סרטן האשכים וממצא ברטרופרוטינאום

דיון מתוך פורום  אורולוגיה אונקולוגית

03/11/2021 | 16:57 | מאת: קרן

שלום רב בעלי עבר לפני כשבועיים וחצי כריתת אשך שמאל עקב חשד לגוש באשך, טרם קיבלנו תשובה של פתולוגיה. אך בנוסף לממצא באשך ראו בבדיקת C.T גוש ברטרופרוטינאום ללא פיזור משני של גרורות. האם ניתן לכרות את בלוטת הלימפה החשודה? או שעלינו לחכות לתוצאה של הפתולוגיה לדעת איזה סוג של גידול האשך. מציינת גם סימני הגידול המרקים שלו תקינים. אשמח לעזרה בנושא. אשמח לתשובה

שלום קרן. יש משמעות לסוג של הסרטן באשך כשרוצים לטפל בגוש ברטרופריטוניאום. זה חשוב לבחירת הטיפול.

07/11/2021 | 21:19 | מאת: קרן

היום קיבלנו תשובה שלא נמצא גידול באשך שמאל. האם יכול להיות שטעו באבחנה? האם הממצא שראו ברטרופריטינאום הוא לא גידול? האם אפשר לכרות או לקחת ביופסיה מהאזור הנ"ל אודה לך על תשובתך

קשה לי להתייחס לגופו של מקרה מבלי להכיר אותו. עקרונית יכול להיות גידול מסוג סרטן אשכים שמופיע דווקא מחוץ לאשך. אין ספק שצריך לכרות את הממצא ולקבל תשובת פתולוגיה.

14/11/2021 | 10:37 | מאת: קרן

האם לקחת ביופסיה או לכרות לגמרי את הבלוטת הלימפה האם זה ניתוח מורכב/ מסובך האם אפשר להגיע לייעוץ נוסף יכולה לשלוח לך במייל פרטים יש לי גם את כל הדיסקים

מנהל פורום אורולוגיה אונקולוגית