שאלה כללית.

דיון מתוך פורום  אורולוגיה אונקולוגית

03/10/2021 | 21:47 | מאת: שואל

שלום בדיקת דם psa האם זה בדיקה כדי לשלול סרטן הערמונית? מאיזה גיל עושים בדיקה זו? ומה החשדות למי שעושה בדיקה כזו? כלומר אם פעם אחת היה דם בשתן וללא כאבים ואין יותר דם בשתן זה היה חד פעמי ולא הרגשתי כאבים או כל דבר אחר ואני מתחת לגיל 50 מה זה אומר הבדיקה הזאת? תודה

שלום. לסרטן ערמונית אין סמפטומים. לכן עושים בדיקת PSA בדם. כדי לגלות את זה בזמן, עוד לפני שמרגישים כאבים בגלל גרורות, כשכבר מאוחר מדי. ההמלצה היא להתחיל לבדוק בגיל 50, או מוקדם יותר למי שיש סיפור משפחתי של סרטן ערמונית. דם בשתן (אפילו פעם אחת) צריך לעורר חשד לגידול בשלפוחית או בשופכנים או בכליה ולכן צריך לעבור בירור אורולוגי שכולל CT ובדיקת ציסטוסקופיה.

08/10/2021 | 13:41 | מאת: שואל

שלום עברתי בדיקת psa ויצא לי תוצאה של ng/m 1.21 האם זה תקין? כרגע אני מחכה לתשובה של השתן אם במידה שניהם תקינים הכל בסדר? כי אין תופעות של כאב או כל דבר אחר. תודה

09/10/2021 | 19:20 | מאת: שואל

שלום אם הבדיקת psa יצאה ng/m 1.21 ובדיקת השתן תקינה והבחור צעיר בן 45 ללא כאבים רק פרור אבן בכליה ללא כאבים והיה דם חד פעמי ולא היה כמה חודשים האם חובה למרות הבדיקות התקינות לעבור בדיקת ציסטוסקופיה? כי אני חושש מהפהדיקה זאת מתופעות לוואי וכאבים ולעשות רק אם יחזור חלילה דם תודה

מנהל פורום אורולוגיה אונקולוגית