פענוח תוצאת אולטרסאונד לבלוטת התריס

דיון מתוך פורום  גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)

24/07/2023 | 15:13 | מאת: מ

שלום רב, אשמח לפיענוח תוצאות האולטרסאונד שעשיתי היום - בלוטת התריס מעט קטנה מהנורמה. איטימוס בעובי 1.3 ממ אונה ימנית 11*11 שמאלית 10*11 בעלת מרקם הטרוגני, גבולות לובולריים, באיסטצמוס מימין הודגם קשר איזואיקוגני בגודל 5*2*8 ממ, מרקמו בלתי אחיד, גבולות סדירים, מעט ווסקולרי בהיקף-tr3. לציין פס אקוגני בקוטר כ5 ממ באונה השמאלית. הודגמה היפרמיה קלה עי דופלר, בולט יותר מימין. ללא עדות לבלוטות פרא טירואיד מוגדלות. אשמח לדעת מה המשמעות ומה עליי לעשות כעת?

שלום רב, לא נשמע מדאיג. יש לגשת לאנדוקרינולוג למעקב. בברכה, פרופ' אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

מנהל פורום גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)