ציסטה אנדומטריומה חוזרת

דיון מתוך פורום  אנדומטריוזיס - כאבי מחזור ואגן כרוניים

09/03/2015 | 22:06 | מאת: נוגה

דר שלום רב, לפני כ 3 חודשים עברתי לפרוסקופיה על מנת להסיר ציסטה דמית מהשחלה. היו לי גם כאבי אגן. התאוששתי מאוד מהר מהניתוח והרופא שלי החליט לתת לי הורמונים להשארת ביוץ כמו כן עברתי הזרעה. כל הטיפולים לא צלחו ואף חזרה לי ציסטה לפני כשבוע באותו המקום מאותו הסוג ואף יותר גדולה. יש לי כאבים קשים באגן ואני לא מצליחה להרות. (יש לציין שיש לי ילד , נכנסתי להריון בקלות ואף פעם לא היו לי בעיות הורמונליות או כאבי מחזור). אני לא יודעת כבר מה לעשות... אשמח לחוות דעת או המלצה למי לפנות

נוגה שלום רב, ההתייחסות להופעת ציסטה חוזרת בזמן קצר דורש שיקול דעת. מצד אחד ברור כי כאשר הציסטה חוזרת וחוזרים כאבים משמעותיים כל כך חייבים לטפל בציסטה כי אחרת הכאבם לא ירפו ואף יחמירו. מצד שני ניתוח חוזר בציסטה שחלתית הינו תמיד מורכב ובעייתי. את חייבת הערכה חוזרת ומוסדרת לגבי הממצאים ולהשלים הערכה מלאה של אנדומטריוזיס. לעיתים יש ממצאים נוספים אשר מסבירים את הכאבים. את מוזמנת לפנות לבדיקה מסודרת ואשמח לעזור. בברכה דר רון שינמן

מנהל פורום אנדומטריוזיס - כאבי מחזור ואגן כרוניים