היצרות קשה של המסתם האורטאלי

דיון מתוך פורום  ניתוחי לב פתוח

04/08/2015 | 11:22 | מאת: המייחל

שלום רב, בן 80 שנה. אני מרגיש טוב גופנית. אובחנתי לפני שלוש שנתיים עם היצרות של המסתם האורטלי. ולאחרונה פרפור עליות מטופל בקרדילוק ובקומדין. פעיל לחלוטין ללא שום סימנים של קוצר נשימה או בצקות רגליים. צלול וחד נפשית ומנטלית. במעקב קרדיולוגי. בדו"ח הצינתור ( האיבחוני) שלי נכתב כך: " בן 80 שנה, ללא תסמינים של מחלת לב כלילית. היצרות אוארטלית קשה ותסימינית. שטח מסתם באקו לב בשיעור 0.7 סמ"ר ומפל על פניו בשיעור 70/50 ממ"כ. תיפקוד תקין של חדר שמאל. לחץ דם ריאתי תקין. מחלה כלילית לא משמעותית . שורש אאורטה תקין עם אי ספיקה אאורטלית קלה. עורקי כסל תקינים . " א. כמה זמן אני יכול לחיות במצב כזה - בהנחה שמצבי נשאר סטטי ולא מופיעים סימנים של אי ספיקה ? ב. ממתי ,לערך, אני נכנס לסכנת חיים בלתי צפויה- לפי הספרות הרפואית ?

למייחל השלום, אכן הצגת את בעייתך היטב, אך יש קצת פער בין התאור שלך ומסקנת הרופאים: בעוד אתה מציג עצמך כסמל הבריאות, ללא כול תחלואה/חולשה, כאבים בחזה/סחרחורות וכיוצא באלה מרעין ביישין, הרי רופאיך מסכמים אותך כ:"היצרות אוארטלית קשה ותסימינית",כלומר הם בשיחה איתך הוציאו שכן, אתה כן מוגבל במשהו. כמו כן ההופעה החדשה של פרפור עליות שייכת גם היא לתמונה. הדברים הקטנים האלה מאוד משמעותיים. כבר כיום אתה לא משוחרר מ"סכנת חיים בלתי צפויה", כפי שאתה מנסח זאת. מאידך הסיכון בניתוח כזה בידיים טובות, גם בגילך, הינו קטן. מציע לך לבוא לייעוץ. בברכה, פרופסור סמולינסקי נייד 054-4313316

מנהל פורום ניתוחי לב פתוח