ניתוח פראתירואיד על סמך מיפוי

דיון מתוך פורום  גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)

20/08/2023 | 09:32 | מאת: אייל

בת 50 סובלת מרמה גבוהה ל PTH וסידן בשתן. עשיתי מיפוי פראתירואיד וההמצא היה: מודגמת קליטה מעוגלת בעלת מידה קלה , בקוטר של 1.3 ס"מ באזור קוטב תחתון של אונה ימנית של בלוטת התריס, חשד ל RT LOWER PARATHYROID GLAND ADENOMA האם התוצאה הזאת מספיקה כדי לעשות ניתוח לכריתת הבלוטה או שיש צורך גם בבדיקת MRI כדי לקבוע את המיקום

שלום רב, בגדול ההתוייה לניתוח פרתירואיד הינה על סמך הפרמטרים הקליניים כגון ירידה בצפיפות עצמות, אבני כליות, כיב פפטי או שינויים מנטליים כמו עייפות, בלבול, דכאון וכו. כמו בן הגיל הינו פקטור משמעותי. לאחר שיש אינדיקציה המיפוי יוזר לנו במיקום הבלוטה הפתולוגית. US איכותי מסוגל למקם את האדנומה מדוייק יותר מכל הדמייה אחרת כאשר מבוצע בידיים הנכונות. איני מנתח כיום פרתירואיד ללא US טרום ניתוחי במרפאתינו שם מבוצע ע"י מיטב הרופאים ואז כמו "טיל מונחה" האדנומה מזוהה בקלות יחסית והניתוח כולו עשוי להסתיים תוך פחות משעה. שחרור באותו יום או למחרת. לפרטים נא ליצור קשר במרפאתינו עם אסף (המתאם הרפואי) 037645464. בהצלחה. פרופ' אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

מנהל פורום גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)