צריבה בנרתיק ובדיקות שביצעתי

דיון מתוך פורום  אורולוגיה אונקולוגית

29/08/2021 | 09:59 | מאת: שירה

ד''ר שלום רב, התייעצתי איתך בפורום במייל מיום 12.7.21 תחת הכותרת צריבה בנרתיק בדיקת שתן לכללי, אם אפשר ראה גם על פי כתובת המייל שלי. להזכיר בת 63. כעת כבר חודשיים שאני עדיין סובלת יום יום מצריבה בנרתיק. להזכיר ביצעתי בדיקת שתן לכללי (לפני חודשיים כאמור),: כדוריות דם לבנות 500 כדוריות דם אדומות 20 חלבון 10. עלי לציין כי מאז שאני במנםאוזה כבר 15 שנה, אני סובלת מידי פעם מצריבה בנרתיק, ולא נמצא חיידק, וכל הזמן בבדיקות שתן חוזרות יש לי ערכים של כדוריות דם לבנות בין 250-500 כדוריות אדומות בין 10-30 ולפעמים אין חלבון יצא לי במהלך השנים רק פעם או פעמיים 10. ידוע על יובש בנרתיק. בעבר מאז גיל המעבר סבלתי מהםרשות צהובות, שלא ייחסו רופא נשים לכך חשיבות,מוגבר שנתיים שאין לי הפרשות. רק צריבה בנרתיק, כך לפחות זה מרגיש לי. לאחר שהתכתבתי איתך בענין פניתי לרופאת נשים לבדיקה, היא אמרה שאינה רואה איזו בעיה, ( גם לא דיברה על כך שיש לי יובש בנרתיק). שאלתי אותה אם יובש בנרתיק/צריבה יכולה לגרום להופעת כדוריות לבנות בדגימת שתן,ואמרה שלא. נתנה לי כדור לפטריה אף על פי לדבריה אינה רואה פיטריה אך לא היה לה משהו אחר להציע לי. משכך, ומכיוון שלא ראתה םיטריה לא לקחתי הכדור. מכיוון שאני ממשיכה לסבול מצריבה בנרתיק, פניתי הפעם לאורולוג שעשה בירור שמבחינתו עילת הבירור היא לליקוציטוריה. (לא דיבר על כדוריות אדומות אלא לבנות). הבדיקות שבוצעו: תרביות שתן לי TB- שליליות. US דרכי השתן והכליות - תקין. בדיקות שתן לי STD- שליליות. בדיקות שתן לציטולוגיה - תקינות. בפענוח של שתן לציטולוגיה נרשם: Inflmmatory smears. Negative for high grade urothelial carcinoma. האורולוג אמר שהבירור לא העלה דבר. אין עדות לזיהומים בשתן כי כל התרבויות שליליות. כותב סביר להניח שהצריבה אינה ממקור אורולוגי והפנה אותי להמשך מעקב רופא נשים. פניתי לרופא נשים אחר שעשה לי בדיקה ph מהנרתיק ואמר שיש לי יובש בנרתיק ורמת ph לא טובה ונתן לי ווגיפם לצריבה. מכיוון שאני כבר 15 שנה בגיל המעבר ולא לקחתי אסטרוגן אפילו לא מקומי עקב סיכון במשפחה אני חוששת לקחת את הווגיפם. מה גם שהייתי אצל רופאת הנשים ולא ראתה או לא אמרה או הציע משהו שקשור לעובד בנרתיק. אמרה שכדוריות לבנות אינן קשורות ליובש/צריבה בנרתיק ולא הבינה בכלל למה אני מראה לה בדיקת שתן עם כדוריות לבנות והאדומות. שאלותיי: האם הבירור שנערך לי על ידי האורולוג מספק? האם יתכן צריבה בנרתיק בגלל יובש מגיל המעבר ויכול לגרום להופעת כדוריות דם לבנות ברמה כזו גבוהה (500) וגם כדוריות אדומות? האם רמות ph לא תקינות יכולות לגרום לצריבה בנרתיק או לכדוריות לבנות? במייל הקודם שלי אליך המלצת לעשות בדיקת שתן למיקרוסקופ , שאלתי היא האם זה שעשיתי שתן לציטולוגיה מייתר את בדיקת שתן למיקרוסקופ? הרי לא נבדק על ידי האורולוג להבנתי נושא כדוריות אדומות אלא לויקוציטוריה, האם אתה עדיין ממליץ על שתן למיקרוסקופ? תשובת שתן לציטולוגיה מה אומרת? האם יש שם ממצא של דלקת? איך ניתן לבדוק אם כך מהי אותה דלקת? האם יתכן צריבה כל כך ממושכת נמשכת כבר חודשיים בגלל יובש או ph בנרתיק? עדיין ללא טיפול. מה דעתך? אודה לתשובותיך ולכל שאלותיי שמטרידות אותי תודה שוב על סבלנותך האדיבה. בברכה

שלום שירה. בתור אורולוג אני לא יכול לענות על שאלותייך בנוגע לצריבה בנרתיק. אני רוצה להזכיר לך שזו התלונה היחידה שאת מציינת. השאר הן רק בדיקות מעבדה שמופיעות בהן תוצאות מעבדה חריגות באופן גבולי בלבד. לגבי הממצאים בבדיקת השתן. כדי להבין אם באמת יש תאי דם אדומים בשתן צריך לעשות בדיקת שתן למיקרוסקופיה. אם נראים יותר מ-5 תאי דם אדומים בשדה המיקרוסקופ, ותרבית השתן כאמור היא ללא חיידק, את צריכה לעבור בירור לדימום בשתן. בירור זה כולל ציסטוסקופיה (הסתכלות עם מצלמה דרך השופכה בשלפוחית השתן) ו-CT של הכליות והשופכנים. לכל זה כאמור, אין קשר לצריבה בנרתיק.

מנהל פורום אורולוגיה אונקולוגית