תוצאות US בלוטת התריס

דיון מתוך פורום  גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)

06/08/2023 | 10:06 | מאת: חן

שלום, בעברי- ניתוח להסרת אונה ימנית של בלוטת התריס, עקב קשרית מוגדלת גדולה שהייתה עליה (שפירה). תוצאות מעקב מהיום לגבי צד שמאל: אונה שמאלית: 18*15 מ"מ. בעלת מרקם הומוגני, פרט לקשר סולידי כמעט איזואקואי בגדול כ-5 מ"מ בחלקה האמצעי של אונה שמאלית, עם גבול חד וסדיר, לא וסקולרי, ללא הדגמת הסתיידויות. הקשר יכול להתאים לTirad3, ממצא חדש. ללא היפרמיה על פי דופלר. היש סיבה לדאגה?

שלום רב, לא נשמע מדאיג. למעקב אנדוקרינולוג. פרופ' אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

מנהל פורום גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)