דקאפפטיל ופוריות

דיון מתוך פורום  אנדומטריוזיס - כאבי מחזור ואגן כרוניים

07/01/2016 | 18:02 | מאת: dafna

שלום רב, לפני כחודש התחלתי טיפול פוריות וביום החמישי הגעתי למרפאה לבדיקה שגרתית עם כאבים עזים בבטן ובגב. עקב ממצאים באולטרסאונד הכולל גם ציסטה בשחלה, נשלחתי לניתוח חרום של לפרוסקופיה שבמהלכו התברר שאני סובלת מאנדומטריוזיס. אני חייבת לציין שאני בת 34 עדין ללא לידות וללא תסמינים של המחלה. כאשר שוחררתי מהבית חולים רופא הפוריות שלי נתן לי זריקה של דקאפפטיל 3.75 ונאמר לי שאני צריכה לקבל עוד זריקה בעוד שישה שבועות על מנת לדכא את המחלה. ע"פ הבנתי מפורומים שונים וכתבות בנושא נאמר שלקיחת התרופה מעכבת את אפשרות טיפולי הפוריות בכחצי שנה בעוד שרופא הפוריות שלי טוען שלאחר 3 חודשים של זריקות אנו יכולים להתחיל שוב. ברצוני לברר האם אכן הזריקות מעקבות את ההפריות והאם יש טיפול אחר? והאם יש סיכון שכאשר אני אקח את ההורמונים עבור ההפריה, המחלה תחזור שוב?

שלום רב, טיפול בדקפפטיל מאפשר טיפול ivf אך לא טיפולים אחרים. כמו כן חשוב להבין כי טיפולי פריון יכולים ללבות את האנדומטריוזיס. אני ממליץ שתפני למרפאת אנדומטריוזיס להמשך בירור לפני המשך טיפולים על מנת להבין את מידת חומרת האדומטריוזיס ולקבל החלטה על הטיפול הנכון. בברכה דר שינמן

מנהל פורום אנדומטריוזיס - כאבי מחזור ואגן כרוניים