אדנומיוזיס

דיון מתוך פורום  אנדומטריוזיס - כאבי מחזור ואגן כרוניים

01/04/2015 | 21:09 | מאת: ש

שלום, בשל רחם רב שרירני עם דחיקה של חלל הרחם לאחרונה עברתי ניתוח מיומקטומי בלפרוסקופיה. בדוח ניתוח: רחם שרירני מוגדל 15 שבועות. נצפה שרירן פונדלי אחורי 6 ס"מ בנוסף מאחור מאוד נמוך שרירן 5 ס"מ. בנוסף נצפתה מסה גדולה של אדנומיוזיס הן בדופן האחורית והן בקידמית. אופן כריתת השרירן intramural. בוצעה כריתה של שני השרירנים ללא כניסה לחלל הרחם בנוסף הוצאה מסה גדולה של אדנומיוזיס עד לקבלת מבנה רחם קרוב לגודל תקין. האם לאור הנ"ל עשויה להיות בעיה בכניסה להריון? מהן השלכות האדנומיוזיס?

שלום רב, אדנומיוזיס עלול לפגוע בסיכוי להרות. אולם באופן תאורטי (לגבי הממצאים חשוב להתייעץ עם המנתח שניתח) הניתוח עשוי לשפר את מצבך ולהטיב עם היכולת להרות. כמובן חשוב להבין שזה לא תמיד קורה. בברכה דר שינמן

מנהל פורום אנדומטריוזיס - כאבי מחזור ואגן כרוניים