ויזאבל ופבוקסיל

דיון מתוך פורום  אנדומטריוזיס - כאבי מחזור ואגן כרוניים

18/11/2015 | 08:11 | מאת: שחר

היי, התחלתי לקחתי ויזאבל לפני 3 שבועות, ואני לוקחת פבוקסיל 150 מ"ג כבר 3 חודשים להתמודדות עם חרדה. מאז תחילת הויזאבל אני חווה כאבי בטן קשים באיזור בטן עליונה/אמצעית (לא באיזור האנדו). מצאתי בעלון לצרכן כי יכולה להיות אינטראקציה בין שתי התרופות והפחתתי לפני כמעט שבוע (עם ייעוץ פסיכיאטרי) את הפבוקסיל ל100 מ"ג. אני עדיין חווה כאבי בטן. האם יהיה נכון להחליף לגמרי את הפבוקסיל? האם יש סיכוי שהכאבים מהויזאבל בלבד ללא קשר לתרופה השניה? או שכדאי לתת לגוף עוד זמן הסתגלות לבדוק האם הפחתת המינון משפיעה על הקשר בין שתי התרופות? (הבנתי שפבוקסיל מעכב פירוק של ויזאבל ולכן יכול להגביר את התופעות לוואי שלה). תודה!

שלום רב, אם ניתן להחליף את הפבוקסיל היית מנסה זאת. לחילופין ניתן לנסות לשנות את הטיפול של ויזבל לתכשיר אחר. היוזבל לא אמור לגרום לכאבי בטן. בברכה דר שינמן

מנהל פורום אנדומטריוזיס - כאבי מחזור ואגן כרוניים