דחוף!! גלולות או לוקרין

דיון מתוך פורום  אנדומטריוזיס - כאבי מחזור ואגן כרוניים

19/11/2015 | 22:42 | מאת: שרון

שלום עקב אדנומיוזיס הוחלט שאקח פמינט. רכשתי את הגלולות ועכשיו שקראתי את העלון רשום שלא כדאי לקחת אם יש פיברואדנומה בשד ושגלולות יכולות לגרום לסרטן (יש לי היסטוריה משפחתית) בנוסף גם קרישי הדם וסכרת מרתיעים אותי מלקחת. אני בת 43 ולא ילדתי ובגלל החשש מהסיכון חשבתי להזריק לוקרין שיש בו רק פרוגרסטרון. מה דעתך? האם לוקרין פחות מסוכן או עדיף גלולות העשויות רק פרוסטרון כדאי שלא יגרם נזק כלשהוא? תודה

שלום רב, יתכן כי פמינט לא מתאים לך לאור כל הרקע שציינת, בעיקר הסכרת. לגבי הגברת סיכון לסרטן אין הוכחה חד משמעית לכך, ולגבי השד יש סיכון לשינוי בצפיפות השד. אם כך יש הגיון להשתמש בכדורי פרוגסטרון סגון סרזט. נציין כי לוקרין אינו פרוגסטרון כלל וכלל. פני לרופא מטפל או למרפאת אנדומטריוזיס להמשך טיפול. בברכה דר שינמן

מנהל פורום אנדומטריוזיס - כאבי מחזור ואגן כרוניים