אולטרסאונד וגינלי לבתולה

דיון מתוך פורום  אנדומטריוזיס - כאבי מחזור ואגן כרוניים

24/03/2016 | 13:27 | מאת: ענבר

שלום רב, אני ענבר בת 15, בעקבות תסמינים שתיארתי לגניקולוג הוא חושב שיש לי אנדומטריוזיס והפנה ואותי למרכז טיפול באנדומטריוזיס בשיבא כאשר קבעתי תור אמרו כי אעבור בדיקת גניקולוג ובדיקת אולטרסאונד וגינלי. שאלתי היא: האם עושים אולטרסאונד וגינלי לבתולה במקרה זה? האם זה יכאב? האם זה יגרום לקריעת קרום הבתולין? לא אכפת לי מהימצאות קרום הבתולין אך אני רוצה להיות "מוכנה נפשית" למקרה זה. כמו כן, קראתי באינטרנט שאסור לשטוף את איבר המין בסבון אינטימי לפני בדיקת גניקולוג, האם זה נכון? בנוסף, השתמשתי בחודש שעבר בזמן המחזור ב-menstrual cup וזה גרם לכאבי בטן נוראיים במשך כל שבעה הימים של המחזור וכל הדם שהיה זה קרישי דם... האם אתה חושב שזה קשור לחשד לאנדומטריוזיס? תודה רבה, ענבר

שלום רב, בדכ לא מקובל לבדוק נשים בתולות בדיקה וגינלית. ניתן לעשות את הבדיקה בגישה בטנית. אומנם פחות מהימנה, אך לא נהוג לבצע בדיקה וגינלית בשל כך. לגבי הכאבים עם ה cup יכולים להיות קשורים בהפרעה לניקוז הדימום, אם כי זה לא שכיח. בברכה

מנהל פורום אנדומטריוזיס - כאבי מחזור ואגן כרוניים