גדילת קשרית בבלוטת התריס

דיון מתוך פורום  גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)

03/07/2023 | 19:32 | מאת: דנה

יש לי קשרית שפירה בבלוטת התריס כבר שנים אבל רק בשנה האחרונה במעקב עליה. אין לה מאפיינים חשודים באולטרסאונד ועשיתי שתי ביופסיות גם בשביל השקט הנפשי ששתיהן חזרו שפירות (באופן פרטי בשביל השקט הנפשי) הקשרית גדולה (4.8) ולפני שנה הייתה 4.5 הרופא אפילו לא התייחס לפער הזה בגדלים אחרי שנה ומבחינתו רשם שאין שינוי בגודל האם זה יכול להיות מהמדידה הפער הזה? ובמידה ולא- האם זו גדילה סבירה שתהיה בשנה?

שלום רב, הבדל כזה בגודל אינו משמעותי אך אנו לא מצפים לגדילה משמעותית תוך שנה- אפילו לא בגידולים ממאירים של הבלוטה. יש לקחת בחשבון שגידול בגודל זה מהווה העיה לכשלעצמו עקב לחץ על הקנה וככל שיגדל- כן יגדל הלחץ. כמו כן הניקור פחות מדוייק בגדלים אלו. ממליץ להגיע ליעות ולשקול גם אופציה של הקטנת הגוש (אבלציה) במרפאתינו. בברכה, פרופ' אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

08/07/2023 | 19:45 | מאת: דנה

מה זה אבלציה? האם כדאי לעשות אפילו שהבלוטה לא מפריעה כרגע? והאם לאחר שהגוש קטן הוא נשאר קטן או גדל חזרה?

מנהל פורום גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)