פורום ניתוחי לב פתוח

פורום זה סגור לשליחת הודעות חדשות. לפורום הפעיל - ניתוחי לב
בארץ מבוצעים כ-7000 ניתוחי לב פתוח בשנה. ניתוחים אלה שכיחים כיום יותר מרוב הניתוחים הגדולים בכל שטחי הכירורגיה האחרים. ברוב המקרים הסיכון הניתוחי נמוך. ובכל אופן: כאשר מומלץ לחולה לעבור ניתוח לב פתוח בעצמו, זאת אחת הבשורות היותר מפחידות. חולים רבים מבקשים אז לשמוע דעה נוספת, להתייעץ עם אנשים מובילים בשטח. במרכז הרפואי "אסותא" ברמת החי"ל, תל אביב קיים שרות פעיל מאוד לניתוחי לב פתוח, ובו בכירי מנתחי הלב בארץ. ניתוחי מעקפים לעורקי הלב, ניתוחים של מסתמי הלב - תיקונים או החלפות, ניתוחים של הותין (אבי העורקים, ניתוחי Aortic Aneurysm), וניתוחי לב פתוח זעיר-פולשניים, מבוצעים בו כשגרה יום יומית. מנתחי הלב המומחים של "אסותא" יעמדו לרשות הפונים, לייעץ בכול נושאי ניתוחי הלב.
326 הודעות
313 תשובות מומחה

מנהל פורום ניתוחי לב פתוח

27/02/2018 | 18:26 | מאת: שם38

האם מרכזי החלמה מומלצים לאחר ניתוח או שזה בזבוז כסף ואם כן אילו מכרזי החלמה מומלצים?

לקריאה נוספת והעמקה
03/03/2018 | 12:47 | מאת: אא

ההחלמה הכי טובה היא בסביבה הטבעית שלך בביתך. (מניסיון אחרי 2 ניתוחים)

נכבדי מרכזי ההחלמה אחרי ניתוח לב בכללי מומלצים. לרוב החולים זה מרכך את המעבר מהתלות בצוות האישפוז לחיים העצמאיים בבית. זה גם סוג של קבוצת תמיכה( המחלימים האחרים) ועזרה סיעודית/נפשית/חזרה לחיים רגילים. יש מחלימים שלא אוהבים את הדאגנות הזאת, ומעדיפים לחזור לביתם, אך אלה מיעוט. רק בריאות פרופסור סמולינסקי

04/03/2018 | 16:21 | מאת: שם38

תודה על התשובה. בכל מקרה אני חיפשתי מרכז שקרוב למקום הניתוח ומצאתי את מרכז ההחלמה טופ בלינסון. די התרשמתי, אתם מכירים מכירים במקרה את מרכז ההחלמה הזה?

11 בדיקות מעקב שנתיות אקו האורטה העולה 48 ממ. בדיקת c.t ליפני 11 שנים הייתה גם 48 ממ אבל בבדיקה נוכחית היום נמצא 50 ממ. מה יותר מדויק, והאם אפשר עם מסתם ביקוספידלי למשוך עד 55 ממ. גובה/משקל 181/ 95

בן 57 ,רקע רפואי: pvd מ-2001 עם סתימה עורקית של רגל שמאל . Cabg 3 , מ-08/2006 , סובל מסכרת , טרשת עורקים , בכטרב , כולסטרול ,לחץ דם , atrial flutter ablation (12/15 +08/16 ) . בדיקות הולטר תקופתיות , תקינות .מאוזן , במצב יציב שנים רבות . בדיקת אקו לב במאמץ משנת 2008 עד 08/2016 תקינות . בדיקות של השנים האחרונות בממוצע: hba1c 6.5 -7.0, ldl 55-65. תרופות: קרטיה, טריטייס קומפ 2.50 מ"ג , ראפטה 140 מ"ג כל שבועיים, גלוקומין(3 פעמים ביום) קרדילוק 1.25 ,וולטרן 100 מ"ג ולפעמים קולוטל עקב תסמונת המעי הרגיז . בחודש 26 לנוב' 2017 עשיתי שוב פעם אקו לב במאמץ ובפעם הראשונה הבדיקה לא היתה תקינה בהשוואה לשנים עברו . הממצאים הם: לא הודגם שיפור גלובלי בתפקוד החדר השמאלי במאמץ בינוני . הופעת אקינזה אינפרו-בזאלית ואמצעית כביטוי לאי ספיקה כלילית באיזור הדיספונציונלי במנוחה . בהחלמה - צניחות st בשיפוע יורד, שחלפו אחרי 13 דקות החלמה . אבחנה : evidence for inducible myocardial ischemia שלחו אותי לעשות מיפוי לב ססטמיבי עם דיפירידמול gated spect. תאריך בדיקה : 13 לדצ' 2017 . א.ק.ג. במנוחה : rbbb בזמן דיפירידמול : צניחות st במרבית החיבורים . פרפוזיה מיוקרדיאלית : פגם מילוי קטן הפיך בדופן פוסטרולטרלי . lcx איסכמיה קלה . ממצאי המיפוי : לציין שינויים ניכרים ב- st/t עם מתן דיפירידמול . המימצאים מצביעים על איסכמיה קלה בתפוצת lcx לאחר דיפירידמול . הפרפוזיה ליתר הדפנות תקינה . תפקוד אזורי וגלובלי של חדר שמאל תקין במנוחה ולאחר דיפירידמול . אודה על הפיענוח של הר"ל . תודה .

לקריאה נוספת והעמקה

זהו פורום כירורגי. אנא פנה לפורום קרדיולוגי.

10/12/2017 | 13:54 | מאת: קובי

לפני 12 שנים עברתי אצלך באסותא פ"ת ניתוח לתיקון מסתם מיטרלי בשיטת החתך הזעיר.כיום יש לי שוב דליפה קשה מהמסתם וממליצים לי על ניתוח חוזר. האם ניתן לחזור שוב על תיקון המסתם בחתך זעיר ? או שחייבים להחליף מסתם בחיתוך עצם החזה. תודה מראש על תשובתך

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך, ניתוח חוזר אפשרי בכניסה זעיר פולשנית, אך לא הייתי ממליץ על גישה זעיר פולשנית בניתוח חוזר, בד"כ, היות וצריכים לחדור דרך ההידבקויות של הניתוח הקודם. כמו כן אם צריך למשל להוסיף מעקפים לעורקים הכליליים, אי אפשר מהצד.. ניתוח חוזר הוא מרכב יותר בד"כ, ואני ממליץ על ניתוח זה בגישה הרגילה עם חיתוך עצם בית החזה. כך נוח יותר, ואין צורך להפריד את ההידבקויות מהניתוח הקודם. כמו כן, היות ויש לך כנראה כבר טבעת או בנד של אנולופלסטייה, אפשר לשקול אצלך החלפת מסתם מיטרלי בצינתור, ללא ניתוח כלל. בהצלחה, פרופ' סמולינסקי

02/01/2018 | 19:11 | מאת: קובי

שמחתי לקרוא את תשובתך. איפה עושים כאן בארץ צינתור להחלפת המסתם ומי המומחה שאתה ממליץ עליו

04/12/2017 | 16:31 | מאת: הדסה

האם יש כבר נסיון כמה שנים מחזיק מסתם מתוקן בוצע על ידי מנתח מעולה לפני 16 שנה. אני בת 75 . תודה מראש הדסה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום להדסה, אחרי ניתוח מוצלח לתיקון מסתם מיטרלי, מצפים לשכיחות של ניתוחים חוזרים בכ-10% מהאנשים שנותחו. כלומר 90% לא עוברים ניתוחים חוזרים. יש מצב שכל לא תזדקקי לניתוח חוזר. תלוי איך את מרגישה ומה המצאים בבדיקות האקו לב. ברכה, פרופ' ארם סמולינסקי

31/10/2017 | 22:12 | מאת: בילבול לאחר ניתוח מסתם לב והחלפת עורק ראשי

שלום רב, אימי בת68עברה ניתוח לב לפני שנתיים. אתמול עברה שוב ניתוח החלפת מסתם,ועורק ראשי. יותר 24עברו היא מבולבלת מאוד,מנסה לדבר וממלמלת הברות לא ברורות . לא מצליחה לומר מילה ברורה . האם המצב שכיח? תודה למשיבים🙏

לקריאה נוספת והעמקה

עליך לדון בזה עם הרופא המנתח. מצב זה לא נדיר, ויש מצב שתחזור לגמרי לאיתנה. פרופ' סמולינסקי

פרופסור שלום. באוקטובר 2015 עברתי ניתוח מעקפים,בוצעו 4 מעקפים.בחודשים האחרונים הרגשתי כמה פעמים תחושת צריבה בצוואר בזמן מאמץ.עברתי בשבוע שעבר צינתור ,שבו נמצא שהמעקף RIMA TO MARGINAL,נחסם מסיבה כלשהיא. המצנתר ניסה לפתוח את העורק המקורי החסום,הצליח להכניס רק בלון איד ולנפח,לא הצליח להכניס בלון גדול יותר שייאפשר הכנסת סטנט. בסיכום הוא ציין שהעורק נשאר פתוח עם TIMI III. האם יש איזו שהיא דרך לנסות שוב לפתוח את העורק המקורי שלא נפתח הייטב? האם יש אפשרות לבצע איזה תהליך של תיקון החסימה בעורק העוקף? ומה המשמעות של החסימה הזאת על בריאות הלב? תודה מראש.

לקריאה נוספת והעמקה

השלומות, ותודה על שאלתך. התשובות לה בידי הקרדיולוגים הפולשניים ורופאי המשפחה. רק בריאות, פרופ' סמולינסקי

18/09/2017 | 20:55 | מאת: E

שלום רב דוקטור, אני מושתל מסתם מכני 8 חודשים ולקראת החגים הבאים עלינו לטובה רציתי לדעת האם מותר לי לצום ביום כיפור? אני יודע שקומדין מושפע מתזונה ובגלל זה אני חושש שזה יוריד לי את ה inr בצורה חדה מה גם שאני לא יודע אם זה טוב לצום לאחר ניתוח לב. רופא המשפחה לא ממליץ צום מלא והקרדיולוג אין לו תשובה ברורה לגבי זה. הייתי מעוניין לשמוע את דעתך מכיוון שהנושא מאוד חשוב לי, יש לציין שהתפקוד מצוין ברוך השם ef 60% לפי האקו האחרון תודה לך..

לקריאה נוספת והעמקה

בשלב זה, 8 חודשים לאחר השתלת המסתם המכאני, יש לנקוט בעקרון של "יש ספק? אין ספק!". דהיינו- לא לזעזע את הטיפול בקומדין. לא לצום ולא לשנון מינון. שנה טובה! פרופ' סמולינסקי

06/09/2017 | 23:07 | מאת: יוסי

שלשה וחצי חודשים לאחר ניתוח מעקפים. בחודש האחרון וקצת לפני כן אני סובל מתחושה רעה בגוף, כמו שפעת כאבי שרירים בגוף ובחזה. עד לפני חודש הייתי מטופל בכמות גדולה של אספירין (1800 מ"ג) קולחצין,פוסיד מכיוון שהיו לי נוזלים. לפני כחודש אני לוקח רק 100 מ"ג אספירין, את הקולחצין הורידו לי לגמריי ופוסיד ירד בינתיים ל-3 פעמים בשבוע עד להורדה סופית. צלום החזה מראה מידה קטנה של נוזלים בשני הצדדים. אקג והאקו תקינים. אני מתוסכל שלא מצליח לחזור לחיים תקינים. הכאבים אמנם נסבלים אך הם משביתים אותי. אני לוקח אופטלגין 2 בכל פעם וזה מרגיע. לא יודע מה לעשות. הבדיקות תקינות פחות או יותר מלבד חוסר בברזל והמוגלובין קצת נמוך.

לקריאה נוספת והעמקה

בשלב זה, מעט זמן אחרי הניתוח, עליך לפנות לצוות/ לרופא המטפל בך. שנה טובה! פרופ' סמולינסקי

המסתם המיטראלי שלי תוקן לפני 16 שנה. מתום נסיון של שנות ביצוע הניצוח הזה. כמה זמן לערך זה מחזיק עד לצורך התערבות כירורגית בתודה הדסה

אין תשובה חד משמעית. במעקבים של מרכזים טובים מדובר על כ-10% מהחולים הזקוקים לניתוח חוזר תוך עשר שנים. מה זה אומר על 90% הנותרים? כול אחד לפי הערכת האקו לב של תפקוד המסתם, ותפקודו היום יומי של האיש. רק בריאות פרופ' סמולינסקי

09/08/2017 | 18:20 | מאת: רמי

שלום אני בן 34 לפני שנה וחצי עשיתי בדיקת אקו במאמץ שיצאה תקינה. ולפני שנה עשיתי בדיקת אקו רגילה במנוחה ויצא גם הכל תקין חוץ מ"אי ספיקה טריקוספידלית קלה" ומשום מה לא עידכנו אותי מהקופת חולים על הממצא יצא איכשהו במקרה שהבאתי את התוצאה עכשיו... מה זה אומר לגביי? ואיך זה נותר אם בגיל 21 עשיתי גם אקו לב שהיה תקין לחלוטין? האם זה מתרופות נוגדות חרדה? או מסטרס באותה תקופה? והאם אני חשוף לניתוח מסתם בקרוב? או להפרעות קצב והגבלה בספורט? אני דיי לחוץ כרגע תודה

לקריאה נוספת והעמקה

לבן ה 34 : זהו פורום כירורגי. עליך לפנות לפורום קרדיולוגי.

18/07/2017 | 09:00 | מאת: nicola

X רקע רפואי:בן 57 , pvd מ-2001 עם סתימה עורקית של רגל שמאל . Cabg 3 , מ-08/2006 , סובל מסכרת , טרשת עורקים , כולסטרול ,לחץ דם , atrial flutter ablation (12/15 +08/16 ) . בדיקות הולטר תקופתיות , תקינות .מאוזן , במצב יציב שנים רבות . בדיקת אקו לב במאמץ מלפני שנה ,– תקינה . בדיקות עיקריות של השנים האחרונות : hba1c 6.5 -7.0, ldl 55-75 . תרופות: קרטיה, טריטייס קומפ 2.50 מ"ג , איזיטרול 10 ,סטטור 5, גלוקומין(3 פעמים ביום) קרדילוק 1.25 ולפעמים קולוטל עקב תסמונת המעי הרגיז . שאלתי היא : ישנה אי הסכמה בין שני רופאים שלי ברפואת הלב בנושא שבנדון . מה עדיף לי , עם הרקע הרפואי והמשפחתי שלי (מצד ההורים) איזה תרופה עדיף לי לקחת . מה דעתך ?

לקריאה נוספת והעמקה

נכבדי, זהו פורום כירורגי, את שאלתך אתה יכול להפנות לפני אי, קרדיולוג או המטולוג. בהצלחה

20/07/2017 | 11:19 | מאת: nicola

קצת מאכזב פרופ' סמולינסקי . אתה עם ה- reputation שלך בתחום הלב , הייתי מצפה , גם אם זה לא קשור במישרין לפורום זה , כן להתייחס לשאלה שבנדון . אני משוכנע שיש לך מה להגיד בנושא לפי פירוט הרקע שלי מעלה . זה סוג שאלה שאין לה פורום ספציפי . כל רופא לב / כלי דם , אני מאמין יוכל לעזור לי בסוגיה זו . אודה לתשובתך בכל זאת . תודה .

17/07/2017 | 10:03 | מאת: סטודנט

האם בדיקת דופק בגפיים התחתונות היא חלק אינטגרלי מהבדיקה הגופנית הקרדיולוגית?

לקריאה נוספת והעמקה

בעקרון כן, אך זהו פורום כירורגי, וממליץ להפנות את השאלה לפורום קרדיולוגי.

האם מותר 5 חודשים אחרי החלפת מסתם למכני לחזור לכושר מלא? ריצה עד לדופק שיא (170), דחיקת משקולות בסביבות 80 ק"ג, ושחייה? אני בן 40 ואני הייתי פעיל ספורטיבית לפני הניתוח וזה חסר לי.. אודה לתשובתך

לקריאה נוספת והעמקה

מומלץ לחזור בהדרגה לכושר המלא החל משלשה חודשים אחרי הניתוח, ובהדרגה להגיע לכושר אפילו טוב יותר מאשר לפני הניתוח, הלא משהו שופר בתפקוד המשאבה... כול זאת כפוף למבחן מאמץ שעושים במכון הלב. בהצלחה, אני אוהב את הגישה שלך! פרופ' סמולינסקי

ניתן לבצע בישראל בדיקות גנטיות לחולי HCM?

לקריאה נוספת והעמקה

זאת שאלה לקרדיולוג. כאן זה אתר כירורגי.

22/06/2017 | 17:48 | מאת: אקו לב

בת 67 ביצעתי אקו לב להלן התוצאות: האורטה העולה: 30 מ"מ סינוסים אאורטלים: 30 מ"מ שורש האורטה: 24 מ:מ פרוזדורשמאלי 34 מ:מ שטח פרוזדור שמאלי: 19 סמ"ר חדר ימני: 25 מ"מ רוחב חדר שמאלי בזמן סיסטולה:23 מ"מ רוחב חדר שמאלי בזמן דיאסטולה:51 מ"מ עובי המחיצה הבין חדרית : 11 מ"מ עובי דופן אחורית: 7מ"מ . תיפקוד דיאסטולי ללא הפרעה משמעותית E 12 לחץ ריאתי מוגבר קלות 35 ממ"כ. שאלתי היא האם האקו תקין או יש בעיה? בברכה לילי

לקריאה נוספת והעמקה

זאת שאלה לקרדיולוג. כאן זה אתר כירורגי.

07/06/2017 | 20:58 | מאת: עדי

בן 49 , 181cm/85kg . בריא בד"כ . לאחרונה בעקבות פעימות מוקדמות בזמן האוכל ביצעתי בדיקות א.ק.ג והולטר 24 ש . בדיקת א.ק.ג. תקינה ובדיקת הולטר הראתה כמה פעימות מוקדמות שהקרדיולוג לא התייחס אליהן , ושלח אותי לבדיקת מאמץ ואקו לב . בדיקת המאץ תקינה לחלוטין . בבדיקת אקו לב נתגלו בעיקר הרחבות של שורש האורטה והאורטה העולה . להלן תוצאת האקו : אורטה עולה 45 מ"מ שורש האאורטה 45 מ"מ פרוזדור שמאלי 36 מ"מ שטח הפרוזדור השמאלי 18 מ"מ קוטר חדר שמאלי בזמן דיאסטולה 54 מ"מ עובי המחיצה הבין חדרית-פרוקסימלי 10 עובי החיצה הבין חדרית 10 מ"מ עובי דופן אחורית 8 מ"מ מקטע פליטה מוערך של חדר שמאל 55-64 סיכום : MODERATELY DILATED AORTIC ROOT . ASCENDING AORTA MILDLY DILATED AORTIC ARCH NORMAL SYSTOLIC AND DIASTOLIC VENTRICULAR FUNCTION NONTHICKENED TRICUSPID AORTIC VALVE MIN.AR NORMAL SYSTOLIC RIGHT VENTRICULAR FUNCTION NORMAL SIZE OF THE CARDIAC CHAMBERS אציין שאין לי סכרת ומעולם לא נמדדו לי ערכי כולסטרול וטריגצילירידים גבוהים . לחץ הדם 120/80 . ואני מרגיש טוב מאוד ובכושר טוב . אני מודאג מאוד מהרחבת האורטה שנפלה עליי בהלם רב . אבקש נא את התייחסותך למצבי , ואיך אפשר להמשיך הלאה בחיים , האם אזדקק לניתוח באיזשהו שלב בחיי . האם התפתחו לאחרונה / יתפתחו שיטות אחרות להחלפת שורש האורטה והאורטה העולה שהן לא פולשניות .

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך, אאורטה עולה בקוטר 45 מ"מ זה לא תקין. בשלב זה דורש מעקב במרפאה מסודרת המתורגלת בתחום זה. בברכה, פרופ' סמולינסקי

שבועיים וחצי לאחר ניתוח מעקפים. לפני שלשה ימים (שבועיים לאחר הניתוח) הוצאו בניקור נוזלים מהריאה (כ-1.7 ליטר) וקבל טיפל תומך בקולכצין. מתלונן על תחושת חולשה בגפיים הן ברגליים והן בידיים שמעירות אותו והוא אינו יכול להירדם. וכתוצאה מכך נוטל אופטלגין כדי להירדם. קראתי שזו אחת התופעות של הקולכחצין. האם עליו להפסיק מיד את התרופה? מקווה שלא נעשה כבר נזק. אשמח לתגובתכם

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך, עליך לפנות לרופא שהמליץ/רשם לך את הטיפול הזה. פרופ' סמולינסקי

22/05/2017 | 15:06 | מאת: דבי

שלום רב אני כמעט חודש אחרי ניתוח תיקון מסתם ושבוע לאחר ניתוח שאיבת נוזלים מהריאה. רציתי לדעת בבקשה אם יש איסור על שינה על הצד? לא מצליחה לישון על הגב

לקריאה נוספת והעמקה

חודש לאחר ניתוח, ולאחר טיפול בתפליט על ידי רופאיך, עליך להסתמך על הרופא המטפל. בברכה, פרופ' סמולינסקי

09/05/2017 | 06:44 | מאת: דבי

שלום אני שבועיים אחרי ניתוח לתיקון מסתם ואני סובלת מכאבי גב מטורפים. זה נורמלי?מה עושים?

תשובה: שבועיים אחרי הניתוח, עליך להתייעץ עם המנתח שלך. רק בריאות פרופ׳ סמולינסקי

21/04/2017 | 16:32 | מאת: דודי

שלום פרופסור מצאו לי במקרה דלף של המסתם המיטרלי ..בינוני עד קשה ככה הקרדיולוג הגדיר אני במעקב כול חצי שנה ..תודה לאל המצב יציב ואין שנוי קרוב ל 4 שנים רציתי לשאול כמה זמן אםשר למשוך ככה? האם ההדרדרות של המסתם איטית או יכול ביום אחד שהמסתם יקרוס? תודה דודי

שאלתך קשה, והיא מטרידה רבים וטובים בעולם הקרדיולוגי. יש מדיניות טיפולית שונה מעט מרופא לרופא, ועוד יותר- מארץ לארץ. בעוד שיש ארצות בהן בהכללה מאמינים שכדי לעצור הידרדרות במצב המסתם יש לבצע ניתוח לתיקונו (כמו בצרפת), ויש רבים במדינות אחרות שמעדיפים לראות הוכחה להידרדרות, דהיינו לא מצב בו המדדים של המעקב יציבים, כדי להפנות לניתוח. חלק מהשיקולים הם מה איכות הניתוחים לתיקון המסתם: מה סיכון התמותה, מה הסיכוי לתיקון מצלח, ולא חיליה להחלפה. כאשר יש מרכז כירורגי איכותי בנושא המציע כ 98-99% הצלחה, זה משפיע על החלטה להפנייה מקדמת. מעבר למה שכתבתי, בעצם עליך להיות במעקב קרדיולוגי. רצוי לקבל חוות דעת ממרפאה קרדיולוגית שהיא בבית חולים המיומן מאוד בניתוחי תיקון המסתם המיטרלי. בברכה, פרופ' סמולינסקי

1. יש לי בקע סרעפתי ורפלוקס. האם אפשר לעבור אקו דרך הושט במצב זה? 2. עברתי ניתוח של אאורטה לפני חמש שנים. מה הסיכון לעבור ניתוח לב פתוח פעם נוספת?

לקריאה נוספת והעמקה

1) אקו ושט בנוכחות בקע סרעפתי ורפלוקס: על פניו לא נשמע שזה אמור להפריע, אם כי יש מצב נדיר של בקע ושט פאראסרעפתי שעלול להקשות. הקרדיולוג שאמור לבצע את האקו הזה אמור להסביר לך. כנראה שיזדקק לצילום ושט עם בליעת בריום לתשובה מדויקת. 2) ניתוח לב חוזר לאחר ניתוח אאורטה: זה דבר שנזקקים לו לפעמים, אינו מהווה הוראת נגד לניתוח. לגבי מצב ספציפי, עליך להתייעץ עם המנתח שלך. בהצלחה, פרופ' סמולינסקי

,תודה לך. השאלה שלי באשר לניתוחי מסתמים - שלושה מסתמים. האם אין אפשרות לעבור צינתור במקום ניתוח? לא סיפרת לי על הסיכון בניתוח לב פתוח. הרי זה שוב אותו ניתוח, כדי להגיע ללב. כללית, יש סיכון בפתיחה באותו מקום? האם האיחוי יהיה מהיר וטוב? אין דרך אחרת לתיקון המסתמים?

חברים יקרים, צריכה את עזרתכם... לצורך מחקר בנושא שיקום חולי לב, ענה ענו בבקשה על שאלון אנונימי נחמד, מצורף. תקדישו לזה 5 דקות בבקשה, זה באמת מאד חשוב. תודה רבה! https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScF5N5qNjg3ggaKXC-IM4U9DWLVjhAC3exEyj8lMJwynkiI0A/viewform?c=0&w=1

ככה לא עושים מחקר.

שלום רב, אני עם חשד לתסמונת מרפן והבנתי שכאשר האאורטה מגיעה ל-4.5 ומעלה או הרחבה של 3 מ"מ בשנה זו אינדיקציה לניתוח. במאמר רפואי אחד של תל השומר קראתי על הרחבה של 3 מ"מ בשנה ובמאמר באיכילוב נכתב הרחבה של 1 ס"מ בשנה. מה נכון? כשמדברים על הרחבת האאורטה מתכוונים ל: "aortic root/sinuses" או "procimal ascending aorta"? מה זה כל אחד? איך ניתן לצרף פה את הקובץ המלא של אקו לב? בשנת 2015 נכתב: aortic root/sinuses: 2.7 cm ו-proximal ascending aorta: 2.3 cm לעומת זאת בשנת 2016 נכתב: aortic root/sinuses: 2.5 cm ו-proximal ascending aorta: cm 2.5 . אם כך aortic root ירדה בשנה ב-2 מ"מ ו-proximal ascending aorta עלתה ב-2 מ"מ. האם אחד יכול לרדת ולעלות והאם משמעות של עלייה של 2 מ"מ בשנה של האאורטה זה התקרבות לניתוח (כלומר אם היה מתרחב בעוד 1 מ"מ ל-3 מ"מ זו אינדיקציה לניתוח?) יש לי פקטוס קרינטום. ושנולדתי נכתב שיש לי אוושה סיסטולית רכה בבסיס הלב דרגה 2/6 ובמחיצה הבין פרוזדורית נמצא פורמן פתוח בקוטר של 3 מ"מ. דלף בינוני משמאל לימין. חדר ימני מוגדל במידה קלה. חדר שמאל והאורטה תקינים. פעילות הלב תקינה, פיצול תקין וזז של קול שני. p2 תקין. אין כחלון ואין סימני אי ספיקת לב. לא נמצא pda. נאמר לי שזה נסגר והסתדר מעצמו. צילום חזה: אוורור יתר,לא הודגם תסנין או תהליך מוקדי בריאות. זוויות הסרעפות חופשיות. צל הלב אינו מוגדל. סיכום אקו לב 2016: חדר שמאלי בגודל והתכווצות גלובלית ואיזורית תקינה, תבנית המילוי תקינה, חדר ימני בגודל והתכווצות תקינה,מבנה ותפקוד המסתמים תקין, לא הודגם פרולפס של מסתם מיטרלי, אין עדות ליתר לחץ דם ריאתי, ללא הגדלה של העליה השמאלית, שורש האאורטה והאאורטה העולה ברוחב תקין." סיכום אקו לב 2015: "חדר שמאל בגודל תקין, תפקודו הגלובלי והאיזורי תקינים,תפקוד דיאסטולי תקין, עליות בגודל תקין. חדר ימין בגודל ותפקוד תקינים, לא ניתן להעריך ל"ד ריאתי בהעדר סינגל TR. מבנה ותפקוד המסתמים תקין. תודה רבה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, על מילימטר אחד פלוס מינוס לא הולכים לניתוח. ממליץ לך להיות במעקב מסודר במרפאת אאורטות, כמו זו בתל השומר למשל. המשוט במרששת מחכים, אך לא תוכל לקבל ממנו תשובואישית חד משמעית. (במקרים גבוליים גם מהרופאים לא תקבל תשובות חד משמעיות, וזה לגיטימי). בברכה, פרופ' סמולינסקי

28/12/2016 | 17:52 | מאת: רונן

עברתי לפני 4 שנים תיקון מסתם מיטרלי וכעת חזרה הדליפה ואני מועמד לניתוח חוזר, המנתח טוען שהוא יכול לתקן שוב באחוזי הצלחה מעל 95%, הוא טוען שהוא צריך לשים טבעת יותר קטנה ואז זה יסתדר. אני מתלבט אם להינתח עכשיו ושהניתוח לא יסתיים בהחלפת המסתם (אני בן 40 וממש לא בא לי להתעסק עם קומדין ולשמוע תקתוקים בלב) מדדי החדר שלי הם 63/41 ואני אסימפטומטי רציתי בנוסף לדעת מה הסיכונים בניתוח חוזר (הניתוח הראשון עבר לי די בקלות) אשמח לשמוע את דעתך. תודה

לקריאה נוספת והעמקה

השלומות, אתה צריך לעשות חוות דעת שנייה מסודרת: להחזיק בידך את האקו לפני הניתוח, את האקו דרך הוושט ו/או רגיל עם הדגמת המצב הנוכחי. לא תשובה, את הקובץ עצמו, בד"כ על דיסק. עם זה לגשת למנתח/ים נוסף, לקבל הערכה והמלצה נוספת, ואז להצליב ולשקול שוב. הייתי מראש מתייעץ רק עם מנתחים שביצעו בעצמם כמה מאות ניתוחים של תיקון מסתם מיטרלי, כולל גם תיקונים חוזרים (אין הרבה כאלה בארץ). בהצלחה, פרופ' סמולינסקי

שלום בעלי עבר ניתוח לתיקון המסתם המיטרלי לפני כחודש. לאחר הניתוח התגלתה דליפת דם בין הטבעת הביולוגית, לטבעת המכאנית המחזיקות את המסתם. בעלי עבר עוד ניתוח כשבועיים לאחר הניתוח הראשון, על מנת לתקן את הדליפה. הוא נמצא כבר יומיים בטיפול נמרץ, והיום בבוקר בדקו לו את ההמוגלובין בדם, וההמוגלובין היה על 10. היום בערב, בדקו לו שוב את ההמוגלובין, והמדדים היו על 7. שאלתי היא, האם זה נורמלי שיומיים לאחר הניתוח ההמוגלובין פתאום יירד מ10, ל-7 באותו היום? תודה רבה.

לקריאה נוספת והעמקה

לא משנה כיום.

30/11/2016 | 22:57 | מאת: מירית

שלום רב, אשמח לדעת מה הסיכויים לעבור תיקון/ החלפה של המסתם הטריקוספידלי ללא צורך בניתוח לב פתוח? ובמה זה תלוי? אני מתחת לגיל 30, ועברתי כבר ניתוח לב פתוח בגיל שנה (tof). ושאלה נוספת, אם אני רוצה למצוא אנשים נוספים בגילי פחות או יותר שעתידים לעבור ניתוח לב כזה או אחר בשביל לפתוח איזושהי קבוצת וואטסאפ או קבוצה בפייסבוק לשם תמיכה ושיתוף- היכן הבמה לעשות זאת? מתנצלת אם השאלה לא מתאימה לפורום הזה, פשוט לא מצאתי מקום אחר רלוונטי להעלות את הנושא. תודה רבה והמשך שבוע מקסים

לקריאה נוספת והעמקה
01/12/2016 | 09:52 | מאת: מירית

היי, פתחתי קבוצת פייסבוק שבה חבר'ה צעירים שעברו או עתידים לעבור ניתוח לב יוכלו לדבר זה עם זה, להתייעץ ולתמוך אחד בשני. אז מי שמעוניין מוזמן להצטרף :)

למירית השלום, אם כבר ישנה ההתוויה לתיקון המסתם, אני מניח שניתוח לב פתוח בידיים המתאימות הוא הטיפול הפשוט והבטוח ביותר.מידת הסיכון בו נמוכה. אם את רוצה בכ"א לברר,פני לקרדיולוגים המתעסקים בתחום הזה, שהוא ניסיוני לחלוטין בשלב זה. את בעצם תצטרכי לפרסם שאת מעוניינת להיות שפן ניסיונות, האם יש מישהו שמוכן להשתמש בשירותיך הטובים. בהצלחה, פרופ' סמולינסקי

בן 40 לפני כשנה ניתח תיקון מסתם מיטראלי שנכשל ( מציין תקופה ארועה לאחריו נטלתי פרדניזון וקולחיצין במינון גבוה בשל פריקרדיטיס ) - נתפרה טבעת שחלקה השתחרר תפקוד עדכני אובחן כבינוני קל ( לפני חצי שנה אובחן באקו באותו בי"ח כבינוני קשה כך שנרשם שיפור ) . יש עליה באאורטה העולה בבדיקה אחרונה 4.6 לפני חצי שנה 4.2 ולפני כשנה 3.8 ( !!) האם זה יתכן שהדרדור בגלל אותו ניתוח מסתם שעברתי ? אני מתאמן במכון שיקומי פעמיים בשבוע - אימון יחסית קל מעט אופניים הליכה מהירה עד לריצה קלה מאד לגבי משקולות האם אסור לי גם משקלים קלים ? ( 5 קילו מכל צד ) או שמותר משקל קל פשוט אסור תנוחות מסוימות עם המשקולת ? מעבר לזה לחץ דם תקין לא מעשן . האם יש דרכים לעצור את ההידרדרות של האאורטה ןאפילו להחזיר את הגלגל ולשפר אפילו במעט ( בדומה למצב המסתם שהמדד השתפר מעט ) ?

חשוב מאד לציין שעברתי אבחון לגבי תסמונת מרפאן והתברר שאמנם אין מרפאן אך שיש לי כנראה מחלה משדה גנטי דומה

הרחבת אאורטה של 0.8 ס"מ במשך שנה, אם הבדיקות אמינות, זה מהיר מידי, זה מסוכן. ובמיוחד שהקוטר הגיע ל4.6 ס"מ, ועוד באיש עם כנראה בעייה כול שהיא של רקמות חיבור. עליך לקבל ייעוץ של מנתח המנוסה בניתוחי אאורטה עולה וגם בתיקון של המסתם המיטרלי.במקרה שלך יהיה צריך כנראה להחליף את האאורטה העולה אך ללא החלפת המסתם האאורטלי, ניתוח שרק מיעוט המנתחים מנוסים בו. גש להתייעצות בדרג גבוה. פרופ' סמולינסקי

14/08/2016 | 16:42 | מאת: איתן

פרופ' סמולינסקי שלום. אני כשלושה שבועות אחרי ניתוח תיקון מסתם מיטרלי מהצד ואזור הניתוח עדיין כואב ורגיש למגע, כמו כן לחץ הדם שלי גבוה יחסית לרמה שלו מלפני שבועיים וביחס לימים אחרי הניתוח שהוא היה ממש מאוזן. אני רוצה לציין שאני מטופל כרגע בקומדין, אספירין קרדיולוק וכולחיצין. לפני הניתוח היתי מטופל בווזודיפ והלחץ הדם היה מאוזן, מאז הניתוח נאמר לי שאין צורך להמשיך בווזודיפ. מה דעתך לגבי העליה בלחץ הדם והכאבים באזור הניתוח? תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לאיתן, שלושה שבועות לאחר הניתוח עדיין כול הייעוץ וההמלצות לגביך הם בידי המנתח והקרדיולוג המטפלים בך. רק בריאות, פרופ' סמולינסקי

02/08/2016 | 01:24 | מאת: קובי

שלום אבא שלי חולה מורכב עם אי ספיקת לב קשה מאד שגורמת לבצקות ולקוצר נשימה, ישנה התדרדרות רצינית בשנה האחרונה באי ספיקה שלו. היה לו התקף לב בשנת 91 ומאז כמה פעמים צינתורים. לפני שנתיים המליצו לנו על מעקפים אבל אמרו שההחלמה תיהיה קשה וזה בעייתי כי הוא חולה מורכב עם COPD NPH PVD סכרת סוג 2 ועוד...אז עשינו 2 צנתורים במקום וכמו כן זה עזר רק לשנתיים. לאחרונה התחלתי להתעניין בניתוח מעקפים בלייזר כיוון שהבנתי שזה עלול להקל על ההחלמה שלו. השאלה שלי היא האם יש דבר כזה והאם אתה יודע לעשות את זה? שאלה שניה האם ניתוח מעקפים (CABG) עוזר במקרים של אי ספיקת לב או יכול לעזור? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

לשאלתך: ניתוח מעקפים בדכ לא משפר אישה שלי ספיקת לב, אלא אם מדובר בשילוב עם תיקון של דליפת המסתם המיטרלי. לא מכיר ולדעתי גם לא קיים בכלל ניתוח מעקפים עם לייזר . היו ניסיונות להשתמש בלייזר דרך קטטר של צינתור כדי להגיע לאזורים חסומים, ככול שאני יודע גם זה לא שרד. השאלות שאתה שואל מורכבות מאוד והתייחסות רצינית וספציפית לאבא דורשת ייעוץ פורמלי עם כול החומר הרפואי ורצוי גם עם החולה בעצמו. אפשר גם במרפאת קרדיו-היל באסותא. רק בריאות, פרופ סמולינסקי

עברתי ניתוח תיקון מסתם מיטרלי ( לא החלפה אלא תיקון) לפני 8 שנים ומצבי מאוזן וטוב. האם פרט לנטילת אנטיביוטיקה יש מניעה מלבצע שתלים והשתלה של אבקת עצם

אין מניעה לעבור טיפול שעננים שנים אחרי ניתוח מוצלח לתיקון מסתם מיטרלי. יש צורך בלקיחת אנטיביוטיקה כטיפול מונע. אין תשובה זו תחליף לייעוץ קרדיולוגי רגיל לפני הפרוצדורה. בהצלחה פרופ סמולינסקי

21/06/2016 | 11:23 | מאת: יוסי

עברתי ניתוח לתיקון מסתם מיטרלי לפני כעשר שנים בחתך זעיר. כיום יש לי שוב דליפה קשה והמלצה לניתוח חוזר. שאלותי:1. האם ניתן לתקן שוב את המסתם או יש חובה להחליפו? 2. האם אפשר לנתח שוב בחתך זעיר מאותו המקום? תודה לך מראש על התשובות

לקריאה נוספת והעמקה

ליוסי השלום, בד"כ ניתוחים חוזרים לאחר תיקון מסתם מיטרלי מובילים להחלפתו. במקרים בודדים ניתן לעשות תיקון חוזר. זה לשיקולו וניסיונו של המנתח. ניתן לבצע ניתוח חוזר דרך פתיחת חזה חוזרת מימין. זה לשיקולו של המנתח, זה עלול להיות קשה יותר בשלב ההפרדות, בו צריכים להגיע אל הלב תוך כדי הפרדת הידבקויות מהניתוח הקודם. כמו כן יש שאלה האם צריך הפעם גם פרוצדורות נוספות, כמו מעקפים לעורקים הכליליים, תיקון של המסתם הטריקוספידלי, ומה מצב המסתם האאורטלי. לסיכום: גם זה לשיקולו של המנתח. בהצלחה, פרופ' סמולינסקי

מכובדי שלום רב בבדיקה שעשיתי נרשמה תוצאה. "מסתם טריקוספדאלי ,במנוחה מפל עד 5 ממ"כ שעלה עד 11 ממ"כ לאחר מאמץ מה המשמעות ? תודה מראש

התשובה נראית כמעט תקינה. עליך להתייעץ עם הקרדיולוג שהפנה אותך לבדיקה. פרופ סמולינסקי

26/05/2016 | 15:14 | מאת: איילת

שלום רב חמי עבר לפני כשבוע וחצי ניתוח לב פתוח ובו הוחלפו שתיים וחצי מסתמים..ניתוח לא פשוט כלל לאיש שמלכתחילה ובבסיסו הוא אדם לא חזק ועדין מאוד.. לאחר הניתוח עם חלוף הימים במהלך האשפוז במחלקה חל מצב נפשי ירוד מאוד בחמי.. לא רוצה לראות אף אחד שלא יבואו אנשים עייף וחלש מאוד..עשו לו את הבדיקות הדרושות במהלך שהותו בבית החולים והכל יצא תקין כולל סיטי מח ובדיקות דם וכו.. אתמול הוא שוחרר לביתו.. אני חוששת למצבו מאחר ולדעתי הוא סובל מדיכאון קשה ולא מעכל את מה שקרה לו.. האם ניתן לתת לאחר ניתוח שכזה תרופות להרגעה ולרוממות הנפש כמו צפראמיל או ציפרלקס? כמובן לאחר פגישה עם רופא מטפל.. או גורם מקצועי אחר..? אשמח לתשובה תודה רבה.

לקריאה נוספת והעמקה

דכאון אחרי ניתוח הוא תופעה שכיחה. בדכ היא חולפת לאחר ימים מועט, עם וללא טיפול. בדכ אתם אמורים לקבל הנחיות מהמחלקה המנתחת. בברכה פרופ סמולינסקי

22/05/2016 | 11:46 | מאת: דוד

בס"ד שלום, נולד לנו תינוק לפני כחודשיים, באבחון אקו לב נאמר כי אחד המתמים קידמי מידי. נקבע לנו ביקורת לעוד חודשיים. ברצוני לשאול במידה ויהיה צורך להתערבות רפואית? במידה הדבר כרוך? ניתוח או שיש דרך אחרת? וכמה הדבר מסובך שמדבור בתינוקות? תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

מציע להתייעץ עם קרדיולוג המומחה למומי לב בילדים. בברכה, פרופ' סמולינסקי

11/05/2016 | 02:40 | מאת: משה

שלום וברכה רציתי בבקשה לשאול האם אפשר לתקן מסתם אורטלי מעובה מעט אם שני עלים שנדבקו בצינתור כמו שקראתי באיזה מקום והאם זה אפשר אולי כדאי לתקן גם אם הדליפה האו קלה עד בינונית כדי למנוע החמרה בדליפה של המסתם וצורך בניתוח לב לאחר שנים רבות או שזה לא מצדיק שום התערבות תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

למשה השלום, הכול תלוי אם יש גם מרכיב של היצרות משמעותית. יש כיום ניתוחים לתיקון מסתם אאורטלי דו-עלעלי דולף. שוקלים אותם רק כאשר יש התוויה לניתוח. זה לא טיפול מונע. אם ים מסתם מוצר ודולף, האפשרויות לתיקון קיימות אך מוגבלות, והחלפה זה ניתוח כנראה יותר בטוח. פרופ' סמולינסקי

18/04/2016 | 23:28 | מאת: רועי

שלום רב, אני מתעד לעבור ניתוח להחלפת המסתם בחודש הקרוב. הבנתי שניתוח בשיטת זעיר פולשני/מינימל שאיננה כרוכה בפתיחת בית החזה היא שיטה יחסית חדשה ושאין עדיין מספיק סטטיסטיקות עבורה. אם זאת הבנתי שבהשוואה לניתוח המסורתי (ניסור עצם בית החזה) זמן ההתאוששות טוב יותר וישנם סיכונים(בעיקר זיהומים) פחותים יותר. רציתי לדעת בבקשה מה הסיכונים בניתוח זעיר פולשני?הבנתי,מקריאה ברשת,כי יש סיכוי שהמסתם יטייל בעוד כמה שנים בעורק דבר שמהווה סכנת חיים. אני בן 37,עד כה בריא לחלוטין, וההודעה על מצבי נחתה עליי כרעם ביום בהיר-אבקש התייחסות עד כמה שניתן לטיפול המומלץ עבורי. לודה רבה.

לקריאה נוספת והעמקה

לרועי השלום, מבחינתך אין כול יתרון לגישה הזעייר פולשנית. תבחר את מנתח הלב האמין ביותר עליך, ותשאל אותו מה השיטה שבידיו הוא מרגיש הכי בטוח איתה. היתרון היחיד של הגישה הזעייר פולשנית לגביך הוא רק אסתטי. כול הסיפור על אישפוז קצר, החלמה קצרה יותר וכדומה לא מחזיק מים. פרופ' סמולינסקי

18/03/2016 | 13:26 | מאת: עופר

שלום דוקטור, אני בן 53 חולה בסכרת סוג 2 במשך כשלוש שנים עם סיפור רטינופטיה סוכרתית (BDR) מטופל ב APIDRA,LANTUS, VICTOZA אך למרות זאת סכרת לא מאוזנת HBA1C 8.7 בנוסף לכך החמרה באי ספיקת כליות CR 1.84 ,UREA 63, K-5.2 ובאיסוף שתן אחרון של 24 שעות 4500 מ''ג חלבון ואני סובל מבצקות קשות ברגליים והרופא המליץ על פוסיד ובנוסף יש לי לחץ דם בלתי מאוזן שממוצע יומי עומד על 180\100 אני לוקח CADEX,NORMORESSAN ,NORMITEN אך הלחץ דם אינו מאוזן הרופא המליץ להוסיף LOTAN פעמיים ביום השאלה שלי האם אפשר לקחת פוסיד ולוטן כאשר יש ספיקת כליות ברמה הזאת והאם תוכלי להמליץ לי על כדור נוסף אני יודע לך מאוד

לקריאה נוספת והעמקה

לעופר השלום, זאת לא שאלה לפורום כירורגי. עליך לפנות לפנימאי אנדוקרינולוג, למרפאת סכרת ו/או למרפאת יתר לחץ דם. רק בריאות, פרופ' סמולינסקי

16/02/2016 | 09:59 | מאת: יפית

שלום רב, לפני כשנה וחודשיים עברה אמי ניתוח מעקפים. לפני כחודשיים ראינו לפתע חור בגוגל סיכה בחלק התחתון של אזור הניתוח שגדל והחל להפריש הפרשות. אנחנו "מטיילים" מרופא לרופא ועדיין אין פתרון. היינו אצל כירורג חזה, כירורג פלסטי, קרדיולוג, בוצע מיפוי עצם. מה עושים?? תודה רבה, יפית.

לקריאה נוספת והעמקה

ליפית השלום, יש בבתי חולים שונים ובשרות קו"ח השונות שרות של "מרפאת פצעים". הטוב ביותר הוא בבית חולים שיש לו מחלקה לניתוחי לב. בד"כ אם היית אצל כירורג חזה, הוא היה אמור בעצם לטפל/לפתור את הבעייה.

שלום רב. מהו אורך החיים של מסתם מיטרלי מתוקן בעקבות דלף? כמובן בהנחה שהוא תוקן ע"י מנתח מיומן בתחום. האם תיקון הוא לא לכול החיים? יש איזו סטטיסטיקה או ממוצע? ואם נדרש תיקון לאחר מספר שנים מהן הסיבות לכך אם הניתוח עבר בהצלחה והדלף שהיה תוקן? תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

הצלחה היא שהמסתם לא דולף משמעותית בסוף הניתוח , וגם לא בהמשך . בכא, בטווח הארוך(מספר שנים) עד 10% מהחולים שעברו ניתוח טוב סובלים מהופעת דליפה. חזרת הדליפה תוך כמה ימים/ חודשים היא לא הצלחה, ולא אופיינית. יש להקפיד על בחירת מרכז/מנתח המיומן בסוג ניתוח זה. אתה יכול לבחור לקבל חוות דעת שנייה במרפאתו באסותא, דרך מרכז המומחים. פרופ סמולינסקי

פרופסור סמולינסקי שלום, רציתי לדעת מה השכיחות של Heparin-induced Thrombocytopenia לאחר ניתוחי לב. האם זוהי תופעה שקל לאבחן? אבי עבר ניתוח מעקפים ושוחרר לביתו לאחר ארבעה ימים. חזר יום למחרת עם כאבים עזים בכפות הרגליים. הבעיה לא אובחנה במשך שבוע ורק לאחר מכן החלו לחשוב בהיט והפסיקו הפארין. האם התופעה נפוצה? יש לציין כי הוא כבר חודש אחרי הניתוח ומואשפז בטיפול נמרץ מונשם עם טרומבוסיס ברגליים והתחלה בקצות אצבעות הידיים. תודה מראש על ההתייחסות.

לקריאה נוספת והעמקה

לשירן השלום, HIT שכיח מאוד בימים הראשונים אחרי הניתוח (עד 30% בחלק מהסדרות), וחולף ללא התייחסות: זה ה- HIT type I . ה - HIT type II זהו ה- HIT הבעייתי, וממנו סובל אביך. שכיחותו נמוכה, 0.2-5.0 % לפי דיווחים שונים. הוא מתחיל רק מספר ימים אחרי הניתוח, ואם ההתאוששות מהניתוח הייתה מהירה החולה לעיתים כבר בבית. המצב הרבה יותר בעייתי, סיבוכים רבים והטיפול קשה. בטיפול נמרץ יודעים בד"כ איך לטפל, אך כאמור:בעייה גדולה. החלק האופטימי הוא שבטיפול יש מצב שהאב יבריא. שיהיה בהצלחה ! פרופ' סמולינסקי פרופ' סמולינסקי

08/02/2016 | 09:42 | מאת: שירן

תודה רבה! מטופל בטיפול נמרץ עם מדדים יציבים. מקווים לטוב. שירן

בן 38 חודשיים וחצי אחרי ניתוח תיקון מסתם מיטראלי ( ניתוח מהצד) היתה דלקת חודש אחרי הניתוח ( ההערכה הייתה שזה pps . ה cpr אז בגילוי הדלקת ( מעטפת הלב ויתכן הגיע לשריר ) קפץ מ- 5 ל- 43 . מטופל כחודש בקולחיצין 0.5 מ"ג ואספירין 500מ"ג 4 ביום - ירד ה- crp לאחר כ-3 שבועות ל-7 ( גבול נורמה ) ולפתע 6 ימים אחרי בבדיקת דם שגרתית קפץ ל- 109 !!.כמו כן ה- esr הראה 60 ה- inr קפץ מ2.63 ל- 3.43 ואיזנתי מייד ( עדיין נוטל קומדין) . ה- aptt-sec קפץ ל-71 מ-32 לפני שבוע. יש לציין שה- wbc 7.4 תקין וה- neut% - 73 - בגבול נורמה עליון - תחושתי בימים האחרונים דווקא הייתה טובה מבחינת נשימה גם היום נשימה טובה אךהתחילו מעט דקירות קלות בחזה ימין ושמאל . מה שכן חשתי חולשה בימים האחרונים מעט מאד צינון ומעט כאב ראש. שאלותי:קרוב לוודאי שזה וירוס ולא דלקת ( כי כאמור מדדים קפצו למרות שנוטל קולחיצין ואספירין) היתכן שזה וירוס קל ו"תמים" מהחורף שכמו שבא יילך ושבוע הבא הבדיקות יחזרו להיות תקינות ? יש קשר למדדי ה- crp? בדיקת אקו תעזור במתן פתרון ? להפסיק קומדין רק עם הפסקת שאר התרופות ? ( כי אני בקרוב מגיע ל- 3 חודשים ) ואחרונה : כמה זמן אפשר ליטול 4 אספיריןביום - אני כבר כמעט חודש עם זה .

לקריאה נוספת והעמקה

לאדי השלום אתה טוב יותר.בעצם בעיצומו של טיפול בחשד לדלקת קרום הלב לאחר ניתוח לב. אתה מטופל, טיפול רב משתנים ודורש מעקב, ונראה שאתה מקבל זאת מרופאיך. איני יכול דרך המרששת להציע טיפול אמין יותר. רק בריאות פרופ' סמולינסקי

14/01/2016 | 17:04 | מאת: יפה

ראשית אתנצל, שאני פונה אליך למרות ,שאיני חולת לב או עברתי ניתוח לב ,אך חשובה לי דעתך!בת 57 בריאה בדרך כלל . בגלל תלו נות של הרגשת דפיקות לב עשיתי ארגומטרהי ואקו שיצאו תקינים, וכן הולטר לב .באותו יום שהייתי עם ההןלטר לב הרגשתי כמו מחלה וירלית, נזלת כאבי גרו,ןגודש בפנים מנזלת ,שיעול מעט , חולשה ובלי חום(איני מפתחת חום בדרך כלל)בלילה שהייתי עם ההולטר לא ישנתי טוב וקמתי לשירותים כמה פעמים. בין לבין נרדמתי .שאלתי היא, האם לעובדה שעשיתי הולטר, כשאני חולה כפי שתארתי, תהיה השפעה על תוצאות ההולטר, האם בגלל זה ימצאו לי הפרעות קצב האם רופא יכול לדעת שאם תמצא הפרעה מסויימת היא קשורה לזה שהייתי חולה?המון תודה על הסבלנות והעזרה!!

לקריאה נוספת והעמקה

זהו פורום כירורגי, עליך לפנות לקרדיולוג.

04/01/2016 | 13:01 | מאת: אדי

לפני כחודש וחצי תיקון מסתם מיטראלי בשיטה מהצד - לפני כשבועיים צרבות קשות לפני כשבוע כאבים בחזה אובחנה דלקת במעטפת קרום הלב סי אר פי 43 מופל בקולחיצין 0.5 מג פעמיים ביום ואספירין 500מג 4 כדור ליום - באקו לב נמצא lvef 45 אחוז - ( לעומת 65 אחוז מלפני הניתוח) האם הצפי שאם הדלקת תטופל - התפקוד של חדר שמאל ישתפר ? שאלה 2 : לפני מס חודשים אובחנה הרחבה קלה של האאורטה העולה ל42 מ"מ כעת רק צוין ששורש האאורטה והאאורטה העולה מורחבים - מתי יש לנתח ? האם יש דרך לעשות זאת בצינתור ? ( כאמור לאחר ניתוח תיקון )

לקריאה נוספת והעמקה

לאדי השלום, לאחר תיקון של דליפה קשה של מסתם מיטרלי עשויה להיות ירידה מסוימת של ה EF. ירידה של 20% זה נשמע הרבה, אך אולי חלקית גם בגלל השוואה של אקו ממקומות שונים, ביצוע על ידי אנשים שונים. והעיקר: האם יש שיפור בתסמינים? האם ישנם שינויים בא.ק.ג.? מה הקרדיולוגים אומרים לך על התוצאה באופן כללי? הרחבה של אאורטה ל42 מ"מ אינה דורשת תיקון, רק מעקב. בברכה, פרופ' סמולינסקי

19/01/2016 | 13:23 | מאת: אדי

ראשית מודה לך מאד על המענה . 1/יש שיפור בתסמינים - מלבד הרגשתי והנשימה שהשתפרו גם ה-cpr ירד מ43 ל-9 בשבועיים בהם נוטל אספירין וקולחיצין לפי המינון כפי שרשום בהודעתי הראשונה -( האספירין לא מסכן תפקוד כבד ? מתי נהוג להפסיקו - יש לציין שערכי טסיות דם נותרו תקינות) . אמור לעבור בדיקת דם של שבוע הבא - ומבין שכשcpr יגיע ל-5 שזה הנורמה להישאר רק עם קולחיצין לזמן הקרוב ? 2/ עברתי אקו נוסף בביה"ח בו נותחתי לפי בקשת רופא מנתח: הlvef ערכיו 48 ( ישנה עליה הדרגתית ? זה נשמע הגיוני האופצ' שיהיה שיפור בערכים עם שיפור במצב הדלקת? ) האאורטה (aaortic root sinus 3.9 ו: proximal ascending aorta 4.0 ) מה שכן צויין : מסתם מיטראלי לאחר תיקון עם רושם לדלף בינוני(!!?) - מומלץ tee להערכת חומרת הדלף והמנגנון .כמו כן צויין שאיכות ההדמיה מוגבלת. לעומת אקו- לב שעברתי מס ימים קודם לכן ובו כאמור בו הlvef היה 45 וצויין שהמסתם המיטראלי לאחר תיקון דולף במידה קלה - איך זה מתישב ? והאם באמת חובה כאן tee או פשוט עיון של קרדיולוג מומחה שיביט שוב בדיסק האקו ? אודה על תשובה

15/12/2015 | 16:22 | מאת: ארז

שלום רב, לפני כ 10 חודשים עברתי תיקון מסתם מיטרלי כאשר בתוצאות המיידיות הניתוח הצליח אבל להפתעתי חזרה הדליפה ומקלה ובינונית היא כרגע עומדת על pisa 10 דליפה קשה. הקרדיולוג לא ממהר לשלוח לניתוח מכיוון שאין הגדלה בקוטר חדר שמאל סיסטולי ואני אסימפטומטי לחלוטין שזה אומר ריצה שלוש פעמים בשבוע. רציתי לדעת מה האינדיקציה לניתוח והאם אפשר להישאר עם דליפה קשה ככה לאורך זמן מבלי שחדר שמאל יתרחב? ועוד שאלה האם ניתן לבצע תיקון חוזר או שהאופציה היא רק החלפת מסתם? + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד הדפס

לקריאה נוספת והעמקה

לארז השלום, אין מדדים לגמרי אובייקטיבים ומחלטים לכוון למתן תשובה חד משמעית במצב כמו שלך. עליך להתייעץ עם המנתח שלך. אתה יכול להצליב עם חוות דעת נוספות של קרדיולוגים ומנתחים המנוסים בשטח ספציפי זה. לצורך חוות הדעת כול יועץ יזדקק לקבל את כול החומר הרלוונטי: אקו רגיל, אך רצוי ועדיף אקו דרך הוושט, וארו לב במאמץ. בעקרון, אם תגיע לניתוח חוזר, יכול להיות שיהיה תיקון חוזר, אך הסיכוי להחלפה הוא מוחשי. בהצלחה פרופ' סמולינסקי

16/02/2016 | 09:34 | מאת: א

ברשותכם ארז ופרופסור סמולינסקי, יש לי שאלה שקשורה לנושא.. אני אמור בקרוב לעבור ניתוח לתיקון המסתם המיטרלי עקב דליפה קשה. מצבי טוב, אין סימפטומים ואין הרחבה של החדר השמאלי. שאני קורא שארז עבר את הניתוח בהצלחה אבל 10 חודשים לאחר מכן מצב הדליפה חזרה לאותו מצב שהיה לפני,דליפה קשה כמו שלי. האם זאת הצלחה? איך נמדדת הצלחה בניתוח כזה? תודה

כאבים בכתפיים ובשכמות בעיקר בלילה נורה קשה לי לישון על הגב ועל הצד נורא קשה. מה עושים ? לקחת משככי כאבים (בגלל אי ספיקת כליות לאחר ניתוח וכיום במעקב לחזרה לתוצאות נורמליות, אלו משככי כאב מותר לקחת ?), האם מותר לקבל עיסוי קל בכתפיים ובשכמות ?

לקריאה נוספת והעמקה

לליאון השלו, ששה שבועות לאחר הניתוח, עליך לקבל את הייעוץ הזה מהרופא המנתח שלך. בד"כ יש למחלקה מרפאת מעקב, ולפעמים ישנו גם קרדיולוג בתמונה. אך זה הצוות שטיפל בך עד כה עמו אתה אמור להתייעץ גם עכשיו. רק בריאות, פרופ' סמולינסקי

26/08/2015 | 19:19 | מאת: יוסף

עברתי ניתוח להחלפת מסתם וחלק מאבי העורקיים שהיה מאוד מורחב כחמישה סניטימטר. אני עובד עבודה פיזית וברצוני לדעת מתי אני יכול לחזור לעבודה .אני בן 64

במהלך רגיל אתה אמור להיות בחופשת מחלה שדה שבועות. לאחר מכן עוד ששה שבועות חצי משרה. החל משלושה חודשים אחרי הניתוח אתה אמור לחזור לעבודה מלאה. אם אינך חש ככה, אתה רשאי לגשת אז שוב לקרדיולוג להערכה. לבריאות! פרופ' סמולינסקי

שלום ד'ר, אני חודש וקצת אחרי נ.מעקפים וקראתי בערך את כל המאמרים שיש ברשת בנוגע לכך, כולל שלך:) . יכול להיות שהבנתי שעורקים חילופיים אינם צוברים קולסטרול רע ומשקעים בימי חייהם החדשים אצלי בלב?? מאמר אחד שנשמע דיי רציני אפילו גורס שאחרי מעקפים למעשה הכל חדש בלב ברמה כזו שהפסקת עישון או אי הפסקת עישון וכו' , אינה רלוונטית עוד לעורקים חדשים בלב. מדע בדיוני או יש דברים בגו' ..? תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

השלום לרון, לצורך יצירת העורקים החדשים  המנתח משתמש בעורקים או ורידים ממקומות אחרים בגוף. עורק הבחירה הוא עורק החזה הקדמי, שם נרדף: עורק השד הקדמי, או ממרי. יש שניים כאלה. חוץ מהם מוליכים שכיחים אחרים הם שתל חופשי של עורק המקצר מן האמה( העורק הרדיאלי) ו/או וריד שנקצר מן הרגל. המעקף הממרי הוא היחיד שאינו נוטה לצבור כולסטרול, להסתייג וכדומה. המעקפים שנוצרו מורידים או מעורק רדיאלי נוטים לאותה החלה של הסתיידות כמו מקודם. המעקפים הורידיים אפילו בצורה מוגברת ( למרות שיש רושם כיום שהטיפול היעיל בתרופות נגד שומני הדם מאיט גם את הסתיידות המעקפים הורידים). כמו כן המחלה יכולה להמשיך בעורקים הכליליים הטבעיים, ומקומות מרוחקים במורד הזרם מן ההשקה של המעקף יכולים להחסם, ואז יעילות המעקף יורדת. אין דרך למנוע לחלוטין הרעה מסוג זה, אך, טיפול בגורמי הסיכון, במילים אחרות: כלכלה ותרופות המכוונות לרמת שומני דם נמוכה, התעמלות, לא לעשן או לפחות להמעיט בזה, עדיין מומלץ. צר לי לאכזב אותך. לא מעבירים סימן V וממשיכים כאילו כלום. ממשיכים במלוא המרץ בחיים, אך ממשיכים לטפל בגורמי הסיכון. רק בריאות פרופ סמולינסקי

04/08/2015 | 11:22 | מאת: המייחל

שלום רב, בן 80 שנה. אני מרגיש טוב גופנית. אובחנתי לפני שלוש שנתיים עם היצרות של המסתם האורטלי. ולאחרונה פרפור עליות מטופל בקרדילוק ובקומדין. פעיל לחלוטין ללא שום סימנים של קוצר נשימה או בצקות רגליים. צלול וחד נפשית ומנטלית. במעקב קרדיולוגי. בדו"ח הצינתור ( האיבחוני) שלי נכתב כך: " בן 80 שנה, ללא תסמינים של מחלת לב כלילית. היצרות אוארטלית קשה ותסימינית. שטח מסתם באקו לב בשיעור 0.7 סמ"ר ומפל על פניו בשיעור 70/50 ממ"כ. תיפקוד תקין של חדר שמאל. לחץ דם ריאתי תקין. מחלה כלילית לא משמעותית . שורש אאורטה תקין עם אי ספיקה אאורטלית קלה. עורקי כסל תקינים . " א. כמה זמן אני יכול לחיות במצב כזה - בהנחה שמצבי נשאר סטטי ולא מופיעים סימנים של אי ספיקה ? ב. ממתי ,לערך, אני נכנס לסכנת חיים בלתי צפויה- לפי הספרות הרפואית ?

לקריאה נוספת והעמקה

למייחל השלום, אכן הצגת את בעייתך היטב, אך יש קצת פער בין התאור שלך ומסקנת הרופאים: בעוד אתה מציג עצמך כסמל הבריאות, ללא כול תחלואה/חולשה, כאבים בחזה/סחרחורות וכיוצא באלה מרעין ביישין, הרי רופאיך מסכמים אותך כ:"היצרות אוארטלית קשה ותסימינית",כלומר הם בשיחה איתך הוציאו שכן, אתה כן מוגבל במשהו. כמו כן ההופעה החדשה של פרפור עליות שייכת גם היא לתמונה. הדברים הקטנים האלה מאוד משמעותיים. כבר כיום אתה לא משוחרר מ"סכנת חיים בלתי צפויה", כפי שאתה מנסח זאת. מאידך הסיכון בניתוח כזה בידיים טובות, גם בגילך, הינו קטן. מציע לך לבוא לייעוץ. בברכה, פרופסור סמולינסקי נייד 054-4313316

11/07/2015 | 21:45 | מאת: דויד

שלום, אני בן 47, מסתבר שיש לי בעיה בעורקים, אבי היה חולה לב. בצינתור לפני שנה נמצא שיש לי 3 חסימות כאשר הבולט בLM כ 75%, יש גם חסימה ב LAD ו OM' באקו לב האחרון (לפני חודש)נמצא צניחות קטנות ב אקג. הקרדיולוג שלי ממליץ לא לעשות כלום כרגע ולהמשיך בטיפול תרופתי. 3 רופאים אחרים (קרדיולוגים ומנתחים) ממליצים ללכת לניתוח בשבועות הקרובים. האם אתה חושב שאגיע לניתוח בגלל הרקע שלי? ואם כן ללכת על ניתוח עכשיו שאני צעיר , בריא וחזק או לחכות מה עושים?????????????? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

לדויד השלום, אכן יש בעייה, ואין תשובה פשוטה מהמותן. אני מציע לך לבוא אלי להתייעצות נוספת, עם החומר הרפואי שלך, כולל דיסק הצינטור. בברכה, פרופ' סמולינסקי 054-4313316