מעקב קשרית אחרי ניקור במרפאתכם

דיון מתוך פורום  גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)

07/09/2023 | 20:17 | מאת: הדס

לפני כארבע שנים בצעתי ניקור קשרית בבלוטת התריס אונה שמאלית אצלכם במרפאה ע"י ד"ר מאירסדורף. נשאבו כ20 סמ"ק והתשובה היתה קשר קוליאדי. באותו זמן באונה ימנית נצפה קשר 5 מ"מ. לפני כשנה במעקב: בתחתית אונה ימנית- קשר הטרוגני בעל גבול סדיר, וואסקולארי מעט בפנים. גודלו כ 7 מ"מ- 3 TIRADS. באונה שמאלית קשר ספוגי במידות 11*8*6 מ"מ. 2 TIRADS. היום במעקב: איסטמוס בעובי: 3.3 מ"מ. אונה ימנית: 16*17 מ"מ. אונה שמאלית: 13*17 מ"מ. בעלת מרקם רב קשרי. באונה ימנית באספקט אחורי אמצעי קשר הטרוגני בעל גבול סדיר, וואסקולארי מעט בפנים. גודלו כ 7 מ"מ- 3 TIRADS. באונה שמאלית קשר סולידי ציסטי מעורב, מכיל הסתיידויות זעירות במידות 10*9*6 מ"מ. 4 TIRADS. ללא עדות לבלוטות פרא-טירואיד מוגדלות. האם יש לחשוש בגלל השינוי של הקשר (שנוקר בעבר) לTIRADS 4? תודה מראש

שלום רב, יש לשקול ניקור חוזר של הקשר. בהצלחה. פרופ' אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

10/09/2023 | 15:01 | מאת: הדס

למרות גדלו? (אציין שגם בקשר לפני הניקור נרשם שיש הסתיידויות זעירות, ובמרפאתכם התברר שלא כך)

מנהל פורום גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)