קשרית בלוטת התריס .

דיון מתוך פורום  גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)

28/06/2023 | 19:53 | מאת: שלי

בלוטת המגן לא מוגדלת, מרקם מרקם רב קשרי אונה ימנית: מודגם קשר היפואקוגני מכיל היסתידות גסה הקפיתו היסתדויות נקודתיות, מוגדר היטב כ-1.3*1.2 ס"מ , מתאים ל- TR4 . בקוטב העליון קשר סולידי הטרוגני כ- 1.5*0.8 ס"מ מתאים ל- TR3 אונה שמאלית: ללא ממצא מוגדר. בצוואר אחורי מימין בשכבה התת עורית מספר בלוטות לימפה כ-2.8*8.5 מ"מ ,תקינה ללא לימפאדנופתיה חשודה בצוואר דו"צ ממצאים בבלוטת המגן יכולים להתאים ל- MNG קשר דומיננטי באונה ימנית השוואה לתפקודי בלוטת מגן

שלום רב, ממליץ בשלב ראשון ניקור של הגוש מימין לביופסיה (ניתן בזריזות במרפאתינו 037645464) ובהמשך לשקול כריתה שלו מול מעקב אחריו לפי הממצאים והבדיקה (יש למשש את הגוש במרפאה). בברכה, פרופ' אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

03/07/2023 | 14:06 | מאת: שלי

במידה והגוש שפיר בעזרת השם , עדיין כדאי לעשות לו כריתה ? תודה על המענה

שלום רב, יש צורך בניקור הגוש בתיקוריד הימני ואז בדיקה כולל בדיקת הגוש והערכת גורמי סיכון והחלטה על מעקב מול ניתוח מול בדיקה גנטית. ממליץ להגיע לניקור במרפאתינו בארם שם מבוצע ע"י מיטב הרופאים (03-7645464) ובהמשך לביקורת. בברכה, פרופ' אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

מנהל פורום גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)