אפשרות למעקב פעיל בלבד

דיון מתוך פורום  אורולוגיה אונקולוגית

04/10/2021 | 16:35 | מאת: טוביה

שלום דוקטור אני בן 60 ואובחנתי על ידי ביופסיה מכוונת MRI גם מנגע פריפריאלי מימין וגם משמאל בסרטן גליסון 3+4 .האם גם במצב זה ניתן לעשות אונקוטייפ או פרולריס ועל פי התוצאות אם יצא סיכון נמוך לעשות מעקב פעיל בלבד תודה רבה

התשובה תלויה לא רק בגליסון, אלא גם ב-PSA, במראה של הגידול ב-MRI ובבדיקה הרקטלית. עקרונית, אם למרות הסיכון להתקדמות של המחלה ללא טיפול, אתה עדיין מעוניין לשקול מעקב בלבד, בהחלט מומלץ לבצע בדיקה גנומית כפי שהזכרת, לפני קבלת החלטה.

אבל אם מדובר בגליסון ארבע + שלוש (ולא שלוש + ארבע), הייתי ממליץ לך לא לשקול מעקב בלבד.

מנהל פורום אורולוגיה אונקולוגית