

לקריאה נוספת והעמקה

הילה שלום רב, הממצאים שאת מתארת מכוונים לכך שאת סובלת מאנדומטריוזיס. כחלק מהמחלה ניתן למצוא הדבקויות, מוקדים וציסטות באגן. ההחלטה על טיפול קשורה בתלונות שלך והממצאים הנוספים ולהדבקויות בפני עצמן אין משמעות. יש צורך להסתכל על כל הממצאים גם יחד. אם את מעוניינת לקבל ייעוץ מלא את מוזמנת לפנות עם כל הממצאים ואשמח לעזור. בברכה דר רון שינמן

12/03/2015 | 10:58 | מאת: בת29

שלום רב, יש לי פרוטאין s נמוך ולאחר התייעצות עם המטולוג נאמר לי לקחת גלולות ללא אסטרוגן. הרופא נשים נתן לי מרשם לסרזט (אציין שאני תקופה ממושכת ללא גלולות). ביום 23/2 קיבלתי מחזור וביום 26/2 התחלתי לקחת גלולות סרזט, כל יום באותה שעה למעט יום אחד (8/3) שאיחרתי ולקחתי את הגלולה באיחור של שעה. הכל היה בסדר (למעט כמה פצעונים שיצאו אבל הפסיקו לאחר מספר ימים) אך אתמול החלו לי הפרשות דמיות והיום הם ממשיכות בליווי כאבים דמויי כאבי מחזור. אני מבינה שהורמונים משפיעים אחרת על כל אחת ושלגוף לוקח זמן להסתגל אבל רציתי לדעת האם מדובר במשהו שצפוי להשתרע על פרק זמן ארוך או בתקופת הסתגלות קצרה שלאחריה זה צפוי לעבור? בנוסף, רציתי לדעת האם זה נובע מאיחור הגלולה בשעה (הבנתי שצריך לדייק בשעה)?

24/03/2015 | 12:15 | מאת: בת29

שלום רב, בהמשך להודעה הקודמת רציתי לומר שקיימת הפרשה דמית לסירוגין, יש ימים נקיים לגמרי ויש ימים עם דימום קל. אני ממשיכה כרגע לקחת את החפיסה במלואה ואמורה לסיים אותה מחר (את החפיסה הראשונה). האם התופעה אמורה להסתיים?

שלום ד"ר, רציתי לדעת האם יש טעם או צורך במעקב אחרי מצב האנדו' במהלך ההריון? ומה קורה אחרי הלידה? תוך כמה זמן אפשר לחזור לדיכוי תרופתי בהנחה שאני רוצה להניק? מתי צריך לחזור למעקבים אצל מומחה אנדו? המון תודה מראש, מיכל.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, אני ממליץ לבצע בדיקה בשליש השלישי של ההריון על מנת לראות האם יש מניעה מנסיון לידה וגינלית. אחרי הלידה אני ממליץ להמשיך להניק, ובמקביל להשתמש בגלולות סרזט אשר משמשות גם כאמצעי לדיכוי האנדומטריוזיס. ממליץ לפנות לביקורת לאחר הלידה כ- 8 שב. בברכה דר שינמן

09/03/2015 | 22:06 | מאת: נוגה

דר שלום רב, לפני כ 3 חודשים עברתי לפרוסקופיה על מנת להסיר ציסטה דמית מהשחלה. היו לי גם כאבי אגן. התאוששתי מאוד מהר מהניתוח והרופא שלי החליט לתת לי הורמונים להשארת ביוץ כמו כן עברתי הזרעה. כל הטיפולים לא צלחו ואף חזרה לי ציסטה לפני כשבוע באותו המקום מאותו הסוג ואף יותר גדולה. יש לי כאבים קשים באגן ואני לא מצליחה להרות. (יש לציין שיש לי ילד , נכנסתי להריון בקלות ואף פעם לא היו לי בעיות הורמונליות או כאבי מחזור). אני לא יודעת כבר מה לעשות... אשמח לחוות דעת או המלצה למי לפנות

לקריאה נוספת והעמקה

נוגה שלום רב, ההתייחסות להופעת ציסטה חוזרת בזמן קצר דורש שיקול דעת. מצד אחד ברור כי כאשר הציסטה חוזרת וחוזרים כאבים משמעותיים כל כך חייבים לטפל בציסטה כי אחרת הכאבם לא ירפו ואף יחמירו. מצד שני ניתוח חוזר בציסטה שחלתית הינו תמיד מורכב ובעייתי. את חייבת הערכה חוזרת ומוסדרת לגבי הממצאים ולהשלים הערכה מלאה של אנדומטריוזיס. לעיתים יש ממצאים נוספים אשר מסבירים את הכאבים. את מוזמנת לפנות לבדיקה מסודרת ואשמח לעזור. בברכה דר רון שינמן

24/02/2015 | 08:21 | מאת: רבקה

שלום רב עברתי ניתוח להורדת הרחם צוואר הרחם והחצוצרות. השחלות נשארו. מה קורה מבחינת יחסי מין לאחר ניתוח כזה ? יש צורך לקחת אמצעי מניעה ?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, אין צורך באמצעי מניעה. בברכה

22/02/2015 | 21:51 | מאת: שיר

שלום בתשובת פתולוגיה לאחר היסטרקטומי בשל חשד לאדנומיוזיס נמצאו בליטות פוליפואידיות בדופן האחורי של הרחם. בניתוח עצמו נמצאו מוקדים של אנדומטריוזיס מפושטים באגן ועל הרצועות. האם יש משמעות לממצא הפוליפואידי?? תודה על תשובתך

לקריאה נוספת והעמקה

על מנת לפענח את התשובה הפתולוגית יש לקרוא אותה במלואה. לא ניתן לפענח על סמך תשובה חלקית. את מוזמנת לפנות ואשמח לעוזר בביפענוח התשובה בברכה דר שינמן

16/02/2015 | 16:28 | מאת: אילנה

שלום דוקטור וכל מי שיכול לעזור.. אני בת 27, עברתי ניתוח לפסקופיה להוצאת ציסטה מהשחלה לפני כשנתיים וחצי, מאז מטופלת בויזבל. לפני כחודש הפסקתי ליטול את הגלולות האלו, ואנחנו מקיימים יחסי מין ללא הגנה - רוצים להיכנס להריון. טרם קיבלת ווסת\דימום, האם זה נורמלי? מתי אני אמורה לקבל? איך אני יכולה לדעת מתי ימי הביוץ שלי ללא ווסת? וכמו כן אשמח לדעת האם זה יכול לפגוע לי בפוריות וכדאי כבר מעכשיו לנסות ולהתחיל לטפל בזה? אני מתחילה ממש להיות מודאגת.. אשמח לעזרתך. תודה רבה!

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, לאחר הפסקת טיפול הורמונלי לוקח לעיתים מס חודשים עד לסדירות הורמונלית. לכן סבלנות כעת היא שם במשחק. כאשר הווסת תסתדר את תוכלי לזהות את הביוץ שלך. יתכן שבדיקת זקיקים בשלב זה יכולה לעזור. בכל מקרה ממליץ שתפני לרופא שמטפל באנדומטריוזיס להערכה לאור הרצון להרות ולוודא שאין צורך בביצוע דברים נוספים. את מוזמנת לפנות לאשמח לעזור. בברכה דר רון שינמן

13/02/2015 | 06:47 | מאת: חנית

בתי בת 13. מקבלת מחזור מגיל עשר וחצי. בשנה וחצי האחרונות כאבי תופת בזמן מחזור וגם לפניו. כאבים חזקים שמונעים ממנה לתפקד. פניתי לרופאת נשים בכדי לברר /לשלול אנדומיטריוזיס. היא אמרה שהכל בסדר על סמך בדיקת אולטראסאונד חיצונית . האם די בכך בכדי לאבחן? אני דואגת.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, אולטראסאונד איננו מספיק לאיבחון של אנדומטריוזיס. אולם בנערה צעירה לא הייתי עושה כעת דברים נוספים ובדיקות נוספות. אני ממליץ לשקול טיפול הורמונלי אשר ישלוט במחזורים ההורמונליים של הילדה ובכך יכול לשלוט בכאבים. בברכה דר רון שינמן

11/02/2015 | 22:51 | מאת: רותם

שלום רב אני מנסה להשיג את הרופא המטפל שלי כמובן אך אשמח לדעתך (מבינה שפורום זה מקום בערבון מוגבל) אני חולת קרוהן וכעת יש חשד לאנדומטריוזיס, אני אמורה לעשות MRI אגן... התסמין שגרם לי בכלל ללכת לרופא זה כאבים מטורפים שבוע לפני מחזור בזמן יציאה,כאילו יש סכין שחותכת אותי באיזור הרקטום וגם בוגינה. קודם כל יש לי APLA ללא אירועים קודמים אז רק גלולות פרוגסטרון זה אופציה ונתנו לי סרזט לבינתיים עד שיאבחנו אותי. מהרגע שהתחלתי לקחת סרזט, הכאבים הקשים ביציאה רק החמירו, והיו כל הזמן במשך השבועיים האלה שלקחתי את הכדור,בלי קשר למחזור.. אז החלטתי לעשות הפסקה של יומיים והנה קיבלתי מחזור..והמחזור קשה מהרגיל, דימום נורא חזק מהרגיל , כאבים ברגל ובגב,בחילות :( מה דעתך? האם זאת הייתה טעות להפסיק את הסרזט ?? האם זה חכם בכלל להתחיל טיפול לפני שאני מאובחנת?! ובנוסף-שהייתי אצל פרוקטולוג לאחר הפגישה עם הגינקולוג הוא עשה לי רטרוסקופיה וראה רירית מדממת ופריכה ברקטום ,ואמר שצריך להבדיל בין פרוקטיטיס קל לאנדומטריוזיס..ולא הבנתי מה האנדומטריוזיס קשור? הרי זה לא אמור להיות ברירית עצמה לא ? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, אני חושב שזה לא היה נכון להפסיק סרזט ללא התייעצות. סביר כי עם המתנה ומתן זמן לגוף להסתגל לטיפול התרפותי יתכן והיית מרגישה טוב והטיפול היה עוזר לך. בכל מקרה את חייבת אבחון מסודר של אנדומטריוזיס אצל רופא מומחה לאנדומטריוזיס. צריך להעריך את המעי על מנת לראות האם מדובר במעורבות מעיים. את מוזמנת לפנות להתייעצות ואשמח לעזור. בברכה דר שינמן

01/02/2015 | 01:44 | מאת: רות

הי שלום וברכה דוקטור, אני כבר 3 שנים סובלת פה ושם מהתכווצויות ברחם ובאגן וכאבי מחזור נוראיים שהלכו והחריפו עם הזמן וכמובן סבב רופאים ללא מענה ברור עד שלפני חודשיים הגעתי לבית חולים לאחר שכבר הציעו לי טיפול של גלולות כחשש לאנדומטריוזיס אך לא הסבירו לי כלל את הבעיה ולא הסכמתי לקחת גלולות.. בבית חולים עשו לי בדיקות והכל ושם שוב הציעו לי את הגלולות ובאותו זמן ממשקפצתי מכאבים זה היה ממש בלתי נסבל ואז נתנו לי וולטרן ועזר ממש טיפה ואז התפתתלתי שןב ונתנו לי מורפיום והכינו אותיי שזה ממש חזק וכו אוקי נתנו לי אולי במינון נמוך וזה קצת טישטש אותי והחליש אץ הגוף אבל לא מנע את הכאב עד הסוף!! כלומר עדין הרגשתי את איזור הכאב עכשיו חודשיים קצת של שקט ואז שוב פעם חזרו הכאבים הם נןראיים ואני מחכה כרגע לקבלת המחזור הבא כדי להתחיל גלולות אבל עד אז אני חייבת משכח שיעזור לי לתפקד אז הרופא רשם לי פירקוסט כי אמרתי לו ששום כדור חזק לא עזר לי לקחתי שני פרקןסט אחד אתמול ואחד היום אני חןשבת שחוץ מטשטוש זה לא עשה לי כמעט כלוםנ הרגשתי את הכאבים בחזרה ובכלל לוקח לכדור להיע עלי רק שעה מינימום אחרי לקיחתו אז מה אפשר לעשות עכשיו?? יש כזה דבר מורפיום בכדורים? זה ממש מפריע לי אני חיה חיים מלאי חרדה וכאב!! אולי אם אני יעשן קנאביס יש יותר סיכוי שזה יעזור לי??

לקריאה נוספת והעמקה

רות שלום רב, משככי כאבים יש מסוגים רבים כולל תכשירי מורפיום בכדורים. במקרים רבים ניתן לשלב סוגים שונים של משככים ואף לעיתים לקבל אישור לקנביס רפואי. אולם ראשית את צריכה הערכה מלאה למקור הכאבים עם דגש על אנדומטריוזיס. יתכן שיש אופציות טיפוליות נוספות עבורך. אני ממליץ לפנות לבדיקה והערכה בחשד לאנדומטריוזיס ואשמח לעזור לך. בברכה דר רון שינמן

30/01/2015 | 12:26 | מאת: מאיה

שלום, אני בת 29, נשואה, בריאה (למעט אנמיה קלה) ומתכננת להרות עוד כשנה-שנתיים. לפני כשנתיים וחצי החלו אצלי תחושות לא נעימות בבטן התחתונה (לא הייתי מגדירה את זה ככאב, יותר דומה לתחושה של לחץ קל). תחושות אלו מלוות בכאבים בזמן חדירה עמוקה וכאבים ביום הראשון של הוסת. הגניקולוגית הראשונה שלחה אותי לבדיקות דם, שתן ואולטרסאונד ולא מצאה דבר. לאחר שנתיים ללא מענה, פניתי לרופא נוסף שאמר שכנראה מדובר באנדומטריאוזיס והפנה אותי מיידית ללפרוסקופיה אבחנתית. מאחר וחששתי לפנות ישר לפרוצדורה פולשנית פניתי לרופא נוסף (פרטי מומחה). הרופא בדק אותי באולטרסאונד ולא מצא דבר, והמליץ לא לבצע לפרוסקופיה, אלא לקחת גלולות ברצף, לחכות ולבדוק האם יש החמרה. על כל מקרה הוא הסביר לי שגם אם אכן מדובר באנדומטריוזיס, לא ניתן לרפא זאת. אשמח להבהרה וקצת סדר בדברים תודה !

לקריאה נוספת והעמקה

מאיה שלום רב, אנדומטריוזיס מטופל בדכ או עי תרופות כגון גלולות או עי לפרוסקופיה או שילוב של השניים. במקרים רבים ניתן לטפל ולרפא אנדומטריוזיס, וזה כמובן תלוי בדיון בממצאים, סוג הנגעים והתלונות. את צריכה לבצע הערכה מסודרת של האנדומטריוזיס עי מומחה לתחום בכדי לקבל את התמונה המלאה. אני ממליץ לך לפנות לבדיקה ואשמח לעזור. בברכה דר רון שינמן

27/01/2015 | 20:08 | מאת: עידית

שלום, לפני שנתיים עברתי ניתוח קיסרי במהלכו הוצאה לי רקמה משחלה ימנית בגלל חשד לאנדרמיטויוזיס ונשלח לפתלוגיה עכשיו קיבלתי תוצאות ורשום באנגלית: שהרקמה עברה שינויים ו: t0300, m09350 מה זה אומר? האם אני סובלת מזה? תודה על המענה!

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, לצערי אין מושג מה הכוונה. בברכה דר רון שינמן

27/01/2015 | 12:16 | מאת: יסכה

האם נגעי אנדומטריוזיס שנמצאים על פני שלפוחית השתן, קיר הבטן, מעי גס ודוגלס מוציאים בניתוח לפרוסרופי או צריך פתיחת בטן?

לקריאה נוספת והעמקה

יסכה שלום, הטיפול הניתוחי באנדומטריוזיס הינו בעזרת לפרוסקופיה. זו הדרך המקובלת והנכונה לבצע אותה וניתן לטפל בכל הנגעים בגישה זו. לקריאה על טיפולים באנדומטריוזיס אני ממליץ לעיין באתר www.gyn.co.il אשמח לעזור בכל בעיה. בברכה דר רון שינמן

שלום, יש לי יונקת מתוקה בת שנתיים וחצי. מהלידה ועד עכשיו לקחתי גלולות סרזט ללא דימומים (כייף!!). לפני כשבועיים התחיל לי דימום חלש (לא ברור לי אם זה נחשב מחזור או לא) והוא לא נפסק. האם לעשות הפסקה של שבוע בגלולות? מה לעשות?

לקריאה נוספת והעמקה

המשיכי את הגלולות ללא הפסקה. ממליץ לקבוע ביקורת מסודרת אצל רופא מטפל. בברכה