דחוף - דלקת מעטפת הלב

דיון מתוך פורום  ניתוחי לב פתוח

04/01/2016 | 13:01 | מאת: אדי

לפני כחודש וחצי תיקון מסתם מיטראלי בשיטה מהצד - לפני כשבועיים צרבות קשות לפני כשבוע כאבים בחזה אובחנה דלקת במעטפת קרום הלב סי אר פי 43 מופל בקולחיצין 0.5 מג פעמיים ביום ואספירין 500מג 4 כדור ליום - באקו לב נמצא lvef 45 אחוז - ( לעומת 65 אחוז מלפני הניתוח) האם הצפי שאם הדלקת תטופל - התפקוד של חדר שמאל ישתפר ? שאלה 2 : לפני מס חודשים אובחנה הרחבה קלה של האאורטה העולה ל42 מ"מ כעת רק צוין ששורש האאורטה והאאורטה העולה מורחבים - מתי יש לנתח ? האם יש דרך לעשות זאת בצינתור ? ( כאמור לאחר ניתוח תיקון )

לאדי השלום, לאחר תיקון של דליפה קשה של מסתם מיטרלי עשויה להיות ירידה מסוימת של ה EF. ירידה של 20% זה נשמע הרבה, אך אולי חלקית גם בגלל השוואה של אקו ממקומות שונים, ביצוע על ידי אנשים שונים. והעיקר: האם יש שיפור בתסמינים? האם ישנם שינויים בא.ק.ג.? מה הקרדיולוגים אומרים לך על התוצאה באופן כללי? הרחבה של אאורטה ל42 מ"מ אינה דורשת תיקון, רק מעקב. בברכה, פרופ' סמולינסקי

19/01/2016 | 13:23 | מאת: אדי

ראשית מודה לך מאד על המענה . 1/יש שיפור בתסמינים - מלבד הרגשתי והנשימה שהשתפרו גם ה-cpr ירד מ43 ל-9 בשבועיים בהם נוטל אספירין וקולחיצין לפי המינון כפי שרשום בהודעתי הראשונה -( האספירין לא מסכן תפקוד כבד ? מתי נהוג להפסיקו - יש לציין שערכי טסיות דם נותרו תקינות) . אמור לעבור בדיקת דם של שבוע הבא - ומבין שכשcpr יגיע ל-5 שזה הנורמה להישאר רק עם קולחיצין לזמן הקרוב ? 2/ עברתי אקו נוסף בביה"ח בו נותחתי לפי בקשת רופא מנתח: הlvef ערכיו 48 ( ישנה עליה הדרגתית ? זה נשמע הגיוני האופצ' שיהיה שיפור בערכים עם שיפור במצב הדלקת? ) האאורטה (aaortic root sinus 3.9 ו: proximal ascending aorta 4.0 ) מה שכן צויין : מסתם מיטראלי לאחר תיקון עם רושם לדלף בינוני(!!?) - מומלץ tee להערכת חומרת הדלף והמנגנון .כמו כן צויין שאיכות ההדמיה מוגבלת. לעומת אקו- לב שעברתי מס ימים קודם לכן ובו כאמור בו הlvef היה 45 וצויין שהמסתם המיטראלי לאחר תיקון דולף במידה קלה - איך זה מתישב ? והאם באמת חובה כאן tee או פשוט עיון של קרדיולוג מומחה שיביט שוב בדיסק האקו ? אודה על תשובה

מנהל פורום ניתוחי לב פתוח