רחם שרירני- לידה רגילה או ניתוח קיסרי

דיון מתוך פורום  אנדומטריוזיס - כאבי מחזור ואגן כרוניים

01/05/2015 | 17:24 | מאת: רונית לוי

שלום, אני נמנצאת כעת לקראת לידה שניה. בהריון זה גילו לי שרירנים ברחם דבר שלא היה בהריון הקודם. הריון קודם ילדתי רגיל אך היה לי דימום לאחר הלידה pph . כל ההריון הנוכחי היתי במעקב הריון בסיכון והרופא אמר לי שבגלל שהשרירנים נמצאים גבוה ולא מפריעים לעובר לצאת מה שנקרא אין טומר-פרויה . עדיף ללדת רגיל . העניין הוא שאני כעת נמצאת בשבוע 41 ואין שום סימן ללידה קרבה לא צירים, לא פתיחה לא מחיקה , צוואר רחם ארוך . ורוב הסיכויים שב 41+4 אני אשלח להשראת לידה . חשוב לציין שבהריון הקודם ילדתי ב 41+5 לאחר השראת לידה . השאלה שלי היא כזו : אני ביקשתי מהרופא ניתוח והוא אמר לי שהסיכונים בניתוח גדולים יותר עקב דימום בעיקר אם בקודם היה לי דימום וייתכן שחס וחלילה יכרתו לי את הרחם !! .. ואני שואלת האם השראת לידה לא יכולה להביא בסופו של דבר אם לא מתקדם הלידה ללידת קיסרי חירום ??? אז לא עדיף להמנע מכך ?? אני ככ חוששת ולא יודעת מה לעשות!! דבר נוסף, מדוע אין לי צירים האם קיים דבר כזה שישנם נשים שאין להם צירים ?? אשמח לחוות דעתך ? האם קיימת אופציה שבה בזמן הלידה יהיה נוכח רופא מומחה .. אפילו בתשלום באופן פרטי ??

שלום רב, ההתייחסות לרחם שרירני בלידה כאשר אין הפרעה בתעלת הלידה היא בעיקרון כמו בלידה רגילה. והטיפול תלוי בהתקדמות הלידה. בברכה דר רון שינמן

מנהל פורום אנדומטריוזיס - כאבי מחזור ואגן כרוניים