אנדוטמריוזיס וכניסה להריון

דיון מתוך פורום  אנדומטריוזיס - כאבי מחזור ואגן כרוניים

16/02/2015 | 16:28 | מאת: אילנה

שלום דוקטור וכל מי שיכול לעזור.. אני בת 27, עברתי ניתוח לפסקופיה להוצאת ציסטה מהשחלה לפני כשנתיים וחצי, מאז מטופלת בויזבל. לפני כחודש הפסקתי ליטול את הגלולות האלו, ואנחנו מקיימים יחסי מין ללא הגנה - רוצים להיכנס להריון. טרם קיבלת ווסת\דימום, האם זה נורמלי? מתי אני אמורה לקבל? איך אני יכולה לדעת מתי ימי הביוץ שלי ללא ווסת? וכמו כן אשמח לדעת האם זה יכול לפגוע לי בפוריות וכדאי כבר מעכשיו לנסות ולהתחיל לטפל בזה? אני מתחילה ממש להיות מודאגת.. אשמח לעזרתך. תודה רבה!

שלום רב, לאחר הפסקת טיפול הורמונלי לוקח לעיתים מס חודשים עד לסדירות הורמונלית. לכן סבלנות כעת היא שם במשחק. כאשר הווסת תסתדר את תוכלי לזהות את הביוץ שלך. יתכן שבדיקת זקיקים בשלב זה יכולה לעזור. בכל מקרה ממליץ שתפני לרופא שמטפל באנדומטריוזיס להערכה לאור הרצון להרות ולוודא שאין צורך בביצוע דברים נוספים. את מוזמנת לפנות לאשמח לעזור. בברכה דר רון שינמן

מנהל פורום אנדומטריוזיס - כאבי מחזור ואגן כרוניים