אולטרה סאונד בטן וערמנית

דיון מתוך פורום  אורולוגיה אונקולוגית

02/11/2021 | 10:03 | מאת: חיימון

שלום לרופא: אני בן 64,ובבדיקת א.ס. בטן התקבלו בין היתר התוצאות הבאות: כליה ימנית - ציסטה קורטיקלית בולטת בקוטר 1.4 ס"מ ערמונית - בנפח כ - 27ס"מ , הודגמו הסתיידויות גסות בתוכה. לאחר התרוקנות שארית שתן כ - 50 סמ"ק. מה המשמעות של הציסטה ושל ההסתיידויות הגסות בערמונית ? יש לציין שיש לי השתנה מרובה וכן לאחרונה אני קם בלילה לתת שתן לפחות פעם אחת. תודה מראש

שלום חיימון. אם הציסטה היא פשוטה כלומר מכילה רק נוזל, אין לה שום משמעות. זה ממצא די נפוץ שמגלים במקרה כשעושים US. כנ"ל לגבי ההסתיידויות בערמונית.

08/11/2021 | 22:15 | מאת: חיימון

איך יודעים אם הציסטה פשוטה , או לא פשוטה ? תודה

מסתכלים על התמונות של ה-US.

מנהל פורום אורולוגיה אונקולוגית