אנדומיטריוזיס

דיון מתוך פורום  אנדומטריוזיס - כאבי מחזור ואגן כרוניים

13/02/2015 | 06:47 | מאת: חנית

בתי בת 13. מקבלת מחזור מגיל עשר וחצי. בשנה וחצי האחרונות כאבי תופת בזמן מחזור וגם לפניו. כאבים חזקים שמונעים ממנה לתפקד. פניתי לרופאת נשים בכדי לברר /לשלול אנדומיטריוזיס. היא אמרה שהכל בסדר על סמך בדיקת אולטראסאונד חיצונית . האם די בכך בכדי לאבחן? אני דואגת.

שלום רב, אולטראסאונד איננו מספיק לאיבחון של אנדומטריוזיס. אולם בנערה צעירה לא הייתי עושה כעת דברים נוספים ובדיקות נוספות. אני ממליץ לשקול טיפול הורמונלי אשר ישלוט במחזורים ההורמונליים של הילדה ובכך יכול לשלוט בכאבים. בברכה דר רון שינמן

מנהל פורום אנדומטריוזיס - כאבי מחזור ואגן כרוניים