קישריות בבלוטת התריס

דיון מתוך פורום  גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)

20/09/2023 | 00:01 | מאת: דניאלה

שלום רב. בת 25 הפנו אותי לאולטרסאונד בלוטת התריס. תוצאות: שתי האונות והאיסטמוס תקינים בגודלם. מרקמם לא לגמרי אחיד. עם מספר קישריות היפוקוגניות בקוטר מרבי של עד 0.6 ס מ . בהמשך הייתי אצל אנדוקרינולוג שהפנה לבדיקות דם של בלוטת התריס. התוצאות נוגדנים לחלבון תירוגלובין 0-40( התוצאה שלי 62.1 סומן באדום) ונוגדנים לתירואיד פראוקסידאז רשום כל ערך מתחת ל60 שלילי מעל 60 חיובי (התוצאה שלי 201) אשמח לדעתך בנוגע לתוצאות . ומה לעשות. האם תקין?

שלום רב, אין משהו מדאיג. הנוגדנים מעידים על מצב מסויים של הבלוטה שעלוןל לגרום לתת פעילות שלה ומצריך מעקב של אנדוקרינולוג. הגוש- מצריך מעקב גם הוא. ממליץ להמשיך עם האנדוקריונלוג. בהצלחה. פרופ' אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

מנהל פורום גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)