דופק מהיר בשינה

דיון מתוך פורום  הפרעות שינה ונחירות

01/10/2013 | 16:27 | מאת: אלה

שלום רב, בחודשים האחרונים, החלה אצלי תופעה של דופק מהיר (כמו בריצה) במהלך השינה. לפעמים אני מתעוררת מזה (כך אני יודעת שהדופק מהיר בשינה) או כשמשהו אחר (טלפון למשל) מעיר אותי ושוב אני מרגישה דופק מהיר. זה החמיר לי בשבועות האחרונים והתדירות גבוהה אף כל יום. מדוע זה קורה ומה המשמעות? אשמח לתשובה בהקדם, תודה!

תהליך ההתעוררות באופן טבעי הדופק מואץ . ברוב המקרים איננו מרגישים בתופעה אך לעיתים ניתן לחוש בה והדבר אינו מצביע על הפרעה כל שהיא. בכל מקרה במידה והתופעה חוזרת על עצמה באופן קבוע ניתן לפנות לרופא המשפחה ולבקש בדיקת HOLTER ECG שמתרתה להסיר ספק לגבי הפרעת קצב.

מנהל פורום הפרעות שינה ונחירות