התכווצות שרירים במהלך השינה?

דיון מתוך פורום  הפרעות שינה ונחירות

14/12/2013 | 15:08 | מאת: לילי

שלום ד"ר, במהלך החודשים האחרונים אני מוצאת את עצמי ישנה בלילות כאשר אצבעות הידיים נסגרות בחוזקה על כף היד, כל כך חזק שהציפורניים שלי כמעט חותכות בבשר. אין לי שליטה על זה וברגע שאני מתעוררת אני משחררת את ה"אחיזה" . מיותר לציין שזה מאוד מכאיב ואני מרגישה גם במהלך היום את הכאב שגרמו הציפורניים. מה יכול להיות הגורם לאינסטינקט הזה? בברכה, לילי.

התכווצות שרירים בכלל יכולה לנבוע מסיבות שונות. חסר סידן ,ויטמין די, התנשמות יתר ועוד רשימה ארוכה למדי. התכווצות המתרחשת בשינה בלבד דורשת ברור הכולל בדיקת שינה מלאה עם וידאו על מנת לאפשר לאבחן ההפרעה.כמובן שרצוי גם לבצע בדיקות דם לרמת סידן ויטמין די תפקוד בלוטת התריס.

מנהל פורום הפרעות שינה ונחירות