נטילת לטרוזול (פמרה)

דיון מתוך פורום  אנדומטריוזיס - כאבי מחזור ואגן כרוניים

15/04/2015 | 14:18 | מאת: יוליה

שלום רב, אני סובלת מאנדומטריוזיס ברמה קלה. נותחתי לפני שנה וחצי להוצאת האנדומטיומה משחלה שמאל. כ-8 חודשים מנסה להיכנס להריון טבעי, בנתיים ללא הצלחה. רופא הנשים שלי המליץ לי לקחת כדורים של לטרוזול Letrozole (פמרה בשמו הגנרי) לצורך השבחת הביוץ. האם ידוע על השפעה כלשהי של התרופה הזאת על מחלת האנדומטריוזיס? האם יכולה להיות החמרה במצבי?

שלום רב, לצערי אין מידע ספציפי בעניין זה. אולם כל טיפול שהגברת ביוץ עלול להשפיע על עידוד האנדומטריוזיס. לעיתים כמובן אין ברירה, אבל צריך לעשות זאת בקפידה. היום יש רבים שחושבים שאם אשה עם אנדומטריוזיס לא מצליחה להרות באופן ספונטני יש לשקול מעבר ישיר להפרייה, וזה ברור עוד יותר כאשר יש בעיה של זרע לא תקין או פגיעה בחצוצרות. בברכה דר שינמן

מנהל פורום אנדומטריוזיס - כאבי מחזור ואגן כרוניים