שאלה דחופה

דיון מתוך פורום  אנדומטריוזיס - כאבי מחזור ואגן כרוניים

16/01/2016 | 22:53 | מאת: טלי

שלום ד"ר שיינמן אני בת 27 מאובחנת מזה כשלוש שנים באנדומטריויזס ואדנומיזיס עשיתי לפרסקופיה לפני כשלוש שנים אז הוגדר האנדו' ברמה בינונית. בניתוח כרתו את הפריטנאום השמאלי . כיום- אני סובלת מכאבי אגן חוזרים ונשנים . ואנדומטריומה שהחלה לאחר טיפול ivf לפני כארבעה חודשים. - גודל הציסטה 2 ס"מ והיא מקרינה כאבים לאגן לצד הימני של האגן. אני מטופלת בגלולות כ 4 חודשים -האנדומטריומה היתה בגודל 3 ס"מ וקטנה ל-2ס"מ. אבל הכאבים מטרידים מאד. כאבי בטן ואגן ובעיקר בצד ימני של האגן. וכאבים בזמן מתן שתן. ובזמן קיום יחסים. מה עליי לעשות? אני עושה ivf עבור פונדקאות. ובינתיים סובלת מאד מכאבים. האם כדאי לעשות כבר עכשיו ניתוח? האם בכלל כדאי לעשות ניתוח? מה עליי לעשות? ומתלבטת וסובלת. בנוסף בא"ס נאמר לי כמה וכמה פ' שהשחלות נושקות זל"ז.

טלי שלום רב, את מתארת מצב של אנדומטריוזיס הקחב אך גם אדנומיוזיס. תלונותיך עלולות להיות משני המצבים. בכדי לענות על שאלותיך תשובה נאמנה למציאות יש צורך בבדיקה והערכה מלאה שלך. באופן כללי ניתן לומר כי כאשר את בטיפולי פריון, גם בעבור פונדקאות לא ניתן לטפל בך תרופתית. לעיתים האופציה הניתוחית היא התשובה. אולם על מנת לראות מה ניתן וצריך לעשות יש צורך לבדוק אותך. את מוזמנת לפנות אלי ואשמח לעזור. בברכה דר שינמן

24/01/2016 | 23:25 | מאת: טלי

השאלה- אם אחליט להמשיך כן. ןלעשות טיפולי ivf עד שהפונדקאית תקלט. ורק אח"כ לטפל באנדו'. האם יש חשש שהאנדומטריומה בגודל 2 ס"מ תפריע לטיפולים?

מנהל פורום אנדומטריוזיס - כאבי מחזור ואגן כרוניים