עליה חדה פתאומית ב- crp אחרי ניתוח מסתם - דחוף

דיון מתוך פורום  ניתוחי לב פתוח

30/01/2016 | 12:31 | מאת: אדי

בן 38 חודשיים וחצי אחרי ניתוח תיקון מסתם מיטראלי ( ניתוח מהצד) היתה דלקת חודש אחרי הניתוח ( ההערכה הייתה שזה pps . ה cpr אז בגילוי הדלקת ( מעטפת הלב ויתכן הגיע לשריר ) קפץ מ- 5 ל- 43 . מטופל כחודש בקולחיצין 0.5 מ"ג ואספירין 500מ"ג 4 ביום - ירד ה- crp לאחר כ-3 שבועות ל-7 ( גבול נורמה ) ולפתע 6 ימים אחרי בבדיקת דם שגרתית קפץ ל- 109 !!.כמו כן ה- esr הראה 60 ה- inr קפץ מ2.63 ל- 3.43 ואיזנתי מייד ( עדיין נוטל קומדין) . ה- aptt-sec קפץ ל-71 מ-32 לפני שבוע. יש לציין שה- wbc 7.4 תקין וה- neut% - 73 - בגבול נורמה עליון - תחושתי בימים האחרונים דווקא הייתה טובה מבחינת נשימה גם היום נשימה טובה אךהתחילו מעט דקירות קלות בחזה ימין ושמאל . מה שכן חשתי חולשה בימים האחרונים מעט מאד צינון ומעט כאב ראש. שאלותי:קרוב לוודאי שזה וירוס ולא דלקת ( כי כאמור מדדים קפצו למרות שנוטל קולחיצין ואספירין) היתכן שזה וירוס קל ו"תמים" מהחורף שכמו שבא יילך ושבוע הבא הבדיקות יחזרו להיות תקינות ? יש קשר למדדי ה- crp? בדיקת אקו תעזור במתן פתרון ? להפסיק קומדין רק עם הפסקת שאר התרופות ? ( כי אני בקרוב מגיע ל- 3 חודשים ) ואחרונה : כמה זמן אפשר ליטול 4 אספיריןביום - אני כבר כמעט חודש עם זה .

לאדי השלום אתה טוב יותר.בעצם בעיצומו של טיפול בחשד לדלקת קרום הלב לאחר ניתוח לב. אתה מטופל, טיפול רב משתנים ודורש מעקב, ונראה שאתה מקבל זאת מרופאיך. איני יכול דרך המרששת להציע טיפול אמין יותר. רק בריאות פרופ' סמולינסקי

מנהל פורום ניתוחי לב פתוח