נגעי אנדומטריוזיס

דיון מתוך פורום  אנדומטריוזיס - כאבי מחזור ואגן כרוניים

21/01/2016 | 11:55 | מאת: שירה

שלום וברכה ד"ר! אני סובלת מתכיפות נוראה בשתן ומכאבי בטן חזקים. בניתוח לפרוסקופי שעשיתי לפני כ 5 שנים להוצאת ציסטה מהשחלה התגלה אננדומטריזים עם נגעי אנדו מרובים על פני שלפוחית השתן, קיר הבטן, מעי גס ודוגלס. הציסטה הוצאה אבל הנגעים לא. יש לציין שכיום יש שוב ציסטות קטנות בשחלות שמתאימות לאנדומטריומות. 1. האם התכיפות בשתן יכולה להיות כתוצאה מהנגעים? (בדיקות דם ושתן שעשיתי שוללות סיבות אחרות). 2. האם ניתו לראות נגעי אנדומטריזיס בMRI או CT? 3. אני בת 43 האם התסמינים יעברו לבד עם סיום גיל הפוריות? 4. מכיוון שבגלולות לא מעוניינת האם ניתוח להסרת הנגעים מומלץ או שהנגעים עלולים לחזור כמו הציסטות? מה אתה ממליץ? תודה מראש על התשובות

שירה שלום רב, תלונותיך כולל התלונות של השתן בהחלט יכולות להיות בעקבות מוקדי האנדומטריוזיס. בכל מקרה חשוב לבצעה הערכה מסודרת, להבין את כל בעיותך ולפיה להחליט אם יש צורך בבדיקות נוספות. לעיתים יש שיפור בסיום גיל הפריון ומעבר לגיל במנופאוזה, אך לא תמיד ולא בכל התלונות. על כן אני ממליץ לבצע הערכה מלאה ולהחליט אם יש מקום לטיפול נוסף / ניתוח ועוד. את מוזמנת לפנות למרפאתי ואשמח לעזור. בברכה דר שינמן

מנהל פורום אנדומטריוזיס - כאבי מחזור ואגן כרוניים