תוצאות אקו

דיון מתוך פורום  ניתוחי לב פתוח

15/12/2015 | 16:22 | מאת: ארז

שלום רב, לפני כ 10 חודשים עברתי תיקון מסתם מיטרלי כאשר בתוצאות המיידיות הניתוח הצליח אבל להפתעתי חזרה הדליפה ומקלה ובינונית היא כרגע עומדת על pisa 10 דליפה קשה. הקרדיולוג לא ממהר לשלוח לניתוח מכיוון שאין הגדלה בקוטר חדר שמאל סיסטולי ואני אסימפטומטי לחלוטין שזה אומר ריצה שלוש פעמים בשבוע. רציתי לדעת מה האינדיקציה לניתוח והאם אפשר להישאר עם דליפה קשה ככה לאורך זמן מבלי שחדר שמאל יתרחב? ועוד שאלה האם ניתן לבצע תיקון חוזר או שהאופציה היא רק החלפת מסתם? + הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד הדפס

לארז השלום, אין מדדים לגמרי אובייקטיבים ומחלטים לכוון למתן תשובה חד משמעית במצב כמו שלך. עליך להתייעץ עם המנתח שלך. אתה יכול להצליב עם חוות דעת נוספות של קרדיולוגים ומנתחים המנוסים בשטח ספציפי זה. לצורך חוות הדעת כול יועץ יזדקק לקבל את כול החומר הרלוונטי: אקו רגיל, אך רצוי ועדיף אקו דרך הוושט, וארו לב במאמץ. בעקרון, אם תגיע לניתוח חוזר, יכול להיות שיהיה תיקון חוזר, אך הסיכוי להחלפה הוא מוחשי. בהצלחה פרופ' סמולינסקי

16/02/2016 | 09:34 | מאת: א

ברשותכם ארז ופרופסור סמולינסקי, יש לי שאלה שקשורה לנושא.. אני אמור בקרוב לעבור ניתוח לתיקון המסתם המיטרלי עקב דליפה קשה. מצבי טוב, אין סימפטומים ואין הרחבה של החדר השמאלי. שאני קורא שארז עבר את הניתוח בהצלחה אבל 10 חודשים לאחר מכן מצב הדליפה חזרה לאותו מצב שהיה לפני,דליפה קשה כמו שלי. האם זאת הצלחה? איך נמדדת הצלחה בניתוח כזה? תודה

מנהל פורום ניתוחי לב פתוח