הפרעות שינה הקשורות לקוצר נשימה וחרדה

דיון מתוך פורום  הפרעות שינה ונחירות

29/11/2013 | 13:20 | מאת: דלילה

בת 39, אני 3 שבועות אחרי לידה (התינוק ישן טוב בלילה). מחודש התשיעי להריון סובלת מקוצר נשימה, בעיקר בלילה, המונע ממני להירדם. מאחר שכבר כחודש לא ישנה יותר משעתיים/שלוש בלילה וזאת גם לאחר שאני לוקחת כמה כוסות יין בכדי להירדם- נכנסתי למצב של חרדה להירדם והגוף באופן אוטומטי מעיר אותי גם כשאני מצליחה להירדם. מטפלת בקשיי נשימה באמצעות תרופות לאלרגיה מזה יום (בנוסף עושה דיקור ולוקחת צמחי מרפא). על אף שיפור בקוצר הנשימה עדיין מתקשה להירדם ויש לי נידודי שינה. מה אני יכולה לעשות? האם טיפול התנהגותי קוגניטיבי יכול לעזור לי? איפה יכולה לקבל טיפול זה? תודה

שתיית יין בנסיון לטפל בהפרעות נשימה בשינה אינה מומלצת ועלולה להביא לתוצאה הפוכה מהמצופה. טיפול קוגניטיבי אכן יכול לסייע. קיימים כמובן מטפלים רבים בתחום.

מנהל פורום הפרעות שינה ונחירות