ציסטוסקופיה אבחנתית - בדיקה של שלפוחית השתן

דיון מתוך פורום  אורולוגיה אונקולוגית

03/10/2021 | 19:25 | מאת: אור

שלום אני בחור בריא בן 40 לפני כחודש וחצי היה לי דם בשתן יכול להיות מרוכסן שפצע אותי ויכול להיות מאבן בכליה ששרטה את הבשר כי בסיטי היה לי פרור של אבן בכליה, הייתי אצל אורולוג שנתן לי בדיקת שתן 3 כוסות ובדיקת דם מיוחדת, וגם בדיקה עם צינורית גמישה , השאלה : כבר אין לי דם בשתן או כאב מאז זה היה חד פעמי ולא חזר, האם חוץ מבדיקת השתן והדם כדאי לעשות את בדיקת הצינורית כי החשש שהבדיקה הזאת לא תעשה לי יותר גרוע באיבר ? תודה

שלום אור, הבדיקה היא כדי לשלול גידול בשלפוחית השתן. כדאי לעשות אותה.

08/10/2021 | 11:50 | מאת: אור

שלום אבל אם הבדיקות דם ושתן יצאו תקינות למה לעבור בדיקה של הצינורית שזה עלול לעשות תופעות לוואי וכבר אין לי דם זה היה חד פעמי כבר כמה חודשים אין לי? אולי כדאי יהיה לעשות במידה ויחזור דם חלילה בשתן? תודה

מנהל פורום אורולוגיה אונקולוגית