תוצאות בדיקות ניקור קשרית

דיון מתוך פורום  גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)

17/07/2023 | 20:48 | מאת: שלי אזולאי

שלום דר אבי חפץ, אשמח לחוות דעת שלך : בניקור קשר עם הסתיידויות גסות באונה הימנית של בלוטת התריס , התקבל חומר דמי דל קולואיד שהכיל קבוצות של תאי הרטל בסידור סולידי Follicular lesion of unknown significance of hurtle cells BETHESDA ||| (3) אשמח לתגובתך בנושא אני ממש בלחץ !!

שלום רב, אין סיבה ללחץ. הממצא קרוב לודאי שפיר אם כי יש סיכון מסוים לגידול ולכן יש צורך בהמשך בירור. ממליץ ניקור חוזר של הגוש במרפאתינו שם מבוצע ע"י מיטב הרופאים והתשובה הראשונית ניתנת במקום. במידה והתשובה תהיה זהה אז ניתן לשקול כריתת הממצא מול בדיקה גנטית שלו (ניתן לברר את הבדיקה הזו לפני ביצוע הניקור- ולנצל את הניקור לבדיקה (נשלחת לארה"C ועלותה אינה מכוסה בד"כ). בקיצור ממליץ להגיע ליחידת ה US שלנו לניקור ושיחה (03-7645464). בברכה, פרופ' אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

17/08/2023 | 17:01 | מאת: שלי

כמה זמן היית מחכה מהניקור הראשון לניקור הנוסף? הרופא שלי אמר 3 חודשים , זה לא המון זמן? אם יתפתח משהו במהלך הזמן הזה? האם זה תקין לחכות ?

מנהל פורום גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)