פיענוח תוצאות אולטרסאונד - בלוטת המגן

דיון מתוך פורום  גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)

27/06/2023 | 09:49 | מאת: שרית אלטמן

בבדיקת דם שגרתית tsh0.165 לאור המדד נשלחתי לעשות US התוצאות: תירואיד משמאל: בדיאמטר - 4.8 * 1.6 ס"מ בחלק העליון של האונה הודגמו מס' קשרים היפוסונורים קטנים בקוטר עד 4 מ"מ בחלק התחתון הודגם קשר היפוסונורי בקוטר 7 מ"מ וקשרים קטנים דומים נוספים לידו.הקשרים וסקולארים מעט בהיקפם. תירואיד מימין: בדיאמטר - 4.9 * 1.6 ס"מ בחלק העליון של האונה הודגם גוש היפוסונורי בקוטר 13 מ"מ עם הסתיידות גסה בחלקו האחורי עם צל אקוסטי. בחלק אצמעי תחתון של האונה הודגמו קשרים היפוסונוריים בקוטר 6 מ"מ. יש לציין פלאקים טרשתיים בקרוטיס משני הצדדים. איסטמוס - תקין. קנה בקן אמצע. בשרשרת הג'וגולרית משמאל - הודגמה בלוטה תגובתית קטנה בתחנה 2 בקוטר 8 מ"מ. מאחורי זווית הלסת משמאל - הודגמה בוטה תגובתית קטנה נוספת בקוטר 8 מ"מ. בשרשרת הג'וגולרית מימין - הודגמו בלוטות תגובתיות קטנות בקוטר עד 7 מ"מ. מאחורי זווית הלסת מימין - הודגמה בלוטה תגובתית קטנה בקוטר 8 מ"מ. פרוטיס תקין דו צדדי בלוטות רוק תת לסתיות תקינות דו צדדי משמאל 2 TIRADS מימין 2 TIRADS

שלום רב, סה"כ אין מה לדאוג. ממליץ להגיע ליעוץ ומעקב אנדוקרינולוג עם US תקופתי. יש לבדוק (במישוש) את הגוש שגודלו מעל 1 סמ ולעקוב אחריו. בברכה, פרופ' אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

מנהל פורום גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)