מצב נפשי ירוד לאחר ניתוח לב פתוח

דיון מתוך פורום  ניתוחי לב פתוח

26/05/2016 | 15:14 | מאת: איילת

שלום רב חמי עבר לפני כשבוע וחצי ניתוח לב פתוח ובו הוחלפו שתיים וחצי מסתמים..ניתוח לא פשוט כלל לאיש שמלכתחילה ובבסיסו הוא אדם לא חזק ועדין מאוד.. לאחר הניתוח עם חלוף הימים במהלך האשפוז במחלקה חל מצב נפשי ירוד מאוד בחמי.. לא רוצה לראות אף אחד שלא יבואו אנשים עייף וחלש מאוד..עשו לו את הבדיקות הדרושות במהלך שהותו בבית החולים והכל יצא תקין כולל סיטי מח ובדיקות דם וכו.. אתמול הוא שוחרר לביתו.. אני חוששת למצבו מאחר ולדעתי הוא סובל מדיכאון קשה ולא מעכל את מה שקרה לו.. האם ניתן לתת לאחר ניתוח שכזה תרופות להרגעה ולרוממות הנפש כמו צפראמיל או ציפרלקס? כמובן לאחר פגישה עם רופא מטפל.. או גורם מקצועי אחר..? אשמח לתשובה תודה רבה.

דכאון אחרי ניתוח הוא תופעה שכיחה. בדכ היא חולפת לאחר ימים מועט, עם וללא טיפול. בדכ אתם אמורים לקבל הנחיות מהמחלקה המנתחת. בברכה פרופ סמולינסקי

מנהל פורום ניתוחי לב פתוח