האם קשרית יכולה להשתנות ממצב שפיר לממאיר?

דיון מתוך פורום  גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)

13/08/2023 | 13:14 | מאת: שיראל

צהריים טובים פרופסור חפץ, שאלה: בחודש פברואר האחרון ביצעתי ניקור של הבלוטה בשל קשרית. תודה לאל יצא בטסדה 2 שפיר.(ונאמר לי לעשות מעקב פעם בשנה ) לאחרונה החלו לי בעיות של נחירוץ. האם יכול להיות קשר בין השניים? כמו כן אציין, כי בבדיקת רופא אף אוזן גרון, נאמר לי כי הקשרית מורגשת. שאלתי, האם גידול קשרית שהיא שפירה, יכולה להפוך חלילה לממאירות? בטווח של חצי שנה? כמובן אגש לבצע את הניקור. אך אני דיי חוששת לאור מה שנאמר לי. לסיכום: האם קשרית שהיא שפריה יכולה להפוך לממאירה? והם נחירות יכולות להיות כתוצאה מקשרית.גודל קשרית : ימין: 1.94 ס"מ שמאל: 1.87 ס"מ אודה לתשובתך. בברכה, שיראל

שלום רב, הנחירות קרוב לודאי שאינן קשורות לקשרית. ניקור אינו ב 100% מדוייק והניקור החוזר נועד למנוע טעות בניקור הראשוני. קשרית שפירה בד"כ לא הופכת לממאירה. פרופ' אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

מנהל פורום גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)