אורך חיים של מסתם מיטרלי לאחר תיקון

דיון מתוך פורום  ניתוחי לב פתוח

15/02/2016 | 13:29 | מאת: א

שלום רב. מהו אורך החיים של מסתם מיטרלי מתוקן בעקבות דלף? כמובן בהנחה שהוא תוקן ע"י מנתח מיומן בתחום. האם תיקון הוא לא לכול החיים? יש איזו סטטיסטיקה או ממוצע? ואם נדרש תיקון לאחר מספר שנים מהן הסיבות לכך אם הניתוח עבר בהצלחה והדלף שהיה תוקן? תודה מראש

הצלחה היא שהמסתם לא דולף משמעותית בסוף הניתוח , וגם לא בהמשך . בכא, בטווח הארוך(מספר שנים) עד 10% מהחולים שעברו ניתוח טוב סובלים מהופעת דליפה. חזרת הדליפה תוך כמה ימים/ חודשים היא לא הצלחה, ולא אופיינית. יש להקפיד על בחירת מרכז/מנתח המיומן בסוג ניתוח זה. אתה יכול לבחור לקבל חוות דעת שנייה במרפאתו באסותא, דרך מרכז המומחים. פרופ סמולינסקי

מנהל פורום ניתוחי לב פתוח