שאלה בקשר למשכחים

דיון מתוך פורום  אנדומטריוזיס - כאבי מחזור ואגן כרוניים

01/02/2015 | 01:44 | מאת: רות

הי שלום וברכה דוקטור, אני כבר 3 שנים סובלת פה ושם מהתכווצויות ברחם ובאגן וכאבי מחזור נוראיים שהלכו והחריפו עם הזמן וכמובן סבב רופאים ללא מענה ברור עד שלפני חודשיים הגעתי לבית חולים לאחר שכבר הציעו לי טיפול של גלולות כחשש לאנדומטריוזיס אך לא הסבירו לי כלל את הבעיה ולא הסכמתי לקחת גלולות.. בבית חולים עשו לי בדיקות והכל ושם שוב הציעו לי את הגלולות ובאותו זמן ממשקפצתי מכאבים זה היה ממש בלתי נסבל ואז נתנו לי וולטרן ועזר ממש טיפה ואז התפתתלתי שןב ונתנו לי מורפיום והכינו אותיי שזה ממש חזק וכו אוקי נתנו לי אולי במינון נמוך וזה קצת טישטש אותי והחליש אץ הגוף אבל לא מנע את הכאב עד הסוף!! כלומר עדין הרגשתי את איזור הכאב עכשיו חודשיים קצת של שקט ואז שוב פעם חזרו הכאבים הם נןראיים ואני מחכה כרגע לקבלת המחזור הבא כדי להתחיל גלולות אבל עד אז אני חייבת משכח שיעזור לי לתפקד אז הרופא רשם לי פירקוסט כי אמרתי לו ששום כדור חזק לא עזר לי לקחתי שני פרקןסט אחד אתמול ואחד היום אני חןשבת שחוץ מטשטוש זה לא עשה לי כמעט כלוםנ הרגשתי את הכאבים בחזרה ובכלל לוקח לכדור להיע עלי רק שעה מינימום אחרי לקיחתו אז מה אפשר לעשות עכשיו?? יש כזה דבר מורפיום בכדורים? זה ממש מפריע לי אני חיה חיים מלאי חרדה וכאב!! אולי אם אני יעשן קנאביס יש יותר סיכוי שזה יעזור לי??

רות שלום רב, משככי כאבים יש מסוגים רבים כולל תכשירי מורפיום בכדורים. במקרים רבים ניתן לשלב סוגים שונים של משככים ואף לעיתים לקבל אישור לקנביס רפואי. אולם ראשית את צריכה הערכה מלאה למקור הכאבים עם דגש על אנדומטריוזיס. יתכן שיש אופציות טיפוליות נוספות עבורך. אני ממליץ לפנות לבדיקה והערכה בחשד לאנדומטריוזיס ואשמח לעזור לך. בברכה דר רון שינמן

מנהל פורום אנדומטריוזיס - כאבי מחזור ואגן כרוניים